egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Korrupció

2009.11.27. 08:28 | Luczifer | 7 komment

Hazánk fejlődésének egyik legnagyobb akadálya a korrupció. Az, amelyik elharapódzott. Ennek felszámolása közös érdek. Van is rá pénz. Intézetek, cégek sora kutatja ennek okait, méreteit, típusait, előfordulási helyeit. Részt kéne benne venni! Tettre, sőt harcra kész vagyok! Meg kéne találni, hogy kinek kell leadni az n %-ot (n<=100), hogy mi is kutathassuk, kutathassuk, kutathassuk – álmodozott egy szerencsétlen autszájder. ***
A demokráciát tartó szobrok nem igen látszó feliratai: törvényhozás, végrehajtó hatalom, igazságszolgáltatás.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr841555701

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Luczifer 2009.11.27. 13:21:45

Remek, a társadalmunk patológiás tüneteit gondolatébresztő, vitát serkentő módon tárgyaló dolgozat. Mondom ezt függetlenül attól, hogy a korrupciónak fájdalmasan kevés, mindössze öt sort szánt a szerző.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.27. 14:21:33

Az egyrészt abból következik, amit te is írsz, hogy a dolgozat csupán gondolatébresztő. Másrészt pedig azért - legalábbis szerintem -, mert olyan, hogy korrupció önmagában, olyan bizony nem létezik, nincs! csak azt generáló, elkövető és életben tartó emberek vannak. Kvázi a lényeg az, hogy vajon mitől ilyenek ezek az emberek, mitől ilyenek a köztes viszonyok, és melyikhez, milyen mértékben lehet és kell "hozzányúlni" ahhoz, hogy bármiféle változás beállhasson. Ugyanis pont arról beszél, hogy a demokratikus intézményrendszer kiépítése megtörtént. Tehát nem lehet a struktúra vélelmezett domináns hatására kenni a dolgot. Azaz maradnak a működtető emberek, akik egyébként olyan előszeretettel kontraszelektálva választják ki maguk közül a vezetőiket. Ezzel persze nem azt mondom, hogy ne kéne az igazságszolgáltatás működését javítani, de úgy tünik, hogy ez sokkel kevésbé strukturális probléma, mint működtetői, azaz emberi. Az is igencsak megfontolandó, amit az Alkotmányról ír! Tényleg szégyen, hogy a mai napig ilyen eltoszott, elbaltázott "használati utasítással" rendelkezünk! Épp a minap fejtegették okoz nemzetközileg elismert alkotmányjogászok, hogy a világban mindenütt, az alkotmányok arra szolgálnak, hogy a rendkívüli és kivételes esetekre, helyzetekre adják meg a cselekvési válaszokat. Nem pedig a mindennapi élet - egyébként csak konkrtétan megítélhető - működésbeli viszonyairól szövegeljenek össze-vissza hülyeségeket, általános frázisokat. Szóval azon bizony elgondolkodtak ezek az urak (hölgyek nem voltak közöttük, ez is érdekes, és sok mindenről árulkodik), hogy mikétn és miért is lehetett és még ma is lehet, hogy minden hatalmasság ragaszkodik ehhez a büdös-beteg torzóhoz, amit Alkotmánynak neveznek. Na, valahol itt rejtez a megoldáshoz vezető kiindulási pont: már ha ennek a miértjére magtaláljuk a válaszokat, illetve le tudjuk azokat fordítani a különböző működésbeli szabályozók, az embereket motíváló entitásokra.

Luczifer 2009.11.27. 16:11:31

Én abban nem látok különösebb nehézséget, hogy a korrupciót körülhatároljuk. Azok az előnyszerzési mechanizmusok, amelyek nem összeilleszthetőek az adott – intézményi, itt és most =szervezeti – szereppel, amelyek a szerepek, illetékességek áruba bocsátásából erednek. Ha valakinek ez nem tetszik – mármint a korrupció – akkor olyan érdekmechanizmusokat kell szorgalmaznia, amelyek ennek, az ilyenek ellen dolgoznak. Ilyen dögivel van. Minden olyan dolgozat, konferencia, megbeszélés, stb., amiben nem szerepel az érdek szó perifériális, illetve azzá válik. Színvonalas, vagy szerény köldöknézegetés.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.27. 17:10:22

A kulcsszó, az érdek! Mégpedig azért, mert az a kérdés, hogy a sokak vajon miféle érdekeket tudnak , a magukéinak, hajlandóak a magukéinak tudni és felismerni. És ez nem annak a kérdése, hogy szóba kerül-e vagy sem, szerintem egyébként mindig igen, hanem, hogy mikét formálódik, miként válik valós tényezővé és mozgatóvá. De kérdezhetném azt is, hogy kinek, kiknek az érdeke! Szóval ez is összetett - minimum kétoldalú, de annál persze sokkal több - kérdés. Arról nem is szólva, hogy bizony sok esetben jóideig kell, hogy nézegessük a saját köldökünket pl. ahhoz is, hogy rájöjjünk a másokéi is pont ott vannak, a másokéi is hasonlóan csavarodnak kifelé is , meg befelé is!::)))))))))

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2009.11.28. 15:57:00

Kedves Lucifer, írod fent a szövegben: " A demokráciát tartó szobrok nem igen látszó feliratai: törvényhozás, végrehajtó hatalom, igazságszolgáltatás."
Ne lepődj meg, a korrupció lényeges ismertetőjele, hogy nem áll meg e három hivatkozott fogalom (személy) lábainál! Hanem markába veszi őket...
süti beállítások módosítása