egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A blogról beszélgettem

2009.05.14. 10:16 | Luczifer | 9 komment

Ha csak egy kis esélyem van arra, hogy a blogot bevihetem a diskurzusba, ha a diskurzus témájává tehetem, megteszem.
 
 
 
 
 
Barátom mondja, hogy ő azokat a blogokat kedveli, ahol egy-egy témát kidolgoznak. Én ezt a magam részéről lehetetlennek tartottam. Általában is azt gondolom, hogy nem lehet valamit kidolgozni. Se tíz sorban, se ezer oldalban. Lehet valamiről valamit mondani, ami  a Másikat inspirálja, aki továbbgondolja az ügyet, és amit továbbgondolt azt mi megint továbbgondoljuk. Ez a legtöbb, ami reálisan megtehető. De kidolgozni nem lehet. Aki kidolgoz valamit, aki befejez valamit, az manipulál. Egy nyugvópontot manipulál. Azt mondja itt a világteteje. Erre persze van kereslet, mert az emberek nyugvópontokat keresnek, azaz biztonságra vágynak, arra vágynak, hogy a biztonságba manipulálják őket.De tudni kell, mert tudva levő, hogy a manipulációk nem hallhatatlanok, azaz nincs biztonság. Illetve van, ha megértik azt, amit mond az ember. Megint tévedek, ha válaszolnak az embernek, ha beszállnak abba az iterációs folyamatba, ami a valami kifejezését célozza. A beszállás nem oldja meg, amit meg kívánunk oldani, ellenben világossá teszi a vállalkozás lehetetlenségét. Amit ezek után, ennek tudatában akarunk véghezvinni. A lehetetlen kergetése egy végtelen ciklust eredményez. A biztonság után loholók akármennyire is megközelítik a valamit, amit ki akarnak fejezni, mindig kereken végtelen pont választja el őket attól, amit ki akarnak fejezni. Mint a nyúl / Achilles, stb. és a teknős esete. (A nyúl /Achilles, stb. sohasem éri utol a teknőst, mert akármilyen gyorsan futnak, amire odaérnek, ahol az előbb volt a teknős addigra az már arrébb cammogott. És ez mindig így van, így lesz. A nyúl / Achilles, stb. rohan, a teknős cammog, és sohase érik utol) Olyan blogot kéne írni, amiből ez kiderül. Megnyugtatóan. Ilyet talán lehet is. De ennél tovább nincs, mert arra csak egy más minőség a művészet képes. Ők nem tökölnek, ők elfutnak a teknős mellett. Megnyugtatóan.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr381120874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szellemafazékban 2009.05.14. 11:15:37

"A lehetetlen kergetése egy végtelen ciklust eredményez."

Gratulálok, Lucifer, az egész írásod nagyon tetszett. És ami számomra tömören a lényeg, az a fenti mondatod.
Ez ciklus, ez az örvény az, amibe beleragadtunk. Kollektíven.
Az emberi faj evolúciója megrekedt. Hogy mikor és miért? Már nem tudjuk.

(Ezt az örvényt, ezt a ciklust nevezik keleten szamszárának.)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.14. 13:24:10

"ahol egy-egy témát kidolgoznak."
Ez azért így, igen csekély információ a "kidolgozás" milyenségére, mértékére, stb. vonatkozóan. Számomra egyáltalán nem egyértelmű (mert nem is lehet az), hogy abban az értelemben érti, amelyiket te leírsz, amiben egyébként - ha a barátod valóban erre gondolt - teljesen igazad van. Ez a téma-kidolgozás kérdés attól is függ, hogy személyes, tematikus, elmélkedő, haverblog, blogregény, hírblog, közösblog, politikai blog, jogi blog, címtár blog, vállalati blog, tanács blog, mp3 blog, fotóblog, videóblog…blogról beszélünk -e.

Mindazonáltal nagyon kedvelem az olyan témafekvetéseket, ahol alapos átgondolás és tudás birtokában írják meg a posztjaikat, illetve teszik meg a hozzászólásaikat a kommentelők. Hiszen az nem lehet kérdés, hogy minél kifejtettebb egy téma, annál pontosabban és érvényesebben lehet rá reagálni. Sajnos a blog azért is vált olyan népszerűvé, mert a sok félművelt és műveletlen, mondhatni ostoba számára nyújt egyfajta megmutatkozási ,indulatleveztési lehetőséget. De szerencsére nem csupán ezek , hanem az értelmes, intellektuális felelősséggel írt blogok száma is növekszik.

ZinczyKa 2009.05.14. 13:43:14

Nekem eleve az a problémám, hogy a blog mint olyan, egyáltalán nem egységes műfaj. Nem csak a téma, hanem mindenféle egyéb dolog is megkülönbözteti az egyes blogokat egymástól.
Nekem egyelőre nem volt gondom kommentelővel, de azért el tudom képzelni, hogy van amikor az ember hozzászólást kényszerül törölni valamiért.
Lucifer, én sem értem pontosan, mire is gondolt a barátod, de ezen a soksávos internetpályán mindenki abban a sávban halad, ahol akar. Mehet a teknősökkel, mehet a nyúllal. És ez jó. Néha átnézek a másik sávba, de ez is belefér.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.14. 15:07:56

Miért baj az, hogy nem egységes? Ez egy internetes napló, amibe mindenki azt ír, amivel szükségét érzi foglalkozni, és a téma függvényében annyira teszi nyitottá, amennyire arra őt a különböző külső és belső motívációi késztetik. ma már sok olyan blog-portál van, ahol összegyűjtik bizonyos szempontok szerint a blogokat, tehát nem olyan nehéz eligazodni! Eltévedni csak az tud, aki a nem-virtuális világban is eltévedt! Aki nem tudja mi, miért és ehhez mérten hogyan és hogyan nem akar. De ami kifejezetten bíztató, hogy a tanulás lehetősége számukra is a monitoron hever! (Jó kis képzavar!)::))))

ZinczyKa 2009.05.14. 15:26:25

@MALVINA: Én nem úgy értettem, hogy baj, hanem hogy kategorizálni számomra képtelenség a blogokat, mert annyira másfélék tudnak lenni. Szóval nem baj, hanem számomra eleve nem létezik blog ad abszurdum, csak x y vagy z blogja.
A másik nagy probléma, hogy szemlátomást nem tudok fogalmazni. Viszont ez is az én problémám, nem másé :::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.14. 15:32:35

Ja, értem! (Egyébként ezzel sokan vagyunk így, hogy elsőre nem mindig sikerál pontosan fogalmazni, pláne, ha lopott időben csapokdjuk a klaviatúrát, mint most én!)
Ami viszont vígasztaló, hogy a kategorizálást majd elvégzik mások, de már a blog-portálok is valami hasonlót mívelnek! ::)))

ZinczyKa 2009.05.14. 18:32:47

@MALVINA: Hát igen :::))) Ez tényleg így van.
Mit értesz azon, hogy a blog portálok is ilyesmit csinálnak???

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.05.14. 18:54:41

@ZinczyKa: Azt, hogy tulajdonképpen ők is kategorizálnak azzal, hogy bizonyos szempontok szerint csoportosítják maguk alá a különböző blogokat.

Luczifer 2009.05.14. 19:26:29

@MALVINA: Pontosan erről van szó! A barátom - vagy bárki más - mond valamit, elsőre világos, majd körbejárjuk és semmi se világos. Vagyunk, ahol voltunk. Kicsit fáradtabban. Jó,rendben, a fáradtság jóleső. De a kérédsek szaporodnak. Lásd a továbbiak.
süti beállítások módosítása