egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Véleményvezér

2009.08.31. 15:38 | Luczifer | 26 komment

Az egyik kritikusi blogban elsiratnak egy tv-műsort. Azt mondják jó volt, de ezentúl nem lesz, mert kevesen nézték.

 

  

 

 

Puff neki. Hullnak értékeink. Esetleg egyenesen a legjobbjaink. A bejegyzés 237 szó – ez több, ez 243 – amiből 109 egy hírportáltól átvett tényszerű tudósítás. A többi kesergés. Arról, hogy nem lesz az, ami neki tetszett. Pedig lehetne. Ha nézték volna. Ha néztem volna. Egy értelmező megjegyzés, egy odavetett interpretáció, néhány keresetlen szó a pillanatokon belül tátongó űrről, esetleg valami, ami miatt holnap, amikor egy másik értéket nézek, aztán nem nézem, mert mondjuk nem értem, nem élvezem, és ezért nem szavazok rá a nézettségemmel; nincs. A kommentek meg szajkózzák a kötelezőnek véltet. Pedig én holnap is szórakozni akarok. Magasabb szinten. Hogy megdicsérjenek! Jó akarok lenni! De egy árva kicseszett szó sincs, ami ebbe az irányba terelne, csábítana. Ami közönséggé formálna engem, a bunkót. Hogy legyen nézettsége a jónak. Hogy Ő is szórakozhasson. Ne csak velem. De erre hiába várunk az első szótól az utolsóig kesergés, hogy milyen mérhetetlenül bunkó vagyok. Meg az engem kiszolgálók. Miből gondolja a korunk silányságán, az értékeink amortizációján nyavalygó, hogy ettől előrébb megy a világ s megszületik az értékeket kiválasztó nagyérdemű? És a hozzá passzoló műsor. Ha egy véleményvezérnek csak annyira telik, hogy búúúús a helyzet. Esküszöm, mint egy szellemi fogyatékos túlérzékeny sírásó. És ha már így beleszaladtunk ebbe a hasonlatba az értékek és nem a silányság sírásója. De hát erről nem tehet. Erről szólni se érdemes. Meg se értené. Mondaná, hogy … Áh, hagyjuk!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr881350973

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.31. 21:41:54

"Miből gondolja a korunk silányságán, az értékeink amortizációján nyavalygó, hogy ettől előrébb megy a világ s megszületik az értékeket kiválasztó nagyérdemű?"

Nyilván abból, hogy megpróbálja egyre többek figyelmét felhívni olyasmire, hogy kereslet és kínálat között bizony igen-igen szoros az összefüggés.

Többet ehhez érdemben azért nem lehet hozzászólni, mert ahhoz tudni kéne, melyik műsorról is van szó. Ugyanis műsor és műsor között igen nagy különbségek lehetnek és vannak is. Annak ajoga meg bozny mindenki számára adott, hogy keseregjen azon, ha valami olyat vesznek el tőle, ami neki fontos volt. És bár még mindig nem tudom, melyik is ez a műsor, azt azért látatlanban megerősítem, hogy igen sok bunkó kell ahhoz, hogy egy ilyen műsorstruktúráz, egy ilyen színvonalú műsordömpinget életben, műsoron tartson a folyamatos erős nézettségi adataival. És hát azon sincs mit csodálkoznu, hogy az értelmes műsorok mind kivesznek, avagy hajnal 3 órára kerülnek át.
Evvan! ::((( ::)))

Luczifer 2009.08.31. 22:44:28

Nekem itt édes mindegy, hogy a kiszelektált műsor az jó volt vagy nem. Azzal van bajom, hogy engem = néző lehülyézett, ahelyett hogy kedvenc programja mellett érvelt volna, ahelyett, hogy el akarta volna adni. Nekem. Hogyha szabad ilyen provokatívan fogalmazni. Ez így nem megy. Így se ízlést, se társadalmat nem lehet alakítani. Így csak a bunkókat lebunkózó bunkók uszályában lehet sütkérezni. Bocs. Magatartása akadályozza az értékek megszületését, és ha véletlenül mégis lesz valami, akkor annak a fejlődését, elfogadását. Ál-értelmiségi.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.31. 23:20:27

Hát továbbra is nehéz konkrétum nélkül erről beszélni, de ha nekem azt mondják, hogy pl. Veiszer Alinda beszélgetős műsorát leveszik, mert nincs nézettsége, akkor kérem, az igenis nagy szegénységi bizonyítvány, méghozzá anélkül, hogy érvelnem kéne bárkinek is mellette. Veiszer egy minőséget képvisel. És a műsorok, amelyeknek a legnagyobb a nézettségük, önmagukért beszélnek! Nincs ezen mit magyarázni.
Ezzel együtt érdekelne már, hogy melyik az a műsor???
::))))

Luczifer 2009.08.31. 23:44:05

Tök mindegy! Ha Veiszer lekerül és te ezért nekikeseredsz, lehülyézel és csak ezt teszed ez nem kritika ez egy magánügy lapos kiteregetése. Hogy a hiszti szót kerüljem. Ráadásul tragikusan unalmas, mert minden nap pont százszor lehet elolvasni, hogy a nézettség így meg úgy, az érték áldozatul esnek … Hol segíti ez a silány leckefelmondós duma az érték születését. Nem a műsor a kritika tárgya, hanem a kritika. A gondolkodásmód.

Bognár L. 2009.09.01. 08:26:31

Azért az nem járja, hogy a JÓ-t és a HALADÁS-t képviselő egyéneknek mindig jólnevelten, a külső körülményeket gondosan mérlegelőn kell eljárniok, nem mérgelődhetnek, nem káromkodhatnak, nem fütyörézhetnek, nem rúghatnak az őket rúgdosókba, csak menniök kell fegyelmezetten előre - mint gyerekkorukban, amikor is állandóan ott körözött a fejük felett a parancs: vigyázz a ruhádra!

Lófaszt!

Luczifer 2009.09.01. 08:46:31

A magam részéről nem a csúnya beszéd ellen emeltem kifogást, hanem a tartalmatlan, semmitmondó, sztereotip kesergés ellen. Ez nem az értékek szövetségese. Akkor se, ha adott esetben - vak tyúk esete - jó ügyért kesereg tartalmatlanul. Mert süket az érték iránt, és ezzel kinyírja az értéket. Ugyanolyan üres szabályoknak felel meg, mint a fekete lakkcipő fehér zoknival anno dazumal. Bár abban még lehetett valami.

Bognár L. 2009.09.01. 08:56:06

Rápillantási szögem nem a csúnya szavak - az olykor indokolt normasértés - vidékéről esik be. Csúnyaszóilag (mármint ritka, de indokolt esetben elfogadható) mi nyilván egyetértünk.
Én most azt vetettem föl, hogy az illető kritikus esetleg éppen megkapta az utolsó cseppet ahhoz, hogy mindenkit elküldjön melegebb éghajlatra, merthogy a bunkók miatt eltarthatatlanok értékeink. Ez így, káromkodásként nagyon is elmegy... Sőt, én fokoznám is kicsit...

Bognár L. 2009.09.01. 08:58:45

P.S. Láthatod, most éppen nem akarok vigyázni a ruhámra, sőt hempergőzni akarok koszban-mocsokban: könnyű találni...

Luczifer 2009.09.01. 09:22:05

Hempergőzni lehet, de legyen a hempergőzésnek hozzáadott értéke. Te se csak azt mondtad, hogy lópitypirity, hozzátetted, hogy fel akarsz szabadulni. Valami teleológia szorult a káromkodás mellé. Ha csak ő élvezi a hempergőzést, az csak rá tartozik, a hempergőző társra, no meg a pszichológusára. Nem hiszem, hogy nagy vita lenne közöttünk.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 09:43:50

@Luczifer:
"Nem a műsor a kritika tárgya, hanem a kritika. A gondolkodásmód. "

A műsor az, ami képvisel egy gondolkodásmódot, ami értékek mentén formálódik válik a gondolatból formává: műsorrá. Kvázi annak léte vagy nem léte (megszüntetése) már önmagában képviseli, képviselheti, hordozza, hordozhatja saját kritikáját! ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 09:51:57

@Luczifer:
1./ Már miért lenne süket az illető feltétlenül az értékek iránt, ha egy általa - és igen gyakran szélesebb körben elfogadott értéket képviselő műsor levételéért dühöng?

2./ Ez a dühöngési jog még annak, azoknak is kijárNA (sajnos nincs realitása), akik Győzik Sója után sírnának, mondanák a magukét. A számukra ugyanis ez (is) érték.
::))

3./ Kicsit zakkant példa (de a példák, mint tudjuk sántítanak), ha valaki meghal, akkor siratjuk, függetlenül attól, hogy értékes vagy nem értékes embernek tartjuk, tartottuk az illetőt. Ugyanis egy értéket feltétlenül képviselt, amíg élt, méghozzá az élet értékét.

::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 09:55:29

p.s. Továbbá a felháborodás kérem, az a kritika egy bizonyos formája, de nevezhetjük előszobájának, is. Ráadásul a kontextus sem mellékes. Ha pl. egy filmszakmai oldalon jelenik meg, hogy a jó. k.nénikéjét mindenkinek, aki levette a műsorról ezt és ezt a filmet, mert az milyen k. jó, és értékhordozó, akkor az kétségkívül kevés. De sok helyen elférhet és helye lehet a "csak" dühöngésnek.

Luczifer 2009.09.01. 10:05:40

És így eljutunk M. Krisztina asszony igazolásához. Ő csak mérges. És én is mérges vagyok. Egymásra találunk. Mi a gond? De nem akarok ilyen olcsó lenni, ha már az értékek védelmébe emelek szót. Azt mondod még az elején, hogy a kereslet meghatározza a kínálatot. Azaz – sejtem a mondandót - bunkóknak bunkó műsor jár, mert azt keresik. Csakhogy nem kell ahhoz marketing tanácsadónak lenni, hogy tudjuk, a kínálat megteremti a maga keresletét. És ebben van a tisztelt értelmiséginek feladata. Az értékek marketingjét kell megvalósítani. Az meg nem igen megy. Se a tv műsoroknál, se a közéletben.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 10:22:47

::))
Én nem jutottam el e gondolat mentén sem a közéleti vámpírasszonyhoz. ::))

Kereslet-kínálat oda-vissza hat egymásra. De szerintem e vonatkozásban sajnos nem "nyomásos piacról" van szó , hanem "szívásos piacról", ami túlkeresletet jelent, azaz eladói piacot, és nem vevői piacot. Ráadásul az a túlkereslet uszkve 3/4 részben igen igénytelen elvárásokkal van jelen. Ezzel nem kívánom a média roppant nagy felelősségét elmaszatolni, de könyörgöm, a választás lehetősége akkor is nálunk van! Ha nem így lenne, akkor nem működhetnének ezek a médiumok ilyen elképesztően gagyi színvonalon.

Luczifer 2009.09.01. 10:29:36

Nem tudom ki az a „nálunk”, de ha az a nép, akkor nemigen, Ha az a magát értelmiséginek gondoló, kritikusan gondolkodni tudók csoportja akkor igen. (Itt a kritikát a szó elemzés és nem a laza anyázás értelmében használnám.)

Bognár L. 2009.09.01. 11:04:50

Hm, disputátok új elemre világít rá - a társadalmi rendelés fogalmára.
Annak a pasasnak (kritikusnak) a legnehezebb a dolga, aki társadalmi rendelésre alkotna, mint mondjuk Majakovszkij vagy netán József Attila. Nagyon egyféle fizetség jut neki...
Magyarán: olyan közeget kell létrehozni, amely a társadalmi rendelést megerősíti, támaszt nyújt, valódi értéken mér dolgokat...
Persze, ezt is ficamíthatjuk, három derék T-vel törve darabokra számtalan értéket és tehetségeket...

Luciferben tisztelem a konok kitartást az általa értéknek vélt dolgokért folytatott kűzdelmében. Irigylem a fegyelmét. Én még a dühömmel is játszom, cibálom erre-arra, míg ő cudar önuralmat tanusít (amint az két kutya felelős gazdájától el is várható).

Kicsit persze lehetne megértőbb is Lucifer, ezzel a kölök-értelmiséggel, amelyre megint nagy tét nehezül (holott elszokott tőle). Mondom ezt én teljesen következetlen módon, sárban henteregve...

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 11:09:59

Na, én már ettől a "népezéstől" már tényleg kiütést kapok! Ez a szegény nép és az ő megnyomorítói megközelítés csak a saját felelősségek eltolására jó. De ha már, akkor a "nép" közé tartozik az értelmiség és a média is. Basszus! és az elemző kritika mellett ad abszurdum még a laza vagy a kevésbé laza anyázás is megfér.::))) Egyébként meg miért kell folyton másra várni??? Tessék kérem elemző kritikát gyakorolni mindenkinek a képességei, igényei stb. szerint. csak ugye megint idejutottunk, mármint az igényekhez, Igény kérem szépen leginkább és legelterjedtebben a nyálcsorgatásra van, és arra, hogy valaki,,valakik majd mindent megoldanak helyettünk, és ha mégsem, hát akkor a jó k. anyjukat a büdöseinek! Akárhogy is csűrjük csavarjuk, az kérem nem megy, hogy majd ők, és mert ők ! Kvázi sem a kizárólagos tömegekre való, sem pedig a kizárólagos elitekre való folytonos mutogatás nem vezet sehová. Mindenkinek a maga területén, ha jobban tetszik, a maga szintjén, lehetőségei, képességei számbavételével kell a felelősséget vállalnia. És attól, hogy ebben adott esetben az elit ludas, és elmarasztalható, attól még ugyanez állhat és áll is a tömegekre vonatkoztatava is.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 11:23:47

@Bognár L.:
Hogy érted ezt a társadalmi rendelést? Erről az jut eszembe, hogy az "én", az mindig öntörvényű /legalábbis annak hiszi magát/. Viszont a "mi" alapvetően mitikus, mitoszokon alapuló , és nem mellékesen mimetikus, utánzó. Namármost, ha egyre többek bírnának legalább annyi önreflexióval, hogy meglássák önmagukban az öntörvényűt és az utánzót, akkor talán lenne rá esély, hogy legalább időnként kikerüljenek a tömegvonzás hatása alól, és akkor a társadalmi rendelés /elvárás egyfajta magasabb minőségen lenne képes megnyilvánulni.

Luczifer 2009.09.01. 11:37:44

Malvina bohóckodsz! Nem arról álmodozik a nép, hogy helyette mindent megoldjanak, hanem hogy az, akiknek a társadalmi szerepe szerint az erről-arról való gondolkodás lenne a dolga, az erről-arról gondolkodjon. Ne lapos hőzöngéssel szórakoztasson. És aki itt nem jár elő jó példával az biztos Bognár Tanácsadó úr lehet. Majd szólok neki, ha visszajön. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 11:49:44

"a társadalmi szerepe szerint az erről-arról való gondolkodás lenne a dolga, az erről-arról gondolkodjon."

Hát, ezt mondom én is! Pontosan! Mindenki, a saját társadalmi szerepe szerint. És ez alól senki sem kivétel. ::)))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 11:58:26

"A kritika feladatairól szónokoltok? A kritikus kényszerűségéről beszéljetek! A kritika feladata: a kritikus megszálltsága. Amiről a kritikus nem mondhat le anélkül, hogy magáról le ne mondana, arra van szüksége a kritikának is. Mi bizonyságom van rá, hogy valami kell, azonkívül hogy nekem kell? Hagyjuk az általánosság pódiumát és beszéljünk a szívügyeinkről. Ne kerülgessük: emberek, ez kellene; emberek, ez volna jó. Üzenjük meg nekik, mi az, amiről le nem mondhatunk."

/Németh László: A kritika feladatai/

Luczifer 2009.09.01. 15:26:55

@Luczifer: A félreértést elkerülendő ezt egy ironikus megjegyzésnek szántam. És nem B.L.-n ironizáltam.

Bognár L. 2009.09.01. 15:47:40

Csak ritkásan tudok idepillantani, mert éppen a mindennapok átalakításában mesterkedem a magam szűken vett szakmájában.
Ahol a legtöbbet tehetem amúgy. Ott vihetem be leghatékonyabban a korszerűséget, a modernitást, az átgondolt és alapos munka kívánalmát a társadalomba.
Ha szakemberként valósítom meg és erősítem a szabadság eszméjét. Ha a hétköznapokban mutatom meg, hogyan születik a rasszizmus, de azt is megmutatom, miként cselekszenek a NEM rasszisták...
Az együttműködés hatékonyságáról akkor teszek bizonyságot, ha magam is együttműködöm és felmutatom az ebben lelt sikereket és tanulságos kudarcokat is.
Csak ez fenemód fáradságos ám, ma még nem is bicikliztem például a háromnapos bringámmal... :-)
Amúgy meg kedves Lucifer Úr, ne kímélj, gyűjjön az a kritika! :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 19:16:27

@Bognár L.: Ez már olyan szép, hogy több mint gyanús...! ::))))))

Bognár L. 2009.09.01. 21:44:56

@MALVINA: Ha mocsokba fetrengek, az se jó, ha megfeszülve dolgozom, ahogy az előbb írtam, az se jó.
Hát akkor mi a jó?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.01. 22:41:59

Ha neked jó, hát jó! Mármint ez a végletekben való gondolkodás. Mocsokba fetrengeni vagy megfeszülve dolgozni... A kettő között azért van még egy pár lehetőség. Sőt a lehetőség igazán, csak és kizárólag a kettő között van. :::)))))
süti beállítások módosítása