egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

A felvonulók se kérték

2011.02.02. 07:59 | Luczifer | 17 komment

Tüntetés a médiaszabadságért 2. Kossuth tér 2011. január 27.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A tüntetésről 2011.01.31-én egy bő egyórás összefoglalót raktak fel a YouTube-ra. De lehet, hogy korábban. Mindenesetre ma – 2011. 02.02. reggelig 287-en töltötték le. Ha Malvina nem teszi ki, akkor 286-an. Arról, hogy a műsort hányan nézték végig - bírták végignézni - nincs információnk. Komment egy, a tüntetéssel szemben negatív megjegyzés olvasható. Búzáné Fábry Éva szellemi hagyatéka kiaknázatlan.
 

Címkék: tüntetés tájékoztatás toborzás médiaszabadság

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr632632654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biedermann 2011.02.02. 10:46:07

Na ja. A hazai tévéadókat ennél nagyobb horderejű dolgok kötik le. Távjóslás, egyiptomi válság stb.

Luczifer 2011.02.02. 11:13:26

Igen, de ez a videó azokat se éri el. akik ott voltak. Azok se nézik meg, akik ott voltak! Még a gyerek se, hogy nini ott az anyu. És igazuk van. A tüntetés is a videó is egy alig szerkesztett valami.

Biedermann 2011.02.02. 11:28:58

@Luczifer: Nézd, aki ott volt, az mi a fenét nézzen rajta??? Meg hogy ott a nagymama??? Különben meg a tüntetés az tüntetés. Az nem felvonulás. És pláne nem műsor.
Egyébként meg bármi felkerülhet a youtube-ra. Az is, felkerülhetne négy óra vágatlanban, ahogy a nagyi főz.

Luczifer 2011.02.02. 11:44:55

Jó, de egy tüntetésről szóló videó hatást akar elérni. Lelkesíteni akar. Felrázni! Ha a kedves néző bealszik egy félóra után akkor dokumentáltak valamit, de nem politizáltak.
Egyébként, ha a nagyi négy órán keresztül untat egy szponzorált gastroblog mellékleteként az is gond. Nem az enyém - ez se! - de gond.

Biedermann 2011.02.02. 12:40:10

Nem tudom. Gondolod, hogy a lelkesítés volt a cél? Ez a videó inkább egyszerű dokumentációnak tűnik. Némi zenei aláfestéssel.

Luczifer 2011.02.02. 13:16:22

Hogy mit akart azt nem tudom, mindenesetre a világ fele érvel, magyaráz, meggyőzni igyekszik a másikat, szövetségeseket keres, politizál, itt pedig születik egy végtelen videó, amit még a rokonok se néznek meg. De, ha valaki 63 év múlva meg akarja írni, hogy hogyan alakult a századelejei tüntetéseken a peremen, illetve a centrumban helyet foglaló személyek közötti távolság, akkor lesz anyaga. Ez tényleg a jegyzőkönyvnek szól, amelyik megállapítja; volt. Nem keresi a nézőt. (Ha tenné, attól még lehetne normális!)

Biedermann 2011.02.02. 13:53:07

@Luczifer: Na látod! Meg is van a célközönség. ;)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.02. 14:40:16

Biedermann minden karakterével egyetértek.

A dokumentum-filmanyagoknak pedig nem kenyerük az a fajta szerkesztés, szerkesztettség, ami a játékfilmek attributuma... És akkor még ott van a nézői meghatározó is ugye, mármint, hogy mindenki hozzáteszi - mert nem tudja nem hozzátenni - a látottakhoz a magáét, azt, ami őbenne a téma egészéről él. Ez jelen esetben, Luczifer vonatkozásában - igy külső szemmel -, azt mutatja nekem, hogy több és nagyobb várakozással volt az egész iránt..., és ezzel tkp. nincs is semmi baj, hiszen valóban az lett volna atökjó, ha akkor és ott iziben át is rajzolhattuk volna az nagy Pálöman' ábrázattját, természetesen belülről..., és a mai idők egyik nagy problémája éppen az, hogy még mindig olyan fokú az egyéni és az össztársadalmi éretlenség ( és a vele mindig kézben járó értetlenség), hogy csak jelzésértékűek maradhatnak ezek a tüntetések, miért lennének akkor mások a róluk készült dokumentum-klippek.

Luczifer 2011.02.02. 15:08:39

Én egyszer néztem egy filmet a Riói karneválról. Egy órán keresztül mutattak egy halom szépséget, ahogy várják, hogy indulhassanak. Azóta álmomban sem akarok karneválozni. Borzalmas volt. Mint az említett.

De nézzük a pozitív példát. Heller Ágnes nyilatkozott. De hogy! Válaszolt a szerényke kérdésre, építette a műsort, szerkesztette. Hogy nézhető legyen! (Ez a dolga a tüntetésszervezőnek) Élveztem én is, a profi is. Ha lefordítják, hottentottára, akkor ők is. És még az időkeretet is kézben tartotta! Vigyázott, hogy legyen befejezés. Kiszól, hogy még 5 perc! A többieknek nem volt vázlatuk? Tervük? A stáb helyett dolgozott. Tüntetni is neki kell? És felvennie magát videóra? Ez a megoldás! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.02. 16:05:49

Szerintem az én erre vonatkozó válaszom is benne van ez előző kommentemben. :)

Luczifer 2011.02.02. 19:34:00

Majd kikódolom! :) Addig is 345-nél tart a letöltések száma. Reggeltől 58! A sarki pattogatott kukorica árus hatékonyabb ennél. Azért ettől nyugodtan sírva lehet fakadni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.03. 13:04:56

@Luczifer:
Ugyan már, ha valamin sírva lehet fakadni, akkor az az az arány, amit e tüntetéseken részt vevők száma mutat az ebben az országban élők számához képest. Továbbá egy előadás megtervezett keretei és paraméterei se vethetőek össze egy dokumentum-klippével. Megjegyzem, az ominózus dokumentum-videót is az a Csillag Ádám készítette, aki Heller, Vajda és Radnóti interjúvideókat is. És, újfent mondom, ezek sem Hollywoodnak készültek, és/mert Ádám se Hollywoodnak dolgozik... :D

Luczifer 2011.02.04. 08:43:46

A Heller interjúban az interjú alany a jó, ő a profi. A körülötte lévők még az idő mérésére se alkalmasak. A tüntetés és a róla készült film esetében nagyobb az összhang. :( De ha ez így jó, akkor nekem aztán pláne jó. A népet is lehet fikázni, legyen ő az oka mindennek! Tragikus válasz ez. A demokrácia, a politizálóktól elvárható és egyben kötelező teljesítmények meg nem értésén alapul. Az érdektelen tehetetlenkedésből csinál „meg nem értettség” erényt. Mintha nem a politizáló dolga lenne a követési hajlandóság előállítása. De mondom, ha ez így jó, nekem aztán pláne jó. Én elleszek. Csak megemlítettem, hogy lehetne másképpen is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.04. 10:21:39

Természetesen mindig mindent lehet jobban s rosszabbul is csinálni. De tisztázzuk, az alapvető állításom az volt, hogy ad 1 egy dokumetumfilm nem játékfilm, de mégcsak nem is direkt toborzó! Ad 2 egy esemény és a róla készült dokumentumfilmnek azért mégiscsak van némi köze egymáshoz. Arról nem is szólva, hogy szubjektív műfaj a javából...mármint a dok.filmkészítés. A Heller-interjúnak pedig szerves része minden sző és mozdulat, ami benne van ( mert nem vágták ki) a filmben. Tehát az is, amit az időről mond.

Amit meg most újonnan behúztál a diskurzusba, arról már ezerszer elmondtam itt is a véleményemet. Mindenkinek megvan a maga saját felelőssége, és ezt csak azok veszik fikázásnak, akik még mindig ott tartanak, hogy tologatják ezt a felelősséget.

Mert kérem, a legfontosabb az önmagunkkal szembeni felelősség és minden további ebből következik. Csak az lehet képes másokért felelősséget érezni és vállalni, aki elsősorban is önmagával szemben képes arra. és itt az a lényeges pont. Mert ugye egy politikai rezsimet meg lehet buktatni, le lehet váltani, de egy egész országot nem! kvázi, ha az az ország , ill. a benne élők képtelenek önmagukért felelősséget érezni és vállalni, akkor és addig pontosan olyan vezérkart löknek ki magukból, amilyenek ők saját maguk!!!! mert ugye el lehet még igy játszadozni, hogy tologatjuk a felelősséget, ahelyett, hogy tudomásul vesszük, hogy abban mindenkinek osztoznia kelll, de ha nem akarja is osztozik! és itt érnek össze a dolgok: az ominózus tüntetéssel, tüntetésekkel, azzal hogy akarjuk e látni, érteni, mi történik körülöttünk, velünk, bennünk? Akarunk-e, merünk-e pro v. kontra tenni, szólni, jelen lenni... , mert ez lenne, lehetne az a bizonyos másképpen..., amitől bármit is várhatnánk a saját jelenünkre és jövőnkre nézve...

Luczifer 2011.02.04. 14:24:18

Heller Ágnes nem az időről beszélt, hanem az időt mutatta, az interjút szervezte. Mert kellett, mert érezte, hogy gondban vannak a kollégák. De ezt hagynám, aki megnézi – érdemes – látni fogja. És itt – csak az ábra bemutatása kedvéért – egy új posztban folytatnám.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.04. 14:40:58

Én sem arra gondoltam, mégha pontatlanul is fogalmaztam, és nem hiszem, hogy erre ne jönnének rá a kedves blogolvasók, ugyanis egy efféle kommentnek ugyebár folyama van..., és jó esetben a kommentelő nem csupán a legutolsóra reagál, mert figyelembe veszi a kontextust is..., és még csak azt se hiszem, hogy te magad is ne értetted volna pontosan, de hát kitérésnek jól jött ez a pontatlanságom... , és ahogy ez azért számomra egyre vilégosabb, nem mindenki látja, aki megnézi, legalábbis nem azt látja, amit néz, hanem , amit ő látni akar, aztán jöhet a poszt! ::)))
süti beállítások módosítása