egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A profi

2009.12.17. 20:01 | Luczifer | 19 komment

A profi, annak és annyit dolgozik, aki, és amennyire megfizeti. Ha tényleg profi a profi, akkor tudja, hogy a kenyéradó gazdája nem a források pillanatnyi birtokosa, hanem a feltételrendszer, amelyben értékesítheti magát. A szolgálatait. A szaktudását. Ha ő egy kaotikus világ profija, kiszolgál minden káoszteremtőt. Ha ő egy rend – egy szabályrendszer – profija, akkor szolgálhat és szolgál is mindent és mindenkit, aki, ami ahhoz a rendhez tartozik. Amelyiktől előnyt remél. Amelyiknek kell. A kérdés az, hogy a káosz profijait, hogyan válthatja le a szabálykövető profi? Mert a kettő nem ugyanaz. No, meg hogy milyen szabályok mentén? Ki csábítja el? Valaki meg fogja tenni, mert a profi eladó. És generálja a keresletet. Mert profi.  

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr241605198

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo 2009.12.18. 07:49:19

Az én szervezetem ellenálló az olyan úri dolgokkal szemben, mint a filozófia :) De ez a téma, amit most felvetettél, engem is foglalkoztat. A minap jöttem rá pl. hogy mi a francért nézem meg többször is az olyan filmeket, mint az Ocean's eleven stb.
Nem a történet, nem a filmsztárok miatt. Egyszerűen lenyűgöz az a profizmus, amit sajnos ma már csak virtuálisan láthatok, mert a való világban csak pancsolás, fuserálás, maszatolás folyik. Bezzeg egy filmbeli tolvajbanda az képes a közös cél érdekében magasszintű szakismeretet, lenyűgöző elméleti és tárgyi tudást mozgósítani és éjt nappallá téve szorgoskodni, igazi csapatmunkát felmutatni.

Lehet persze, hogy a mi politikai elitünk is képes (legalább is az ország kifosztására) összefogni és közösen munkálkodni.
Aztán, mikor majd mindent elloptak, vagyis a köz utolsó tulajdon-darabkája is magánkézbe kerül, akkor majd érdemes lesz annak a védelmében igazi profiként eljárni, óvni, fenntartani, fejleszteni az összeharácsolt saját birodalmat, ami valaha a mienk volt, csak balfék amatőrként hagytuk kicsúszni a kezünkből.
Vagy legalább szerződtetnek e feladatra egy újabb "testes embert".

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.18. 11:21:29

A filozófia nem úri dolog, és nem úri passzió. A filozófia a gondolkodás maga. Mert ahogy Jaspers mondja "a filozófiának nincsenek általánosan elfogadott, végérvényes tételei. Egy olyan nézet, amelyet kényszerítő erejű érvek alapján mindenki elfogad, már nem filozófia. "
Ezért hát, hogy a filozófia a létről , a világról való gondolkodás, és mint ilyen megkerülhetetlen.

A poszthoz meg csak annyit, hogy a szakmai profizmus nem nélkülözheti az etikus magatartást . Ugyanis a szakmaiságnak megvannak a szakmai magatartási szabályai, de mondhatjuk azt is, hogy az etikai alapjai. A profi nem attól profi, hogy ennek az etikai alapnak a híján van, hanem azzal együtt az.

Ugyanakkor teljesen természetes, hogy egy etikát semmibe vevő rendszerben - nem csak a profizmus, nemcsak a profik vonatkozásában, hanem minden területen és vonatkozásban , össztársadalmi szinten jelentkezik a probléma. Ugyanis a "profi" is ember, miért is próbálna másként létezni a rendszerben (kivételek mindig vannak!) , mint a többség, azaz mint amire az ilyen rendszer predesztinálja.

Számomra a profizmus, szakmai profizmus tehát ( és szerencsére ezzel nem vagyok egyedül, lásd a különböző szakmai állásfoglalalások tömkelegét) nem nélkülözheti az etikus szakmai magatartást. Mert akkor az már nem profizmus.

trendo 2009.12.18. 11:49:25

Az "úri dolgokra" való hivatkozás egy P.Howard idézet akart lenni. :)))
Amúgy, a lényeget tekintve egyetértek veled. Sajnos, még abban is, hogy a mai "profik" - szűkítsük le itt és most e szót a humánértelmiségre- valóban mellőzik az etikát és -tisztelet a kivételnek- útszéli kurvaként árulják hab testüket (merthogy agyuk, az már nincs...:))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.18. 12:47:55

Ja? Akkor hivatkozni köllött vón! ::)))

De miért szűkítsük le? Bár, ha le is szűkíted, attól az érvényességi kör még nem lesz szűkebb.Csupán csak az általad vizsgált kör. :)

Egyébként ha az, akinek nincs már agya, árulja a testét (és bármilyen címen), az egy más tészta! Számomra éppen hogy az a probléma lényege, hogy azok is árulják(el) magukat, akiknek egyébként bizony hogy van agyuk, méghozzá kiválóan képesek vele gondolkodni is. :(((

trendo 2009.12.18. 13:59:40

Nehéz veled vitatkozni :)) De majd legközelebb majd csak jól összeszedem az agyamat éni s és akkor majd csak leshete, hogy miket mondok! :)))))))
Valóban veszélyesebbek az okos szellemi prostituáltak, mint az átlagos buta kurvák.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.18. 14:54:58

::))) De amikor olyan formás kis labdákat adsz fel: ja, és az átlagon felüli buta kurvák! ::)))))

De viccen kívül! Vitatkozik a rosseb, csak diskurálunk! ::)))

trendo 2009.12.18. 19:15:20

Azt hiszem, értem én Luczifer megható vágyát a szabálykövető profik megjelenése iránt. De vajon, miféle, kinek tetsző szabályokat követnek majd ezek a professzionálisok?!

Vajon, nem kezdődik újból egy olyan diktatúra, ami ellen majd megint, évtizedek sötétsége után, nagysokára, má' megint csak fel kell lázadnunk?:)
Na nem az én generációmnak, mert már annak szerintem
'zag shon'... de ha a beharangozott klímakatasztrófa nem söpri el eleve az egész tematikát, akkor mondjuk az unokáim még vastagon érintve lehetnek ebben :))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.18. 21:52:29

@trendo:

::))) Én még mindig azt mondom, hogy szabálykövető profik jellemzően csak szabálykövető rendszerekben létezhetnek, maradhatnak fenn. L. megható vágyát én is értem, de hát vágyni azt korlátlanul lehet, az nem kerül semmibe, igaz a vágyakozásnak önmagában nem sok hozadéka lehet.
Ami meg az unokákat illeti, nekem is voltak rossz pillanataim ezügyben. Na de apám egyszer azt mondta, hogyha azzal fogallkoznék, hogy rátok mi minden szörnyűség várhat, akkor arra minden erőm rámenne, és képtelen lenneék a dolgomat tenni. És nagyon igaza volt! Mert ez az egy, amiben lehet bízni, abban, hogy ha mindenki megteszi a dolgát, a maga dolgát, na akkor talán, talán....::)))

Luczifer 2009.12.19. 03:11:31

Olvastam egy pár üzleti jelentést. A jelentéseknek az lett volna a célja, hogy a kooperációt elősegítse. Kiváló szakemberek írták, a szakma szabályai szerint. De szó nem volt kooperációról. A jólneveltség mögött ott volt a trükk és a harc. Ezek a palik / hölgyek ugyanennyi erővel megírhattak volna egy olyan jelentést – mert a szakmai tudás meg volt – amivel együttműködések tucatjait alapozhatták volna meg. De nem tették. Talán a lelkiviláguk, talán a megrendelő, talán a … tiltakozott ellene. Valakinek pedig egyszer rá kéne jönnie, hogy a kooperáció az érdeke. Az adja a növekedés alapját. És ez a minta megmenthet. No persze a talán odakívánkozik.
Amit a humán értelmiség csinál annak vajmi kevés köze a kurvasághoz, tekintettel arra, hogy semmi öröm nincs bennük. Szenvedve árulják magukat. A vevő is szenved.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.19. 10:58:15

Hát azért a kurvasághoz inkább társítható a " szenvedve árulják magukat", mintsem hogy örömből.

Luczifer 2009.12.19. 11:55:09

Igazából nincs mit árulniuk. Legfeljebb a hajdanvolt presztízsüket. Egy sztár professzort hallgattam a rádióban elmondta, hogy mi a baj a válsággal. Azt se tudta, hogy hol van. Címe / rangja meg annyi volt, mint égen a csillag.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.19. 12:45:00

Visszatérve a kurvaság analógiájára, szerintem nem a kurva árulja(el) magát (magamagát, annak lényegét ugyanis megtartja magának), hanem a "vevő" hiányait éppen hogy ő" vásárolja" meg, abból él! Factoring/ fucktoring. ::)))))

Luczifer 2009.12.19. 13:06:47

Hát a szex piacon fájdalmasan szerények az ismereteim. A humánértelmiség meg gagyit árul üveggyöngyökért. És a kutyának se kell. Előttem van egy nagy cég adata. 5000 embert foglalkoztatnak és az oktatásra 50 milliót költenek egy évben, annyit, mint a zöldterület gondozására. Hol itt a kereslet??? Félek ez csak álom.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.19. 13:15:13

::)) Akkor gyorsan be kell pótolni! Márcsak azért is, mert az élet szerveződése ebben az országban ma már szinte teljesen leképezi ezt a kurva fucktoringot! Ahogy azt írod is. Kvázi nem álom, hanem rémálom! ::((((

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.19. 13:15:47

Éppen most hallom! Bróker az az ember, aki más kárán tanul! ::)))) ::(((((

trendo 2009.12.19. 13:42:39

A céda

Lába közt a felizgult, izzadt férfivel
teste csendben tette, mit ilyenkor tenni kell.
Agya közben, a taxaméter, halkan ketyegett…
összeadott számlát, csekket, jattot, jegyeket,
a női rezsit: sminket, fodrászt és ruhát,
mi ahhoz kell, hogy majd holnap is
eladhassa jól magát.

És hogy bírja mindezt lelke, tépett idege,
sorjázik a listán a „segítők” tömege,
szesz és cigaretta, ajzó- s nyugtató szerek
és legnagyobb cechként: a vásárolt szeretet;
mert azt a kevéske törődést,
a megértést, a ki nem mondott sértést,
a sivár magány feloldását néha
nagy pénzért veszi meg ő is, a céda...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.19. 14:16:28

@trendo:
Szép kövér idealizmus - mondanám, ha nem lenne ott az a "néha". Ugyanis szeretetéhségből, megértéshiányból a legritkábban áll ki bárki is kurvának! Éhségből annál gyakrabban. Kvázi ez a kis dal leginkább is A kliens dala címmet érdemelné, amivel ők jól meg is vígasztalhatják magukat.... ::))))

trendo 2009.12.19. 19:14:40

Kiállni valóban a pénzért szoktak. De stricit tartani mi másért, mint a védelmen túl azért a kis szeretetért, néha :(( Ezt akartam valahogy megfogni, de ha már magyarázni kell, akkor nem sikerült igazán :)))

trendo 2009.12.19. 19:17:41

@Luczifer: Valóban, nyomás se látjuk egy jó célért való összefogásért. Sem az üzleti életben, sem a Parlamentben. 100% körüli "igen"-t talán akkor láttunk utoljára, mikor az illetményük adómentességét szavazták meg honatyáink. :)
süti beállítások módosítása