egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Az Esendő

2010.01.09. 11:32 | Luczifer | 11 komment

Az, az ember számíthat sikerre és boldogságra, aki
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
állja az élet megpróbáltatásait, a versenyt, aki domináns szerepekre tör, akiben van ambíció, aki érzékeny a társai iránt, aki kezelni tudja társait, akiben van kellő önbizalom, nem ijed meg a saját árnyékától, aki ismeri önmagát, aki bízik önmagában, aki jól érzi magát a bőrében, aki nem szorong, akiben van felelősségérzet, aki elfogadja a szabályokat, akinek van akaratereje, aki tud új szabályokat alkotni, és elfogadtatni, aki elfogadja a Másikat és a másikat, tolerálja azt, no meg a saját kudarcait, aki ha kell önmaga felett is uralkodik, aki képes fizikailag és pszichésen karbantartani önmagát és környezetét, aki kiegyensúlyozottan reális életcélokat követ és ajánl követésre, aki jó benyomást kelt a világban, akiben van a konformitás iránt érzék, aki elfogadja a követelményeket, aki követelményeket tud elfogadtatni, akit követnek, aki magát követésre méltónak tudja bemutatni, aki képes a többiekkel együtt dolgozni, aki képes egyedül dolgozni, aki rendelkezik a helyzetek megkövetelte ismeretekkel, aki okos, aki érzékenyen reagál másokra, aki ráérez másokra, aki rugalmas, aki újításra kész, aki hatékony, akit szeretnek, akit elfogadnak, aki boldog, aki boldog akar lenni, de nem folytatom, mert ilyen ember nincs. Vagy ha van, nagyon kevés van. Egyébként mindenütt nagyon kevés ilyen ember van. Olyanok vannak, akik ilyenek, meg olyanok, de főleg esendőek. Gyarlók és vágyakozók. Mert csak valamilyenek. És nem ilyenek, miközben boldogok akarnak lenni. Mégis van ahol sikeresek és elégedettek az emberek, van ahol nem, ahol szomorúak. Ahol az emberek maguk próbálkoznak a kék madár megszelídítésével ott sokan szomorúak. Mert nap, mint nap lesznek pillanatok, amelyeknek nem tudnak megfelelni. Illetve legyünk öszinték; csak ilyenek lesznek. Ahol felajánlják egymásnak azt, amijük van és lesz, aki azt ajánlja, hogy mindezt harmóniába rendezi, ott az emberek boldogok. Mert valaki mindig teljesíthet, és valamikor mindenki teljesíthet és  mindig mindenki jó eséllyel számíthat teljesítésekre. Valakiére. És ezért mindenki fontos lesz egyszer. A harmónia megteremtése azok dolga, akik látnak az emberek között és azoknak fog sikerülni, akik nem az emberekből, hanem azok sikeréből akarnak élni. Őket fogják elitnek nevezni. Külön jutalomra nem számíthatnak.
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr381658624

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Üveggyöngyjátékos 2010.01.09. 19:00:42

Hát Luczifer... egyrészt szép az írás, másrészt mélyen igaz!

Hiszen a miniszter jelentése is szolga.
És a nemes fogalma is valami olyasmit takar, amiről itt szó van.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.09. 19:50:42

(...)
"Tudtuk, hogy az ember esendő
S nagyon adós a szeretettel:
Hiába, mégis furcsa volt
Fordulása élt s volt világnak.
Csúfolódóbb sohse volt a Hold:
Sohse volt még kisebb az ember,
Mint azon az éjszaka volt:
Különös,
Különös nyár-éjszaka volt.
Az iszonyúság a lelkekre
Kaján örömmel ráhajolt,...)

(Ady E: :Emlékezés egy nyár-éjszakára , részlet)

K ó s z a (törölt) · http://kepeim.net/ 2010.01.10. 19:20:21

Drukkolok, hogy ti még megéljétek, hogy a Te elited vezesse a népet.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.10. 20:10:28

Tartok tőle, hogy a drukkolás édeskevés. Egy tömegtársadalomban legfeljebb vezérürük vannak, de nem elit. Az elit minőséget is feltételez. csak körül kell néznünk, hogy állunk. Kik után, kicsodák nyomában , és merre folyik a vonulás a hajnali kolompszóra! ::((( ::))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.10. 21:48:26

@K ó s z a:
Részemről köszönöm, hogy ekkora jelentőséget tulajdonítasz nekem. Egyébként mást sem teszek, és tudom, hogy közel sem vagyok vele egyedül. A dolog mégsem ilyen egyszerű! Ha ezen múlna, ez a dikurzus bizony érdekmúlást szenvedve soha nem jöhetett volna létre! Te mégis hogyan gondolod - hogy csak egy lényegi problémát említsek - megoldani az a problémát, hogy a tömegtársadalom ellehetetleníti a rétegpártok létrejöttét, helyettük a tömegpártok vívják a számháborúikat, a számos tömegek szavazataiért. És ez a világ minden pontján így műxik jelenleg, mert a tömegesedésnek rajtunk kívül álló/érvényesülő törvényszerűségei vannak. vannak.

K ó s z a (törölt) · http://kepeim.net/ 2010.01.10. 23:03:54

@malvina:

Attól tartok, Te gondolsz helyettem dolgokat.
Kérlek ne tedd!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.10. 23:50:14

@K ó s z a:
Ez viszont nem az én problémám. Mármint, hogy lehetetlen dologtól tartasz! Így hát nem csodálom, hogy félreértetted, amit írtam.::))))

K ó s z a (törölt) · http://kepeim.net/ 2010.01.11. 04:19:11

Ok. Maradjunk ennyiben: nem értjük egymást.
süti beállítások módosítása