egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A borzalom köre

2010.03.25. 07:43 | Luczifer | 10 komment

Ügyezek, hivatalozok, ez az életem.

 

 

 

 

Felkeresem az egyik ügy gazdáját, előadom az ügy állását, ha tetszik a gondom, a bajom. Amin ők tudnak segíteni. És csak ők. Mert ők az illetékes Illetékesek. Érzelemmentesen, tárgyszerűen, de világosan bemutatom, hogy csinálni kéne valamit. Nekik kéne csinálni valamit. Az ügy gazdája, mert én érzelemmentes vagyok ő érzelmesen együttérző lesz. Sajnálja a helyzetet és benne engem, de mindez - tárja szét kezeit - a főnöke miatt van, aki borzalmas ember. Beszéljek vele. A főnök ügygazda első ránézésre nem borzalmas, sőt figyelmesen meghallgat és mert érzelemmentesen, no meg tárgyszerűen, de mégis világosan rámutattam, hogy csinálniuk kéne valamit ő is empatikus lesz és bizalmasan megsúgja, mindez a főnöke miatt van, aki borzalmas ember. Beszéljek vele. Ő nem tud mit tenni. Megyek a nagy főnök főnökhöz, akinek tárgyszerűen, de világosan elmesélem az ügy állását, hogy eddig kiknél jártam, kifuttatva arra, hogy az üggyel tényleg csinálniuk kéne már valamit. A főnökök főnöke szomorú szemekkel rám néz „Tehetetlenség mindenütt! Ilyen borzalmas emberekkel kell dolgoznom.” A borzalom köre ezzel bezárult. Az ügy nem lett elintézve.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr891866900

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2010.03.25. 11:11:08

Tényleg borzalom. De legalább mindenki nagyon megértő volt! :)

Luczifer 2010.03.25. 11:46:05

Érdekes lenne meghatározni, hogy hol van a hierarchiában az, az inflexiós pont, hol változik a borzalom helye a lentről a fentre, illetve a fentről a lentre. :)

turdus merula 2010.03.25. 12:34:44

Érdekes! Két tökéletesen más világ, más megközelítés jutott eszembe a történetedről, amely sokszor, sokunkkal esik meg, nem is ritkán.
Kafka és Salamon Béla. Utóbbinál - a csapóajtó jobbra...stb.
A helyzet át nem látása, mert nem látható át és a tehetetlenség nem hosszabbítja meg az ember életét....

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.25. 12:39:34

Azt viszont még érdekesebb lenne megválaszolni, hogy miként és miért marad ki rendre ez efféle "pontozások" közül PONT az ügyfélre, az igénybe vevőre mutató szemPont? Mert bizony, ha nem is minden, de a lényeg, az rajtuk múlik. Még akkor is, ha tudva lévő, hogy vannak önjáró struktúrák, de azért azok sem mindenhatóak és változtathatatlanok. Én azt látom, hogy a borzalom körébe a kedves ügyfelek önszántukból (akár ha lustaság, tudatlanság, tekintélyelvűség, gyávaság, közömbösség... stb, stb. okán is) állnak be és/vagy hagyják magukat beállítani. Márpedig az a pont, amit keresel, az éppen hogy a kettő közötti viszony ( hivatal és ügyfél) tengelyén helyezkedik el.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.03.25. 17:13:35

Akakij Akakijevicsnek a köpönyegével volt gondja, ő is nekiállt ügyet intézni, de vele kiabáltak. Veled meg nem. Tehát haladt előrébb a világ, lehet örülni!

Luczifer 2010.03.25. 17:20:31

@malvina: Az egyén tehetetlen az intézmények nevelése terén. Erre csak a csoport képes, a csoportnyomás. Ez két külön minőség.
@Bognár L: Ha nem mennek a dolgok az én taktikám az, hogy írok egy tanácskérő levelet, a levélben az van, amit nekik kellene nekem mondaniuk. Ha jó fejek visszaírják ugyanezt, úgy hogy ők találták ki. Övék a dicsőség enyém az elintézett ügy. Jó üzlet! :)
***
De az tényleg érdekelne, hogy melyik az a pont ahonnét az emberek Valakinek tartják magukat? Ami alatt vannak a senkik. Ez persze személyiségfüggő is, de biztos van, ahol felszaporodnak a Valakik.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.25. 19:23:43

Az egyén nem intézményt nevelni megy a hivatalba, hanem a saját ügyét intézni, és nem is csoportosan jár oda. A csoport, a réteg, az osztály, a társadalom az ebben a vonatkozásban fikció. És ebből csak azáltal tud ki-,elmozdulni ( csoportként, rétegként, osztályként, társadalomként bármit elérni, tényezővé válni), ha az őket alkotó egyének aktuálisan - ott és akkor - megteszik a dolgukat, méghozzá elsősorban is a saját jól felfogott érdekeik képviseletével, érvényesítésével együtt. Azaz tisztában vannak vele, hogy mit várhatnak el és mit tehetnek, ha ezt nem kapják meg.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.25. 19:49:20

p.s.
Luczifer, de hát te is pontosan tudtad, mit kell/ lehet tenni! :)
***
Akakij Akakijevicsnek nem a köpönyegével volt gondja, hanem korlátolt, zárt világával, elvesztett személyiségévbel, beszűkült gondolat- és vágykészletével. Azzal, hogy önszántából alárendelődik egy önmaga által (is) létrehozott bürokratikus rendszernek. Pont úgy mint azok, akik semmit sem tesznek, ha éppen a borzalom köreibe kívánják őket beállítani.

Luczifer 2010.03.26. 09:03:48

Amikor ügyet intézek - amikor bárki ügyet intéz - akkor szocializál. A szocializáció életfogytig tart. Amikor felöltözöm, amikor kinyitom a számat, tájékoztatást adok csoport-hovatartozásomról, apámról, anyámról, osztályomról, iskolai végzettségemről stb-ről. Belőlem szól a társadalom. Egyébként mindenkiből, belőled is. Ha kedvező válaszreakciókat akarunk – ügyelintézés – akkor ennek összehangoltan kell megtörténnie. És semmi hiszti! Ez nem az egyén feladata, még akkor sem, ha egyének fogják megoldani.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.03.26. 10:20:06

@Luczifer:

Sem öntudatos csoport, sem társadalom nem létezik. Öntudatos egyénekből álló csoport és társadalom, az viszont létezhet. Továbbá semmiféle csoport-,össztársadalmi feladat nem végezhető el, ha az egyének nem végzik el a saját magukra és közvetlen környezetükre vonatkozó feladataikat. És ennek a környezetnek bizony a hivatali ügyintézés is a része.
süti beállítások módosítása