egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A használati útmutató címe; A papa a bölcsőmet építi!

2010.08.27. 09:49 | Luczifer | 16 komment

Fogy a magyar!
 
 
 
 
 
 
 
 
Ez igaz. Szomorúan igaz. Tenni kéne ellene. A teendőkön töprengők, a magyarért aggódók sokasága a bővített biológiai újratermeléstől várják a megoldást és ennek megfelelően az újratermelés anyagi emelőiről, ösztönzőiről szólnak. Meg huhognak! Ez fontos, de kevés. A huhogással együtt is kevés. A magyar tudniillik nem biológiai / természeti, hanem kulturális gyökerű identitás. Mi nem azért maradtunk meg és lettünk többen, s többen, mert szaporák voltunk, hanem mert vonzóak. Ha meg akarjuk őrizni a magyart, akkor a kultúrát kell megőrizni, vonzón megőrizni. A kulcsszavak mixéből; kötődés (szeretet), biztonság, bizalom, siker, pozitív én-kép, nyitottság, szerepkínálat, …. Hogy az erre járók vonzónak találjanak, és szíves örömest váljanak magyarrá. Ha akarnak. Félig-meddig. Ahogy tették ezt ezer éven át a betelepülők. Akik vagyunk. Ahogy ezt teszik a svéd szerbek. A német törökök. Mert az ő útjuk minden híresztelés ellenére nem könnyekkel és fájdalmas sikolyokkal övezett út. Van az is, de nem csak az van. És ha ez így lesz, ha vonzó lesz a magyar kultúra, akkor magunk számára is vonzóak leszünk és mi ősmagyarok se csak a feszültségoldást keressük majd a szerelmeskedésben.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr952251323

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2010.08.27. 17:25:09

Azért feszültségoldásnak sem rossz ... :)
Amit írsz, azzal egyetértek, de most az egyszer hadd legyek én egy kicsit kevésbé romantikus: nem csak a kultúrának, a gazdaságnak is vonzónak kell lenni ahhoz, hogy Magyarország élhető hely legyen. Ha az lesz, a népesség is növekedni fog majd megint. Legalábbis szerintem.

Luczifer 2010.08.27. 17:44:47

Ó, igen 1. :)
Ó igen 2. Itt minden értve van a kultúra alatt, ami nem természet. A gazdaság is, az üzlet is és a szerelmeskedés bizonyos pillanatai is. :)

ZinczyKa 2010.08.27. 17:51:04

@Luczifer: Akkor minden rendben. :::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.08.28. 11:49:22

"A magyar tudniillik nem biológiai / természeti, hanem kulturális gyökerű identitás."

Miért, melyik nem az?

Luczifer 2010.08.28. 12:42:05

Minden olyan identitás, ami valamilyen biológiai adottságra (is) épül. Sok ilyen lehet. A beltenyésztett populációktól kezdve akár a homoszexuálisokig sok esetben felmerül. De ehhez én nem értek. Csányi – a Vilmos – erről sokat ír. Ami biztos, hogy a magyar identitásnak nincsenek biológiai alapjai, de vannak identitások, amelyeknek vannak biológiai alapjai. De ott vannak az afroamerikaiak. Aránylag kevés fehér vallja magát négernek.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.08.28. 17:55:36

A társadalmi identitás az mindenhol azzal a kultúrával kölcsönhatásban épül, fejlődik amiben az illető szocializálódik. Még a nemünk vonatkozásban is, születni ugyan biológiai nemmel születünk, de a társadalmi nemünket a minket körülvevő közeg, kultúra határozza meg. És ez alól nemigen lehet kivétel.

Luczifer 2010.08.28. 19:28:47

Én ezen nem akarok vitatkozni, de azért az, hogy valaki azt mondja, hogy ő magyar, vagy azt, hogy férfi azért két minőségileg különböző identitásról beszél. A nemi identitásnál felfedezhető a kultúra válasza a természetre, a nemzeti identitásunknál ez nem érhető tetten, az egy szabadabban változtatható képlet. A nemi identitásnál a természet kijelöli a választás határait, például traktoros nem lehet egy nő, illetve lehet, de ára lesz.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.08.29. 01:32:17

"Még a nemünk vonatkozásban is,.." Itt felhívnám a figyelmedet a "Még...is" szerkezet jelentésére/ jelentőségére, tehát ez csak egy mellékes kitérő volt a részemről. De ha már így belelendültél... ami a nemi identitást illeti , bizony vannak, léteznek nők, férfiak,akik a biológiai nemükkel ellenkező társadalmi nemi identitással rendelkeznek, vagyis akik társadalmi nemet váltottak. Nem beszélve a Navaho indiánokról, ahol három nem létezik: a férfias férfiak, a nőies nők, és a Nadle - a köztes nem. Kvázi a nemek társadalmi működése erősen kötődik az adott kultúrához ( mondhatni kultúrafüggő) , amelyben egy tanulási folyamat eredményeként jön létre. Amit tehát a természet kijelöl, az nem más mint a biológiai nem, nem pedig a "választás határai". Sokan nem tudják pl. hogy a homoszexuális és a meleg az nem szinonímák. Homoszexuálisnak születik az ember, de az nem jelenti hogy egyúttal a meleg identitást is választja, vállalja. Mondjuk zárdába vonul. És már miért ne lehetne traktoros egy nő! Pláne egy úgymond kevésbé nőies, inkább férfias nő! Ha megnézzük, hogy a nők micsoda nehéz fizikai munkák sorát végzik a világ minden táján , vajon miért éppen a traktorosság ne férne, férhetne ebbe bele. Igaz, ebben a félfeudális borzalomban, amibe itt beleragadtunk, csöppet sem csodálkozom az ilyen kijelentéseken.

Luczifer 2010.08.29. 06:27:55

Attól, hogy még az olyan egyszerű identitások is, mint a nem elmosódott, attól még léteznek és attól még ott lehet bennük a biológiai adottságra adott válasz. A kivételek meg erősítik a szabályt.
Egyébként a személyiségvonások mögött is ott vannak, mint szabályozók a gének. Tehát a beltenyészet mögött ott lehet a csoportkarakter, mint biológiailag meghatározott valami. De ez nem érdekes, ami érdekes az, az, hogy egy nőnek azért nem ajánlatos traktorosnak lennie, mert szétrázza a belső szerveit és alkalmatlanná válik szép feudális szokásaink szerint gyermeket szülni. Igaz, ha veseköve van, akkor annak eltávolításában nagy segítség e hivatás gyakorlása. De az a kultúra, amelyik ezt a megoldást választja a kultúrák / a csoportok közötti versenyben hátrányt szenved. A magyar népesség nem ezért fogy, de ezért parancsolták le anno lányainkat a traktorról. A felvilágosult nőgyógyászok.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.08.29. 12:11:13

A nemi identitás éppen, hogy nem egyszerű...legfeljebb leegyszerüsítik, akárcsak azok, akik napjainkban már helyre kis kormányprogramokat is építenek rá. A gének jelenlétét szerepét senki nem vitatja, én sem, viszont kifejezett tájékozatlanság a biológiai nem, a társadalmi nem és a nemi orientáció kategóriáit összemosni, pláne, ha ez mindenféle ostoba ideológiagyártás érdekében történik. Arról már nem is szólva, hogy micsoda dőreség úgy viselkedni, mintha a világ és benne az ember változatlan kövület lenne. A társadalmi nemi szerepek mindig is kultúrafüggőek voltak , lesznek és maradnak. Arról a megmerevedett egydimenzós és kizárólag a sztereotípiákban való gondolkodást felmutató megközelítésről , hogy ma még a legtöbben egy nőről szinte csak és kizárólag az anyaság szerepének meghatározottsága felől képesek gondolkodni, már nem is mondok véleményt. (A traktor,mint a nők ellensége! Basszus, mecsoda álságosság! Talán a taxiból is ki kéne a nőket penderíteni, pláne ebben a kátyús utakkal teli szaros országban!) Ugyanis ez olyan sok és rétegzett háttértudás hiányának problémáját mutatja,amivel egy blogon nemigen lehet mit kezdeni, pláne nem megbírkózni. Ami pedig a szabályt és az állítólag őt erősítő kivételeket illeti...hát ebben pontosan benne van az, amiről beszélek: az emberről való igencsak korlátolt gondolkodás. Ugyanis nincs szabályos és szabálytalan ember! Ember van, akárha nőises nő, férfias férfi, avagy nőies férfi, férfias nő, ha hetero-, ha -homoszexuális, ha meleg, ha sem, ha transzvesztita, ha akármilyen... estébé, estébé, estébé......

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.08.29. 12:36:16

Végezetül, egy idézet Erlauertől (erlauer5.nolblog.hu/archives/2010/02/28/Fogyik_a_magyar/http://erlauer5.nolblog.hu/archives/2010/02/28/Fogyik_a_magyar/)

"meggyőződésem, hogy az ország demográfiai gondjai ma is csak tudatos bevándorláspolitikával oldhatók meg. A terhet az ország számára nem az jelenti, hogy a nem cigányokénál sokkal több gyerek születik a cigány családokban, hanem az, ha ezekből a gyerekekből is munkanélküliek, szegények, segélyre szorulók, másodrendű állampolgárok, esetleg bűnelkövetők lesznek. És ugyanez vonatkozik azokra is, akik itt keresnek maguknak - akár a politikai üldöztetések elől, akár szociális okokból - azíliumot, menedéket, lakhatást és megélhetést.

A kulcsszó tehát a történelemben - talán I. István óta mindig - az integráció volt, ma is az. Nem az egyik vagy a másik népet, népességet, népcsoportot kell a köztársaságnak integrálnia, hanem személy szerint, egyenként minden embert. Ezt nevezem én nemzetépítésnek."

trendo+ 2010.09.06. 19:46:29

Nem igazán értem, hogy miért kell egy katasztrofálisan túlnépesedett világban a népességcsükkenés miatt aggódni. Majd jönnek Európába, noch dazú a Kárpát-medencébe Ázsiából a megüresedett országokba. Tudtommal mi is onnan kerültünk ide. Igaz, akkor az avarok aggódtak javában a demográfiájuk miatt.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.09.07. 18:08:46

@trendo+:

Bingóóóóóóóó! :)

Egyébként nehogy már beszopja bárki is, hogy aggódnak..., ezt úgy híjják, hogy populista politizálás, nem is szólva a piciséget mindig pontosan jelző és érzékeltető nagyzási mániáról, ami része a NER-nek is, csak pontosan kéne kibontani: Nagyzási Együttműködés Rendszere...

trendo+ 2010.09.12. 12:44:41

Ja, amúgy a magyar lakosság csökkenő létszámát már évtizedek óta a bevándorlás tartotta a 10 millió felett :) Miközben vertük a nyálunkat , hogy asszimilálják erdélyi és felvidéki véreinket, mindent elkövetünk azért, hogy ide települjenek... :)
süti beállítások módosítása