egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Kisebbségben

2010.05.07. 08:52 | Luczifer | 2 komment

Emlékeztetek.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A csoportgondolkodás többek között akkor szokott félresikerülni, amikor a hasonló gondolkodásúak nagy nyomás alatt, pl. túlfűtött érzelmi állapotban – öröm, félelem – hozzák meg a döntésüket. Ilyenkor a csoport megszállottan erőlteti a konformitást, nem a döntés tartalma, annak lehetséges következményei, hanem a megegyezés puszta bemutatása válik számukra fontossá. Minél sikeresebbnek, minél sikertelenebbnek érzik magukat, annál inkább nő az optimizmusuk, a kérlelhetetlenségük, annál inkább hajlamosak mellőzni kisebbség adta figyelmeztető információkat, annál inkább eluralkodik, rajtuk az erősek vagyunk érzése, legyünk erősek vágya. És hát az ezzel járó túlzott kockázatvállaló kedv. Ami ritkán marad következmények nélkül. Az ilyen körülmények között hozott döntések gyakran szerencsétlen következménnyel járnak. Annak érdekében, hogy a kollektív bölcsesség ne kollektív tévedéssé legyen, sok eszköz áll az ember rendelkezésére, úgymint a tolerancia, a konfliktuskerülés, az alternatívák bemutatása, értékelése, a kockázatok elemzése, az egyeztetések stb., és hát annak a kellemetlen csoportszerepnek a megvalósítása, amikor valaki vállalja a bejelentést; ez így marhaság, visszafogottabban céltévesztő. Ezeket szerencsés kipróbálni, ha egyik se jön be, még mindig lehet imádkozni, hogy ne nekem legyen igazam.    

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr261980805

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.07. 10:02:14

Hogy a csoporton-belüli kisebbségi pozitív kisebbségi hatást gyakorolhasson , ahhoz következetes és magabiztos a kisebbség (is) szükségeltetik, szükségeltetne. Hiszen, ha a kisebbség a nézeteit, véleményét értelmesen és logikusan, tényekre alapozottan artikulálja, az az esetek többségében bizony gondolkodásra szokta késztetni a többséget. Nem is szólva arról, hogy a magatartáskutatók szerint , ha a pozitív kisebbségi hatás bekövetkezik , az sokkal tartósabb attitűdváltozással jár , mint a többségi hatás.
De mivel a kisebbség nem feltétlenül és mindig számszerű kisebbséget jelent, hanem adott esetben a domináns helyzetűekhez képest formálisan vagy informálisan hátrányosan megkülönböztetett csoportot, így a helyzet még bonyolultabb.

Luczifer 2010.05.07. 14:37:57

Hát ez így kereknek tűnik.
süti beállítások módosítása