egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Szabadsággyakorlat

2009.07.19. 08:46 | Luczifer | 11 komment

A család itt hagyott minket, nyaralnak. Ők szabadok. Te szabad vagy – kajánkodnak a kajánok.

  

Maradék családom Gida & Pindur szerint a szabadság nem az akarat korlátlan szabadsága, a tiltott majszolása - a szabadosság - hanem a kényszerektől való mentesség. Honnan veszik? Látszik, hogy lányok. Az akarat korlátja az egészet figyelembe vevő belátás. Ők azt mondják mi így vagyunk egész, szabadságunkat – kényszerektől mentes létezésünket – ez az egész garantálja. Az egészen kívül nem lehetünk szabadok. Kóbor kutyák lennénk. Aztán hozzáteszik - te is. (Ez a nekem szóló figyelmeztetés régóta felesleges.) Az egész fenntartásáért hajlandók szolgálni, másoknak – nekem – engedelmeskedni. Az emberi méltóság keretein belül. Hogy valahol szabadok lehessenek. Ez az igyekezetük viszonzásra talál. A méltóságra kényesek. Ezt abból gondolom, mert néha visszapofáznak. Aminek a lehetőségét elfogadtam. Az engedetlenség jogát? A forradalom szabadságát? Nincs jelentősége. Mert akármelyiket is, csak addig, amíg az egészet nem veszélyeztetik. Ezt ki dönti el?

Bepakolom a rongyszőnyegeket a kocsiba. Ők nézik. Mozdulatlanul. Bármi történhet. Bedobok mellé egy törülközőt. Ők nézik. Mozdulatlanul. Bármi történhet. Bedobom a pórázt. Ők nézik. Mozdulatlanul. Bármi történhet. Nem szólok, bemegyek egy palack vízért, amire visszajövök már a kocsiban ülnek peckesen feszülten. Izgulnak. Tekintetükben a kérdés, eltalálták-e a közösség felkínálta lehetőséget, a szabadság gyakorlására? Itt és most. Ma. Becsukom az ajtót kitörő vinnyogós, csaholás. A bizonytalanságnak vége. Megyünk a Dunára. Gyakorolni a szabadságot. Lejárhat-e ennek az örömnek az ideje? Kellenek-e ehhez az örömhöz próféták? Különösen tökkelütöttek? Mi, az egész kellünk hozzá. De ezt már elmagyarázták.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr41254214

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.07.19. 10:24:56

Nos, igen. Éppen most olvastam Aliznál régebbről, ő idézte, hogy a szabadság rend. És tényleg nem a szabadosság, de hát annak a neve is más.
Én eleve mosolygok azon a magyar kifejezésen, hogy valaki szabadságra megy. Ha létezik a szabadság az egészen belül, akkor mindig szabadság van. Ha nem, nem lehet szabadságra menni.
Az engedetlenséghez és a forradalomhoz való jogot meg nem nagyon lehet elvitatni senkitől. Hogy aztán meddig lehet ezen jogok gyakorlásában elmenni, az valóban az egésztől függ.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.19. 11:00:32

::)) Már bocs skacok, de hogy a szabadság és a szabadosság nem ua. sz elég szép kövér és ókori közhely! Ezen nem is nagyon van mit magyarázni.::))

Viszont én úgy gondolom, hogy a kutya nem engedelmeskedik, azt csak az ember értelmezi így.
A kutya szabadsága éppen abban van, hogy lényege, az emberhez kötöttsége szerint él. És ez nem egyenlő semmiféle alárendelődéssel!
Számomra a kutyákban pontosan az a titokzatos és általam csodált, hogy a kutya ezzel a természetével is képes a méltóságát megőrizni. Mégpedig azzal, ahogy még az őt esetlegesen bántó és gonosz ember iránt érzett megingathatatlan és végtelen odaadásával képes fölé kerekedni.

Luczifer 2009.07.19. 11:43:46

Bocsánat Malvina! Én írtam, hogy lányok!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.19. 13:34:53

Azok is kutyák, akárcsak a fiúk! És azok a jellemzők, amelyekre hivatkoztam, azok sem a szukáknak, sem pedig a kan kutyáknak nem a kizárólagos privilégiuma. .::)))

Luczifer 2009.07.19. 14:44:59

Ugyan! Már a kan / szuka felemlítése is a probléma dehumanizálása. A kutyák dehumanizálása. Milyen alapon? Milyen célból? Több vért ahova kell, amikor szembe kell nézni azzal, amivel szembe kell nézni!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.19. 16:10:14

@Luczifer:
Amit és ahogyan itt fent leírsz, az számomra teljesen értelmezhetetlen! Amit én írtam az a kutyákra vonatkozik függetlenül attól, hogy ők szukák vagy kanok.

ZinczyKa 2009.07.19. 17:40:18

Na most akkor már csak azt szeretném kérdezni, voltatok-e a Dunánál. És úszott-e dinnyehéj?
Mert a dehumanizált kutyák ügyéhez aligha tudnék én hozzászólni. Ha fiúk, ha lányok.

Luczifer 2009.07.19. 19:26:36

A Pindur & Gida történetek a kutya-ember élet szempontjából érvényesek, tanulságosak. De, ahogy a Maci Laci & Bubu történetek nem a medvék étkezési szokásairól szólnak, itt se kutyatartási tanácsadás történt. Lehet, hogy úgy is elmegy, de ha elmegy az inkább véletlen. Ha ezeket a történeteket megfosztjuk az emberi vonatkozásaitól, marhaságok lesznek. Lehet, hogy így is, de akkor biztos. Erre gondoltam.

ZinczyKa 2009.07.19. 22:57:02

Jóvanna :) Nem kell mérgelődni. De azért egy dinnyehéj még beúszhat.

Luczifer 2009.07.20. 06:23:21

Dinnyehéj nincs. Egyéb kosz van. De legalább nem büdös.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.07.20. 08:51:01

@Luczifer:

Ahhoz, amit leírtam semmi szükség nem volt arra, hogy megfosszam a történeteket, a hivatkozásaidat az emberi vonatkozásaitól. Ugyanis, ha a kutyával kapcsolatban bárki is ezt teszi, akkor már nem is kutyáról, hanem farkasról van/lehet szó. De ha még alaposabban belegondolok, akkor azért ez sem stimmel. Ugyanis bármit is mondunk - lett légyen az farkas, kutya, macska, de akár a bli füle vonatkozásában - az egyszerűen és cáfolhatatlanul no meg szükségszerűen és megkerülhetetlenül telített minimum egyfajta emberi vonatkozással: hogy mi, én, te,ő -emberek - gondoljuk mindegyikükről azt, amit végül kimondunk. ::::::)))))))
süti beállítások módosítása