egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Ihlet

2010.02.18. 08:23 | Luczifer | 7 komment

Valaki – a továbbiakban Bank – eladni kíván valamit – a továbbiakban Pénzt. Valaki – a továbbiakban Adós – venni kíván valamit – a továbbiakban Pénzt.
 
 
 
 
 
 
 
A Bank a Pénzért valamit akar. Pénzt és garanciát. Főleg garanciát. Mert akkor lesz pénz is. A vevő, akinek kell a Pénz elmondja, pontosabban elmondaná, hogy mi a garancia. Beszél piacról, szubkultúráról, fizetőképes keresletről, expanzióról és még talán a trend szó is előjön. Nem a trendi, a trend. A Bank szól ő nem álmodozó művész, őt ez nem érdekli. Ő üzleti tervet szeretne, amelyikben a garanciát az üzleti számok szolgáltatják. A kemény tények. A holnap tényeinek leltára. Ez a garancia. Legyen legalább ennyi ez, legalább annyi az, amaz viszont ne legyen amannyi, akkor talán, akkor beszélhetünk a dologról. S a disznófejű nagyúr elégedetten dől hátra. Aki testi valójában és az ahhoz rendelt modorában kedves és megnyerő fiatalember. A vevő mindenesetre visszazökken a tények világából a valóságba. Abba a valóságba, ahol a tények, az okok nem érdekelnek senkit, ahol a lebegő álomért adnak mindent. Ahol a lebegő álmot megrendelik. Ez legyen ennyi, az legalább annyi, amaz viszont még véletlenül se legyen amannyi, akkor talán, akkor beszélhetünk a dologról. Okok nélkül. A garanciát szolgáló okok nélkül. De, ha nincsenek okok, akkor ... De az nem kell. Csak a vízió. A számok nyelvén. Ami mögött vagy vannak okok, vagy nincsenek. Bank-art. Új irányzat. Őszinte lázadás és megalkuvás nélküli harc a közhelyekért, az elcsépelt formák mellett. Brutális tiltakozás a világ egysége ellen. Ezt kell megalkotni, ezért kapni pénzt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr631768104

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.18. 14:08:34

Számomra a művészet - a l'art - sűrített , ezért egyfajta "felemelt", kiemelt hitelességet, önérvényűséget, ennyiben pedig a valósághoz való lényegi viszony sajátos megnyilatkozását jelenti. Igyanis a művészet nem irreleván és üres "lebegő" álmodozás, nem holmi értelmetlen vízionálás. Ebből következően a " bank-art" az én értelmezésemben egyszerűen nem lehet negatív kitétel. Legfeljebb is azt jelentheti, hogy a bank művészi színvonalon végzi a dolgát, tölti be a funkcióját. :)

Ettől függetlenül értem, hogy miről is szól a kesergő, bár túlontúl általános megfogalmazásúnak tartom. Egy üzleti terv esetében ugyanis nagyon nem mindegy, hogy mi és mihez képest annyi amennyi! Én ebben leginkább a bankok monopolhelyzetét találom problematikusnak. Bár az is igaz, hogy egy olyan országban, ahol abnormálisan és alulműködő gazdaságról van szó, ott vajon hogyan is történhetne ez pont a banki ügyletek vonatkozásában másként? ::(((

Luczifer 2010.02.18. 18:23:43

Ha sikert akar az ember a Banknál, akkor úgy kell tenni, mint az életben. Nyomni kell a közhelyeket. Művészi szinten. Egyébként azt kérnek, amit akarnak, és ha azt is kapják, legyen az bármi, engem nem zavar. Illetve annyiban igen, hogy egy újabb ál-világot generálnak. Kár. Nehezíti a haladást.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.18. 18:51:46

Közhelyeket közhelyesen lehet nyomni. Művészi szinten ugyanis lehetetlen. Mert a közhely (de a közhelyes sem ) nem lehet se művészet, sem pedig művészi!

Luczifer 2010.02.18. 19:11:09

Mondod, mert nem láttál még engem! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.18. 19:19:59

@Luczifer:

Hááát, az lehet, hogy művészi vagy, netán művész, csak akkor kizárt, hogy közhelyes legyél! ::))))

turdus merula 2010.02.19. 16:37:49

Az a helyzet, kedves Luczifer, hogy egyet kell értenem Malvinával.

Nagyon nehezen, sőt egyáltalán nem tudlak elképzelni, ahogy egy minden hájjal megkent és minden kérdésre és érvre felkészült yuppie bankosnak te sokáig és kitartóan közhelyrizsa áradatot lökj. Te, aki az írásaidból ítélve, abszolút pragmatista vagy!

Luczifer 2010.02.19. 18:20:31

Na tessék itt a "b" variáció.
süti beállítások módosítása