egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Kutyavásár Budán

2009.08.27. 08:17 | Luczifer | 5 komment

A DVSC rendesen elagyabugyálta Levszki Szófiát. Bár abban, amit ebben a sportban mérni lehet egy kivételével - a góllövés - a Levszki jobb volt. Nem akarom megbántani a debrecenieket, de abban is, amit nem lehet mérni. Mégis vesztettek, nem is akárhogyan. A meccs előtt Kemény Dénestől megkérdezték mit mondana a fiuknak. Tartalmilag idézem. Az előttük álló feladattal foglalkozzanak. Meg kell csinálni a cselt, el kell venni a labdát. Nem azzal kell foglalkozni, hogy mi lesz kilencven percig. Mintha ezt láttam volna a pályán és mintha ez jött volna be. A képességhiányosak stratégiája. (Nem Kemény a képességhiányos)  

 

 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr711341247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.27. 10:14:24

A meccsről nem tudok nyilatkozni, mivel - heves vendégjárás miatt - csak bele-bele nézni volt lehetőségem. De mint futball-kedvelő, ráadásul még családilag is érintett, sőt egykori alkalmi szélős, annyit azért hozzászólnék a poszthoz, hogy az igaz, hogy a helyzeteket generálni kell, indítani egymást és egyebek, na, de amikor ott van, illtve mi ott vagyunk a közepiben, akkor csak és kizárólag arra kell koncentrálni, hogy azt a konkrét helyzetet akkor és ott megoldjuk. Nem pedig mély meditációba süppedni afelett, hogy akkor ennek a becsúszásnak, szerelésnek vajon mi a fene lesz majd a hatása a játék még hátralévő félórájára.

De ha nem jól értettem, amit írtál, akkor kérdezem, hogy miben láttad azt igazolva, hogy nem gondoltak a fiúk a teljes játékidővel?

Luczifer 2009.08.27. 10:41:41

Kemény pontosan azt mondta, amit te is és mindketten jól mondtátok. Ott és akkor nem lehetett mást tenni. Ha ezek a palik elkezdenek gondolkodni, veszítenek. Csak olyan juthatott volna az eszükbe, amitől veszítenek. De ez azért azt hiszem, ritkán jön be. A bulgárok ezt a ruhát nem tipikus vereségként fogják elkönyvelni és az is lehet, hogy nem is értik, hogy ez hogyan történhetett. Na de ebből a meccsből és a Kemény féle szükség szülte "taktikából" nem következik, hogy ezt a pályán kívül is eredménnyel lehetne játszani, pedig ez történik. És itt - a papírforma szerint - eredmény nélkül. Élünk egyik napról a másikra. A Loksi nem volt ennyire vacak erről szó sincs, de …

Luczifer 2009.08.27. 12:24:15

És ezek a koncentráljunk az előttünk álló feladatokra és csak arra, mert ha többre vállalkozunk, az már túlterhel, mindenütt ott van. Sólyom úr így indul megváltani a világot, így tervezik meg a Margit hídra a bicikli utat, majd letervezik. Így szabják meg a gazdasági szabályozókat, vagy épp most mondja a rádió így vesznek ingatlant Budapest számára Brüsszelben. Nincs játékos, aki látna a pályán. Csak a pólósok a vízben.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.28. 09:33:09

Tökéletesen értem a mondandód lényegét, csak annak a focira való vonatkoztatásával van némi gondom. Teljesen ismert, mert bevett gyakorlat a futballban, hogy embereket időnként lecserélnek . Méghozzá kifejezetten taktikai szempontból. Ugyanis igen sok játékos kifejezetten a szoros, és éles helyzetekben tudja a legtöbbet kihozni magából /mert a legtöbb gólt vagy felvinni és/vagy bevágni! ::)) /. Aztán vannak a stratégiai játékosok, akik viszont irányító szerepben a legerősebbek. És ez még akkor is így van, ha mindez a csatár-szélső-középpályás-hátvéd szerep-, funkciófelosztás is ezen alapul. Számtalanszor láthattuk, hogy egy jó csapatjáték elérkezik egy olyan érettségi (gólérettségi) pontra, ahol és amikor szinte érezhető, hogy a gól minjárt kirobban. Mégis sehogy sem akaródzik a gólnak megszületnie. Na ilyenkor / és ez is tatktika, meg stratégia/ jön az edző és beküldi az egyik tuti gólbiztos játékosát, aki egyébként nem bírj azonos színvonalon még egy félidót sem végigdolgozni, de ezekben a helyzetekben viszont 10-ből 9-szer kihozza a csapatból azt a bizonyos már-már túlérett gólt.
Na, és ekkor mi is van azzal az egészleges gondolkodással? Hát az, kérem, hogy annak elsősorban (ha nem kizárólag!) az edző fejében kell meglenni.Kissé sánta-béna hasonlattal, valahogy úgy, ahogy a sakktáblán is a sakkozó nyeri a játszmát, de ettől még minden figurának megvan a helyhez-, feladathoz kötött szerepe, tehát a figuracsapat is játszik együtt és figuránként is külön-külön. Szóval a foci arra, amit állítasz, amiben egyébként tök igazad van, nem a legjobb példa. Szerintem!
::))))
süti beállítások módosítása