egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Népnevelés

2009.07.31. 11:33 | Luczifer | 4 komment

Monok híres polgármesterének Szepessy úrnak elege van az üres beszédből, tenni akar honáért! Hiába a történelem levegője kötelez. Szívén viselve hazánk szorgos népe nehezen összekuporgatott adóforintjainak hatékony felhasználását szegényeink nevelésére fókuszálja energiáit.  
Aki nem tartja rendben a portáját, aki nem termel zöldséget, gyümölcsöt a kertjében, az nem kaphat segélyt. Úgy gondolja e kiváló férfiú, hogy szegényeink lusták, nem tudnak gazdálkodni, felelőtlenül összevissza költik pénzüket és ebből maguknak és közösségüknek kárt okoznak. Úgy gondolja, hogy ha a pénzt kártyára kapnák a szegények, akkor nem lenne alkoholizálás, cigarettázás, és főleg nem zárjegy nélküli alkoholizálás és cigarettázás, no meg játékgépezés, hanem lenne a gyerekeknek kekszvásárlás és kapirgálás a kertben. Ő így képzeli. De lehet, hogy csak így képzelteti. Mindenesetre azt mondja meg kell tanítani a népet, ha nem is kesztyűbe dudálni, de rendesen viselkedni, gazdálkodni!
Tamás vagyok az igyekezete eredményét illetően, de nemet mondani a legkönnyebb, meg különösebb baj nem lehet a dologból, adjunk egy esélyt Monok első emberének. Javaslatom csak annyi lenne, hogy bővítsük a kört. Ha már nevelünk, neveljünk. A hírek szerint lakik Monok patinás utcáinak egyikében egy bizonyos Szepessy nevű vállalkozó. Ez a különböző társaságokban érdekelt úr cégeiről néha azt hallani, hogy felszámolják, máskor, hogy csillagászati tartozásokat halmoztak fel és várhatóan fel fogják számolni, hol pedig végrehajtást foganosítanak ellene. Egyik hír se jó. Láttam már vállalkozást, és vállalkozót. Tudom, ez előfordulhat. Ahogy az ember el is szegényedhet. No meg be is rúghat. Jó azért nem mindig. Az már gyanús. Ebben igaza van a Polgármester Úrnak. Ahogy ez is gyanús. A szegények utónevelése programba épp ezért be kellene hívni ezt a vállalkozó urat is. Tanítsuk meg gazdálkodni. Legyenek gátlásai. Kellene neki adni egy bankkártyát, amivel először csak az adósságait fizethetné ki. Amíg van adósság addig csak adósság törlesztés van. Rászerelnénk erre a kelekótya üzletemberre egy speciális kötelezettségvállalás figyelőt is. Ez olyan, mint a nyomkövető, csipog, ha tévútra téved a delikvens, esetünkben például olyat rendel, mond, kezdeményez, aminek a következményeit – értsd tartozás – fedezet híján nem fogja tudni rendezni. Aggódom, ha nem vigyázunk erre az emberre, az is előfordulhat, hogy maholnap összeadjuk az érdekeltségi körében keletkezett összes tartozást és ezt összevetjük összes javaival, kiderül ő legszegényebb ember a faluban. Hogy ennyi az ő valódi esze. Meg, hogy ilyen. Ezt persze nem tesszük meg .   
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr661279324

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.07.31. 21:50:54

Kicsit izgulok. Ugye adományokat azért nem gyűjtünk majd ennek a szegény embernek?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.01. 14:13:23

Igaz! "különösebb baj nem lehet a dologból!" De csak azért nem, mert már van! Méghozzá maga az a tény, hogy ez megtörténhet! Hogy egy ilyen figura écázhat a nagy magyar parlamentnek, és a a sok senkiházi - tisztelet a kevés kivételnek - csak néz bambán és bután , mint a tök!

Mert ez kérem, semmi egyéb, mint stigmatizálás, megalázás és megszégyenítés! Majd én megmondom neked, hogyan kell élni! Mi köze a szegénységnek és a munkanélküliségnek a rossz szülői magatartáshoz, a gyermek-ellenességhez, a gyermekekkel való nemtörődömséghez, stb! Ha most hirtelenjében annyi ezresem kerülne, amennyi jómódú, munkahellyel, munkával (mert a kettő ugye nem ua., csak erről nem szól a fáma ilyen hangosan!) rendelkező ilyen embert mutatnék, át nem sokat főne e fejem az áremelkedések miatt!

És nekem bizony van egy olyan érzésem, sőt már több is annál, hogy mindez egyértelműen egy diktatórikus rendszer közeledésének, kialakulásának előszele, előjele! Majd a 2010-es választásokat követően tessenek csak emlékezni ! Ez az eredménye az alázatoskodás mögé bújt beteges akarnokságnak, a botrányos és gusztustalan farizeusságnak, a néróbajnak! Nem kell ahhoz fáklyaláng vagy gyufa, hogy egy ország, egy "birodalom" porig égjen!

Luczifer 2009.08.01. 18:02:16

Félek ez a pali se nem jobboldali, se nem baloldali, no meg nem is liberális, ez egyszerűen csirkefogó.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.08.01. 20:59:22

És még annak is ostoba, egydimenziós!
süti beállítások módosítása