egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Távlat

2011.01.12. 08:32 | Luczifer | 5 komment

Nagy ember mondja: termelni kell – értsd reszelni, kalapálni – vissza kell adni a munka becsületét – értsd a reszelés a kalapálás becsületét! Röpülnek a szép szavak, lelkes pillanatok. + időutazás. A jövőbe. A múltba.
 
 
  
 
Rendben van, reszeljünk, kalapáljunk, de vegyük észre, sokan reszeltek, kalapáltak, sokan reszelnek, kalapálnak s nagy a konkurencia ezért azok élnek jól, akik a sok reszelt, kalapált dolgot eladják, akik nem reszelnek, kalapálnak, hanem kereskednek. Rendben van, kereskedjünk, de azok is sokan vannak, akik kereskednek, ott is nagy a konkurencia, ezért azok élnek jól, akik a kereskedőket – és így a termelőket – finanszírozzák. Foglalkozzunk a pénzek ügyeivel. Rendben van, foglalkozzunk a pénzzel, de a pénzzel foglakozók is sokan vannak és szemmel láthatóan jobban élnek azok, akik nem termelnek, nem kereskednek, nem bajlódnak a pénzforrásokkal, hanem az információkat szolgáltatják azoknak, akik termelnek, kereskednek, finanszíroznak. Akik sokat tudnak a piacról, a termelésről, a pénzről, a lelkekről, és így tovább. Akik értik az idők szavát és az értő szót, az infót eladják. Hogy eladhatót termeljenek, akik termelnek, eladhatón termeljenek, akik termelnek, jól adjanak, vegyenek, akik kereskednek, jót finanszírozzanak, akik finanszíroznak. És így tovább. 
A fenti gondolatmenettel azt hiszem nem lőttünk nagyon mellé. Ezek után mi a francért kell beterelni pár millió embert az ötven-száz éve volt modern vaskorba reszelni, kalapálni? Ahol nagy a konkurencia és kevés a jövedelem. Adjuk vissza a reszelés és a kalapálás becsületét és hagyjuk másra. És ne vegyük el a kereskedő, a bankár és az információkat gyűjtő-értékesítők becsületét. A reszelésen, kalapáláson túli tudásét. És kereskedjünk, bajlódjunk a pénzzel, szervezzük az infót. Vagy ha valamiért nagyon szeretnénk reszelni, kalapálni kéretik szervezni hozzá kereskedelmet, finanszírozást, tudást, hogy annak a szerencsétlen találjon elfogdható pozíciót. A megbecsülésünk mellé. Szép elit feladat. Ha nem sikerül menjenek reszelni, kalapálni. Heti hat alkalommal napi tizenkét órás műszakban. Kínai munkafelügyelő alá. Minőségi rizsért. Nagy marékkal mérik.

Címkék: gazdaság fejlesztés gazdaságpolitika munkamegosztás

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr372578120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.12. 11:04:44

...hát mert a múlt szelleme/i nem nyugodhat/nak..., csak az a munkás, csak az a dógos nép, amelyiknek vasporos a tenyere..., a fej pedig - de hát erről beszélek mindig-, még nehezéknek sem felelhet meg, mert túl könnyűnek találtatik...

Luczifer 2011.01.12. 15:40:11

Szerintem a munkásokkal nem igen van gond, jóval inkább a munkás classic II-öt ajánlókkal. :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.12. 23:17:52

Mondtam volna olyat, h. a munkásokkal gond van? :/O

Luczifer 2011.01.13. 06:35:29

Ennek olvastam, mentségemre legyen, hogy a szeretett népemet szoktad ostorozni és szép szavaid olvashatók úgy is, hogy az ő fejük találtatik könnyűnek. De ezentúl nem úgy olvassuk.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.13. 12:01:18

Jesszus..."szeretett nép!" :)))) neked van olyanod??? :)
Egyébként én soha nem ostoroztam semmiféle népet, legfeljebb is népeket, ami alapjában nem ugyanaz, és ebből kiindulva nevetek a "szeretett nép" kitételen is. Igaz, sírhatnék is rajta, mert randa időket idéz..., és ha e kórság nem múlik újra randa időket is fog teremteni...
Ami pedig a könnyűnek találtatott fejeket illeti, hát az sem állítható általánosságban egy egész népességre, még akkor sem, ha nyilván a népek között is többeknek könnyű mint kéne, de azoknak is, akikben az a fajta régi szellemiség tombol, hogy csak az A munka, aminek büdös izzadságszaga van, amitől vasporossá lesz a tenyerünk... :)
süti beállítások módosítása