egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

1 millió munkahely

2010.12.14. 00:02 | Luczifer | 11 komment

A kereskedelemről szóló törvényt az emberért, az élet minőségéért aggódó KDNP-s képviselő urak módosítani szándékoznak. Javaslatuk szerint:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
„ a kereskedő köteles a munkaszüneti napokon, valamint vasárnap egész nap, illetve december 24-én 14 óra után az üzletet – a vendéglátó üzletek, a kereskedelmi szálláshelyek, a virág-, az édesség … a vasúti és buszpályaudvaron, repülőtéren, üzemanyagtöltő állomáson belül működő, legfeljebb 280 négyzetméter alapterületű üzletek kivételével – zárva tartani .”
Az urak javaslatukat azzal indokolják, hogy a pihenésre fordított idő hossza világszerte a társadalmi és gazdasági jólét alapvető mércéje. Mérje a magyar dolgozó is a jólétet! Európában a vasárnap, mint általános heti pihenőnap hosszú évszázadok alatt beépült az emberek életritmusába. Épüljön be a magyar dolgozó életritmusába is! A vasárnapi pihenőnap az európai társadalmaknak olyan történelmi, szociális vívmánya, amely komoly értéket képvisel. Képviselje a magyar dolgozó is! A vasárnapokat az emberek hagyományosan pihenéssel, kikapcsolódással, családjuk, barátaik társaságában töltik. Töltse ott az idejét a magyar dolgozó is!
És ha a törvényt elfogadják, akkor pár ezren máris élvezhetik a sok-sok szabadidőt, mehetnek sportolni, vidáman kirándulni a gyerekeikkel, akkor és azzal barátkoznak, amikor és akivel csak akarnak, mert mondjuk a legnagyobb foglalkoztatók - fájdalom - de kirúgják őket. Úgy, hogy csak, na. Úgy európaiasan. Családcentrikusan. Hogy feltöltődjenek. Kiránduljanak. Az értük "aggódók" ötletelése miatt. Mert nem lesz rájuk szükség. De a nyitva lévő kicsiknek se. Mert egyszerre ugyanazon a helyen két test nem fér el. Az ott lévők hatékonysága, jövedelemtermelő képessége az javulni fog. A többieknek viszont boldognak lenni. Szabadon! Kiszámolta valaki, hogy mennyi munkahelybe, kosztpénzbe, adó- és járulékkiesésbe kerül ez az ábrándos laza pár mondat?

Címkék: kdnp kereskedelem vasárnapi munkanélküliség nyitva tartás

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr412514454

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2010.12.14. 08:54:53

MIÉRT PONT az üzletek nem tarthatnak nyitva? Miért nem kell a közlekedésnek, mentőszolgálatnak, orvosi ügyeletnek, kórházaknak, színházaknak és sokan másoknak bezárni?
T. KDNP, miért ne legyen dagadt az a lúd?

trendo+ 2010.12.14. 09:13:27

Eddig még nem hallottam híreket, amikből az derült volna fel, hogy "felvesznek embereket". Csak a tömeges kirúgásokról szól a fáma. Meg arról, hogy az idén 17000-nél több kis cég számolt fel. Adogatom össze az elbocsátandók számait. Én már kb. 140 ezernél tartok.

Luczifer 2010.12.14. 10:03:46

@Gombóc Artúrné:
Az nem kell, ott nincs piac! Ők dolgozhatnak, sőt dolgozzanak a köz-ért!
@trendo+:
Lesz az több is.:(

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2010.12.14. 10:33:58

Áháá, a köz-ért dolgoznak Vasárnap a prostituáltak és a meteorológusok, valamint az internetszerverek?

Luczifer 2010.12.14. 10:51:46

Az ne dolgozzon, akinek a piacát akarjuk. Azok pihenjenek. Harrach úr nem kívánja, hogy vele mulatozzon egy másik Harrach úr. Amit megértéssel tudomásul lehet venni.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.14. 11:43:50

Az a (abszurd) helyzet, hogy a kocsonyába főzőtt disznófejbe is több értelem szorult (főtt bele), mint amennyi ezeknek a kádéempéseknek a fejében szállingózik, élükön azzal a semmijenzsolttal és méltó párjával, a seszíneseillata-csakbűzenövénnyel. Szóval mondhatjuk, hogy a helyzet a szarnál is szarabb, viszont nem egyensúly nélküli. Ugyanis nekem meggyőződésem, hogy ennyi sötét nímand nem uralhat sokáig egy egész országot (ideértve a műveletlen és arrogáns (orbánviktort si), de ha mégis, akkor az is egyensúlyi állapotnak lesz nevezhető , hiszen a népek csak azt kapják (tartják), amit előzőleg választottak, így, amit megérdemelnek.

trendo+ 2010.12.14. 12:24:35

Orbán egyenesági leszármazottja mind Kádárnak, mint pedig Hornnak. Felismeri a Nép demagógiaigényét, fékentartja a rasszista, fasiszoid hordákat (néha összekacsintva persze velük, pont mint az Öreg, úgy:) és kőkeényen kezében tartja az Adminisztrációt.
Orván Viktor egy tehetséges, képességes, hihetetlen kártékony ember.
Őt választotta a Nép, az istenadta Nép (egy jelentős része). És jó darabig a népszerűsége bizony nőni is fog. Míg el nem fogy az "ellenség", a megsarcolandó vég, a megerőszakolandó média, az ellenszegülő hit, gyülekezet :)

trendo+ 2010.12.14. 12:27:28

@trendo+: Míg Te, meg Én, míg Mi ,mindannyian nem kerülünk közvetlen veszélybe. Csakhogy, I'm affraid off, my friends, akkor már késő lesz egy kicsinyég. :(

trendo+ 2010.12.14. 12:30:33

@trendo: elnézést a sok szemüvegmentes melléütés miatt... De gondolom, Ti itt még a hajdani Pisa vizsgálatban még magasabban jegyzett generációból származtok :))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.14. 13:06:55

@trendo+:

Na, azért óvatosabban azokkal a "dícséretes" képességekkel! Ennyi bizony megvolt az általad említett elődeinek is. Műveltségük is pont annyi, se több, se kevesebb! Azért ahhoz, hogy felismerjük, hogy az ilyenolyan, de mégiscsak valamiféle rendszerváltiozás utáni szinte szükségszerűen kialakuló káoszban (amihez persze a külső viszonyok is jócskán hozzájárultak) a népek igen gyakran nem tudnak mit kezdeni a rájuk zúduló relatív szabadsággal, és mentális regresszióba süllyedve újra a nagyrendteremtő autoriter APA után ácsingóznak, hát, mit mondjak, nem egy nagy vasziszdasz. Nem beszélve azokról a mai kommunikációs stb. eszközökről, technikákról, tudásokról, melyek az elődeinek bizony még nem álltak rendelkezésére, neki viszont igen. Ez az orbánfickó kérem, egy közepes képességű valaki, na persze a halpiacon többre is értékelhető... Minden tehetség elsősorban a teljesítményeken keresztül mutathatja meg magát...és az, amit ez az ember tesz - no pláne ahogyan teszi -, annak már régen semmi köze sincs a tehetséghez, csak és kizárólag a beszúkült és önimádatba fulladó kényszeres hatalommániához. Jómagam azt vallom, hogy a rálátáshoz, a megítéléshez időtávlatok szükségeltetnek, és ebben az értelemben '89 óta azért valamicske már megadatott . A továbbiakra nézvést pedig szinte biztos vagyok benne, hogy visszatekintve is világosan ki fog derülni, hogy Orbánból még egy viaszból vagy rongyból készült Machiavelli-bábra se futotta, futja...

trendo+ 2010.12.19. 06:06:16

Hogy ezt a kamu-pártot miért tartjuk fenn?! (Nagyon is valódi költségvetési támogatásokból?)
Eddig nem sok tellett tőlük...
süti beállítások módosítása