egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Az derű titka

2010.01.02. 00:42 | Luczifer | 13 komment

Kell hozzá egy fekete sapka, egy ugyancsak fekete napszemüveg. Kell hozzá egy gitár. Egy kis Mozart. (Most ne a golyóra tessék gondolni, hanem a zenészre.) Akire rá kell hangolódni. A lényegére, a játékosságára. Ebben egyébként a mester segítségére számíthatunk. És valahogy meg kell tanulni továbbadni. A hangsúly az adni-n van. Tehát – helyesen – meg kell tanulni adni. Játékosan, könnyedén. Ami nem könnyű. Láttuk neki se sikerült elsőre. Fegyelmezetten ki kell gyakorolni. Ez az ára. És ha megy, lehet utána elégedetten vinnyogni, nyekegni, tenni-venni. Derűsen. Mintha misem történt volna.   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr871638505

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 11:54:27

A derű titka az, hogy az érem mindkét oldala jelen van benne, mégha ránevetés formájában is. A derű, a boldogságvágy mellett ott a cselszövők és kéjsóvárok ármánykodása az igaz szerelem ellen ( lásd a mindig jelen lévő fekete felületeket, illetve a váltakozásokat). Pontosan úgy, ahogy az a NagyMester tolla hegyéről a kottapapírra csöppent. ::)))))

Luczifer 2010.01.02. 13:23:00

Amiről te beszélsz, az azt hiszem a kritikus nézőpontja; hogyan, mivel lehet a derűt, nevetést elérni a nézőtéren. Én egy picit tágabban közelítettem a dolgot. Hogyan lehet általában derűt generálni. Ebben a remek viccben nincs jó és rossz, csak a mozarti játékosság van benne, a poénhegyek generálta derű.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 13:49:48

Minden befogadó nézőpontja egyben kritikus nézőpont is, mégha ez nem is fogalmazódik meg mindenkiben. És attól, hogy te nem látod meg, attól az még ott van! Vizuális kultúra! nem véletlenül vannak benne a fekete és színes képpel kitöltött felületek váltatkozásai. A témájáról már nem is beszélve. Ettől érvényes az egész. És mindez benne van abban a kitételedben is, hogy "mozarti játékosság!" Mert ha nem, akkor nem tudjuk, hogy miről is beszélünk! ::)))

Kvázi, ami a derű titkát illeti, én egyáltalán nem arra utaltam, hogyan lehet derűt generálni! Generálni egyébként szerintem sehogy!!!! Hanem arra, hogy mi a titka. Azaz, hogy a derű mindig csak a nem-derű mellett válhat azzá, ami, derűvé!. De hát ezt Lucifer pontosan tudja:

Az élet mellett ott van a halál,
A boldogságnál a lehangolás,
A fénynél árnyék, kétség és remény. -
Ott állok, látod, hol te, mindenütt,
S ki így ösmérlek, még hódoljak-e?
/Lucifer/

Vagy az a fránya "z" betű ennyit jelentene? ::))))

Luczifer 2010.01.02. 14:57:42

Nincs nekem ezzel bajom se z-vel se z nélkül, még akkor sincs, ha semmi köze a klip béli derűhöz, A DERŰHÖZ mert, ahogy ez a srác muzsikál – ha látom, ha nem – nekem csillog szemem és napokig nem gondolok az öngyilkosságra. Azt írsz, amit akarsz, akkor sem akasztom fel magam.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 15:27:57

@Luczifer:

Minden derűnek köze van A derűhöz! És ki beszélt itt akasztásról? Nota bene, hogy ne csillogjon a szemed, a szemünk, ha derűvel , ha efféle derűvel (is) találkozunk??? Ez nem az én verzióm, még érintőlegesen sem. Nem tudom, miért más az, ha valaki a klipp által behozott, felidézett derű befogadásán és/ vagy azzal együtt reflektál magára a hordozóra, a klippre, az alkotásra, sőt, a benne hivatkozott , idézett, jelesül a klipp, az alkotás lényegéhez tartozó alkotásra, annak minőségére is. ?ert ugye abban nem lehet vita, hogy Mozart és az ő Figaró házassága nélkül ez a "műsor" sem jöhetett volna létre! Még akkor sem, ha nyilvánnalóan a sityakos és feketeszemüveges fószer nélkül sem! Már ami ezt a konkrét klippet illeti! Mert ugye Mozartról , az ő remekeiről azért még születtek és születhetnek derűs reflexiók e figura nélkül is. Ami ugye fordítva nem mondható el.::)))))

ZinczyKa 2010.01.02. 15:54:08

@Luczifer: A biztonság kedvéért kössek neked sapkát?

Luczifer 2010.01.02. 16:35:06

@malvina: Ez a poszt arról szól, hogy a könnyed játékosság (kreativitás) derűssé tesz. A könnyed játékosság pedig tehetség és kemény munka eredménye. Ettől lehet valaki derűs. Itt kapcsolódunk a többi poszthoz; ez segítene szomorú népünkön. A tétel lassan kibővül azzal, hogy aki meg ennek híján van az nem derűs. És szomorítja népünket. A játékos kreativitás területe lehet az, amit te említesz, de sok minden más is. Itt szerintem véletlenül másról van szó. A zene az más. Univerzális dolog. Mozart nem a sztoritól derűs. Egyébként, hogy ez a produkció ne generálna derűt el sem tudom képzelni. Ezt hallva egy kétnapos hulla is elmosolyogná magát.
Ez a srác a youtube szolgáltatta műsorok alapján egyébként szórja az ilyen poénokat. Mozart szerintem kedvelné és értékelné az általa hozzáadott értéket. Remek művész.
@ZinczyKa: Köss egy sapkát! Köss! A kreativitás derűssé tesz! Én meg mégsem a hajam tépem! :) Ha esetleg ahhoz lenne indíttatásom.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 16:57:30

@Luczifer:
"aki meg ennek híján van az nem derűs.+ ezen az alapon bizony a fél világirodalmat, és a művészet jórészét kidobhatnánk az ablakon! Továbbá sem Mozart zenéje, sem a történet, amire, amibe símulva íródott, sem pedig bármiféle zene -élet-történet nem választható szét egymástól. A zene maga az élet, a benne fellelhető történetekkel, és azok variációival együtt. Ahogy egy Esz-dúrban hangzó nyitány körültáncolja a B-dúrt , vagy ahogy egy a-mollból c-mollra mozdul a dallam ,abban kedves Lucifer egy egész világ benne van, a maga történeteivel együtt. Hiszen a muzsika sem más mint történet-, életmesélés. És hajtépés előtt ezekről azért nem érdemtelen elgondolkodni. Végezetül nem értem mi a bajod azzal, ha valaki adott esetben másként, más miatt és máshogy derűs? Nem a derűn van a lényeg? Legalábbis e poszttot illetően??? ::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 17:03:27

p.s. Én kifejezetten kalapkedvelő vagyok, de azért azt is tudom, hogy a kalap, sapka még a legjobb esetben is pusztán csak a hajhagymáknak adhat, nyújthat némi biztonságot ! ::)))))

Luczifer 2010.01.02. 20:00:05

Nézd a Boldogság út arról szólt, hogy a tehetségtelen, eszközhiányos fogyatékosok szétcseszik a világot. Elővettük Torgyán doktort, mint példát és beláttuk. Volt elmélet, tapasztalat és élményszerű megértés. Beláttuk, az ő boldogságuk ára a mi boldogtalanságunk.
Itt most arról, van szó, hogy a tehetséges könnyeden alkotó, eszközökben gazdag emberek meg derűssé teszik, építik a világot. Az ő boldogságuk, a mi boldogságunk! Itt az elmélet példája, a tapasztalatot, az élményt ez a klip adja. Ezen az úton érdemes tovább menni. Konkrétan elemezni, azonosítani a különböző karaktereket, rájönni, hol kiből mi hiányzik, milyen vonás az, ami meg jó stb. Ennek van értelme. Megérteni, hogy kire van szükség! Egy minden mindennel összefügg dialmatos szöveg a tisztánlátást, az elemzést, a cselekvést, a stb-t blokkolja. Ráadásul poszt se kell hozzá, mert minden mindennel összefügg.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.02. 20:38:53

@Luczifer:

Tudod, a csavar és az életigenlő rafináltság az a dologban kedves Lucifer, hogy bár igaz, hogy minden mindennel összefügg, de nem mindenki számára ugyanúgy. És amiről én írtam, az mégcsak rossz szándékkal sem nevezhető távoli összefüggésnek. De hát mindenki azt köti, azt képes összekötni, amely elemek a látóterében vannak, vagy kerülnek egy felvetett téma kapcsán. Hogy miért kell ebből ekkora csetepatét - luciferi-blogról lévén szó: csetepatát csapni, hát azt csak valóban a kaporszakállú tudhatja, bár mi tagadás, nekem is vannak rá tippjeim! :::))))

ZinczyKa 2010.01.03. 15:00:39

@Luczifer: Off: Írtam derűs emilt. Nézz a kukába. ::))
süti beállítások módosítása