egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A beavatott

2009.06.03. 15:05 | Luczifer | 4 komment

Macska - ma már inkább csak Macs, öreg nem becézendő – egy kalocsai hálóban aludt mellettem. Majd egy évig. A legszebb napjait áldozta rám. A legszebb napjaimat áldoztam rá. Éjjel én hallgattam kedves motyogását, reggel én láttam először, amikor hosszú ösztövér végtagjait nyújtóztatta. Ilyenek voltak a szép napok.

Macska okos fiú volt és okos felnőtt lett. Ma egy patinás egyetemen informatikát oktat. Macska felhív telefonon. Egy „e” bevallást kellene kitöltenie, majd „e” elküldeni. Nem ügy, előleg kérdése az egész, nyugtatom és terelem a realitások mezejére. Közösen megyünk lépésről lépésre. Mondom közösen és lépésről lépésre. Az akciók és a korrekciók okozta bukdácsolások felhozzák benne a közös múltat. Macska káromkodik. Macska piszkosul káromkodik. Próbálom nyugtatni, hogy az iskolában születik a társadalom a tanítványai beértek, talán, ha a poggyász … Ettől egy picit jobban káromkodik, de tűri. Ha nem is ezért, a jelzett hibák csökkenni látszanak. Remek, kész! Mehet! – rikkant az én kiváló barátom. Nem stimmel Macska, állj le! Nálam még egy rakás hibát jelez. Ráadásul olyanokat, amik elő sem fordulhatnak! Nálad, de nem nálam! - kiáltja fel- és megszabadultan. Kezd előröl! Az informatika kísérleti tudomány! - adja gyermeki boldogságában a bölcs útravalót. Válaszolni nem tudok. Letette. Vannak, akiknek minden sikerül, vannak, akiknek semmi.A teremtés misztikum.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr801161363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.06.03. 17:50:26

Az a teremtés pedig, ahol közbülső elemként ( a teremtő és a teremtett között) van egy programokkal teli számítógép, az egyenesen a misztikum misztikuma.
És itt még a beavatási rítus sem feltétlenül elég.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.03. 21:32:57

"Vannak, akiknek minden sikerül, vannak, akiknek semmi."
Nem, kedves Lucifer! Ilyen nincs! A minden és a semmi szinonímák! Akinek minden sikerül, az nem tudja, mert nem tudhatja , hogy milyen, ha valami mégse! Akinek meg semmi sem sikerül, az nem tudhatja, hogy neki semmi se, mert nem tudja milyen az, ha mégis! ::))))

Luczifer 2009.06.04. 08:36:04

Aki sohase tudott jóllakni, az azért nem éhes, mert nem tudja milyen nem éhesnek lennie?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.06.04. 10:17:06

Nem jó az analógia! A mindig/soha sikere van/nincs felállásnak nem az éhezik, hanem az éhség (mindig éhsége van, soha nincs éhsége , ami ráadásul korántsem azonos a mindig éhezikkel, vagy a soha nem éhezikke.) feleltethető meg! De még az sem teljesen, ugyanis aki ismeri az éhséget, annak ennie azért kell/kellett, különben már halott lenne.
De van egy másik logikája is! Ha azt mondjuk, hogy a siker nélküli létbe azért nem halnak bele az emberek 3 percenként, akkor megint csak sántit az analógia. Hiszen hogy olyan, hogy soha nincs sikere valakinek, olyan pedig nem létezik, mert az ember életében minden abszolvált feladat, kitűzött cél megvalósítása sikerként tételezhető (pl. lakást vett, munkát talált, este időben sikerült lefeküdnie, elkezdte és befejezte az általános iskolát... stb). Egyébként is az éhes nem feltétlenül jelenti azt, hogy éhezik. És ez még fordítva is igaz! Ez utóbbi, ez a fordítva is igaz mutatja, hogy egy biológiai, általunk nem befolyásolható funkció nem vethető össze egy szándékolt és akaratlagos, tudatosan irányítható folyamattal, funkcióval.Mert hogy az embernek egyáltalán nem kell jóllaknia ahhoz, hogy ne éhezzen, ahhoz, hogy ne érezzen éhséget.

Szóval nem jó az analógia! Bár erre semmilyen analógiát nem lehet ellen-bizonyítékként felhozni, mert a minden egyenlő semmi tételt nem lehet cáfolni! Ugye valakivel minden megtörtént, azzal semmi sem történt meg, azaz minden megtörtént.:::)))))
süti beállítások módosítása