egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Tegnap délután

2009.11.25. 10:10 | Luczifer | 8 komment

TételKönyvelési dátumEsedékességTerhelésJóváírásKiegyenlítés
 Befizetés 2009.07.20.  2009.07.20. 9369 9369  2009.07.20.
 Befizetés 2009.07.20.  2009.07.20. 10209 10209  2009.07.20.

 

Nem akarok a blogból egy közgazdasági szakközépiskolás önképzőköri naplójára emlékeztető valamit csinálni, még látszatra se, de ha lehet még egy ilyen típusú bejegyzés. Ami ráadásul arról szól, ami oda van írva. Mert ez bizony nincs mindig így. Mert ugye a látszat. De most így van és lássuk mi az, ami így van. Amikor a látszat, nem látszat, hanem valóság
 
Az ELMŰ-vel – tőzsdei cég – levelezgetek. Kértek tőlem egy halom pénzt. Valószínűleg jár nekik, de most, hogy öt év távlatában kívánnak velem elszámolni kértem, küldjék el a folyószámlám kivonatát. Emlékezzünk! Nem szívesen, de emlékezzünk! Együtt. (A találgatások és a félreértések elkerülése végett megjegyzem, hogy én minden megkapott csekket határidőre befizettem.) A folyószámla a következőképen néz ki.
2004-et írunk. Minden hónapban kapok csekket. Fizetek. Ez látszik is. Aztán eljön a 2005. kapok csekket, fizetek. Ez is szépen dokumentálva. Az év közepén minden elszámolás / leolvasás nélkül visszautalnak és újra számláznak egyszerre. Biztos tudják, mit csinálnak. Az összegek kb. félévi fogyasztás díjának felelnek meg. Én fizetek. Meg kapok. Aztán jön a 2006 és a 2007 első fele. Itt is rendesen számláznak és én is rendesen fizetek. Az évi elszámolásban egy halom stornó, korrekció visszautalás és újra kiállított számla van. Tizenvalahány követhetetlen tétel. Én fizetek. Igaz itt is kapok. Ne felejtsük el! Illetve gondolom, mert a számlázások, a pénzmozgások, úgy vannak kódolva, jelölve, hogy még véletlenül se tudjam, hogy mi mit jelent. Az ügyfélszolgálatos kisasszony se. Aki csinálta, az meg már lehet, hogy meghalt. De hiszek. Emlékezni nem emlékszem, de hiszek. Az emlékezetemben nem hiszek, az emlékezet hálátlan, az enyém is. Az egyéb dolgokba vetett hit az iránymutató. A kor hatása. 
Nem szaporítom a szót a 2007. év u.e., a 2008. u.e.. Sok érthetetlen dolog, adok-kapok. 2009-ben jön egy srác, leolvassa a mérőt, majd egy hónap múlva visszakapok kb. öt havi fogyasztásnak megfelelő összeget. Aztán még egy keveset. Aztán csend. Aztán egy megrázó összegű számla, hogy fizessem be, vagy kikapcsolják. Semmi bocsi, csak a kikapcsolás. Az elszámolásból, egy kukkot nem értek. A kikönyörgöttből se. Eddig se értettem, de eddig nem akartak egy halom pénzt, meg kikapcsolni. A megérteni akaráshoz kell a motiváció. Itt eltöprengek korunkon, amire nincs idő. Ítéletet kell mondani. Fejet kell hajtani. A meg nem értés kellős közepén már éppen készülök lehülyézni magam, amikor a 2009 évi elszámolás legszebb sorához érek. A folyószámla befizetésnek jelzett sorában a terhelésnél és a jóváírásban is vannak adatok. Ugyan az. Ha nem ugyanaz lenne, akkor is marhaság. Az ELMŰ egy tőzsdén lévő cég. Százmilliárdokkal gazdálkodik. Amit látok az meg a csepp. Amit látok az nem tud nem csepp lenni. Lehetetlen. Isten óvja Hazánkat. 
***
A rend kedvért megjegyzem tényleg tartozom, azt, hogy mennyivel azt nem tudom és valószínűleg sohase fogom megtudni. Ők se.     

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr381550951

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.25. 12:48:23

" Isten óvja Hazánkat. "

Eddig sem tette, ezután sem fogja!
De hát tudjuk jól, "Segíts magadon, s az isten is...!

::))

Luczifer 2009.11.25. 15:15:10

Érdekelne, hogy hogyan? Ez egy szemmel láthatóan trehány monopólium. Öt éve nem számoltak el, nem figyelték a fogyasztást, küldözgették a pénzt ide-oda. Elszámolni most se tudnak, kimutatásaik kalandregénybe illőek. Nyilván mások esetében, vagy a nagy fogyasztóknál sem jobb a helyzet. Nem velem, nem nekem csinálják ezt a cirkuszt. A trehányságnak ára van, azt viszont beépítik, beépíthetik az árba. Én nem mondhatom, hogy tolják el a biciklit, mással akarok üzletelni, jöjjenek vissza, ha összeszedték magukat. Hogyan?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.11.25. 17:00:51

Hogyan, hogyan? Hát, mi vagyok én????? Általános receptet nem tudok. Egyet tudok, hogy a magam és a szolgáltatók viszonyát mindenkor tudatosan és éberen alakítom. Csak ezt tudom másnak is javasolni. Természetesen ez sem garancia a hülyeség ellen, de az én tapasztalatom az, hogy az odafigyelés, az ügyintézéskor alkalmazott kíméletlen egyre feljebb történő nyomulás, az ügyintézők nevesítése, a mindenféle szervilizmustól és tekintélyelvűségtől mentes határozott és pontos kommunikáció, olykor újságírók bevonása stb. bizony meghozza az eredményét. Az sem mellékes, hogy igyekszem a legkisebb felületen "érintkezni" bármiféle szolgáltatóval. Jellemzően és szándékosan mindenkor a legszerényebb (ezek az általában leginkább átláthatók) szolgáltatási konstrukciókat választom, használom. Végül, soha nem akarok nyerni, mert pontosan tudom, hogy ingyen semmit nem kínálnak, még időszakos nyereségeket sem.Ezért szolgáltai akciómentesen élem az életemet, pontosan úgy, ahogy se hupikék, vörös pontocskákat nem gyűjtök, de mégcsak kártyadömpingekkel sem rendelkezem. kártyadömpingekket Ugyanis egy rosszui működő, nota bene nem működő struktúrában minél nagyobb felületen érinkezel a vonatkozó struktúra részeivel, annál inkább kiszolgáltatod magad az ostoba bürokráciának. Mondom, az ostobának! ::)))))

trendo 2009.12.01. 09:01:45

@Luczifer: Én a Tigázzal jártam így. A nyaralóban 3 évig nem olvasták le az órát., így csak alapdíjat fizettem. Nem akarván óriási deficitet felhalmozni, kirángattam a gázóraleolvasót, majd befizettem az elmaradt fogyasztást, természetesen az időközben lényegesen megemelt áron. Eddig rendben! A következő éven a Tigáz szuper magas összegű átalányszámlákat küldött, mivel az egyszerre kifizetett három és féléves fogyasztást vették bázisként alapul. Egy év alatt nagyösszegű túlfizetésem lett. De megint nem jött ki a leolvasó! Magyar megoldás: óracserét kértem! Műszakiak kijöttek, óra kicserélve, addigi fogyasztás hitelesen leolvasva, továbbítva, egyenleg visszautalva. Hepiend.

trendo 2009.12.01. 09:06:16

@malvina: Teljesen ésszerűen jársz el. A magam részéről most kezdem visszavonni a közművekre kiadott csoportos beszedési megbízásaimat a banktól. Mert ha mindig pénzüknél vannak, kényelmesen, akkor nehezen emelik fel a feneküket, ha mozdulniuk kell a kérésemre.

trendo 2009.12.01. 09:14:32

Főgáz sztori.(Friss). Egy csekkjüket elfelejtettem befizetni. Kiküldtek a hátralékről egy újabbat. Befizettem. A következő hónapban előkerült a hiányzó csekk. Befizettem. Másnap megjött a rendes havi számla és alaposabban megnézve, kiderült a kétszeres befizetés. Elballagtam az ügyfélszolgálathoz személyesen. Mutatom nekik, hogy van egy fölöslegesen befizetett 20 ezres csekkem és egy jogosan befizetendő 10 ezres. Rendezzük el a dolgot a helyszínen, hiszen van pénztáruk. Nem sikerült, mert a számítógépben a túlfizetésem még nem volt lekönyvelve... Most végre, az új számlán törölték a tartozást. Maradt 400 Ft differencia, amire nincs csekk. Újabb kör... Viszont az ügyintéző hölgy szuper kedves és nagyon csinos! Ebből még bármi lehet! :))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.01. 10:51:43

@trendo:
Na, akkor lehet, hogy van kiút???? Csak kapnának már többen észbe! ::))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2009.12.01. 10:58:28

@trendo:
Csak ne örülj előre! Mégha esetleg az anyakönyvvezető előtt is végzitek, az sem lehet semmire garancia! (És ez talán még nem is baj!) A minap ugyanis az APEH saját ellenőrző munkatárást kezdte ki, de úgy alaposan ám: indokolatlanul, jogtalanul, slendriánul...stb. Namost a dologban az volt a félelmetes, hogy ez az alkalmazott képes volt a szükséges szakzsargon használatával, na meg a szükséges helyekre küldeni a válaszleveleit, aminek eredményeként csak időlegesen kellett igaztalanul 15 eFt-ot megfizetnie, de kérdem én, egy autszájder ezzel vajon hogy boldogulna? Ő - és ez teljes bizonyossággal kimondatott - úgy elveszne az ismeretlenben, bizony soha nem jutna hozzá a jogtalanul elvont pénzéhez. ::(((((
süti beállítások módosítása