egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Véleményformálók a rádióban

2009.03.09. 22:35 | Luczifer | 5 komment

Közgazdász professzor: Kérem, ha 2000 évvel ezelőtt 1 $-t kölcsönadok valakinek 2%-os kamatra, akkor ma - itt egy fantasztikus, csillagászati nagy szám - a tartozása. Ez kifizethetetlen. A professzor hallhatón kéjeleg. Tudott mondani valami megdöbbentőt. Tönkre vagyunk téve!- köt át a meséből a jelenbe. A professzor hallhatóan fokozottan kéjeleg. Bele fogunk dögleni! Becsaptak! A professzor …  Gazdasági újságíró: Mit kéne tenni? – kérdi ijedt zavarában. Nem tudjuk pontosan, hogy a gazdaságra, vagy a professzorra gondol-e. Mindegy, mi mindkettővel foglalkozunk. A közösség és egyén számunkra egyaránt értékes.

A válaszadáshoz induljunk onnan, ahonnan a professzor. Kapunk 1 $-t 2%-ra, amivel szerencsét próbálhatunk, amivel gazdálkodhatunk. Ezért az árva 1 $-ért vehetünk valamit, aminek az értékét munkánkkal növelhetjük. Ha jól dolgozunk – azt csináljuk, amit el lehet adni – kapunk érte 1,3 $-t. (Erre a magyar gazdaság képes.) A 0,3 $-ból kifizetjük a kamatot, 0,02 $, 0,20 $-ból élünk és 0,08 $-t visszaforgatunk. Ilyen szabályozást ki lehet találni. Holnap már 1,08 $-ért vehetünk valamit, amit munkánkkal értékesebbé tehetünk és a piacra vihetünk 1,4 $ értékű árut. Ha realizáljuk az üzletet a 0,4 $-ból kifizetünk 0,02 $ kamatot felélünk …. Tíz év múlva, ha fegyelmezetten gazdálkodunk a professzor "megvílágosító" történetében a jóslatával ellentétben már jól élünk, és nem hogy végképp eladósodtunk volna, hanem ellenkezőleg, ... De hagyjuk. Mi nem a számok rideg racionális meséjében élünk, hanem a professzorunk megdöglős valóságában. Mi, ha hazafiak vagyunk, akkor nem a hozzáadott értékről, a munkánk piaci realizálásról, hanem a nagyszerű halálról álmodunk. Ezt akarják álmodtatni velünk. Az ütődöttséget, történelmi kényszerpályának láttatók. Harcoljunk! Ütközzünk! Gondolkodjunk a reménytelenben. Nekünk ehhez ajánlanak motiváló rögeszmés képzeteket. Még a gazdaságban is. Mert ... mert miért? Isten bizony elment a maradék eszünk. Miért nem küldjük el ezt a károgó, kudarcorientált szerencsétlent a francba? Sokba lesz ez az udvariaskodás. Ez tényleg hülye és hülyít.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr43992485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.03.10. 09:00:30

Nem küldjük el, mert imádunk a reménytelenben gondolkodni. Imádjuk magunkra húzni a nemzeti hazafias szemfedőt :::))) A hímzés turulmadaras vagy eu-konform, az már mindegy is. Közben lehet a Himnusz lelkesítő sorait dúdolni, lehet, hogy ez az egész pont ezért van ::))

Luczifer 2009.03.10. 09:20:48

Tessék, itt a következő generáció és fiatalon, üdén már szemfedősködik. Azt hiszem az elpatkolás gyakori felemlegetésével túllőttem a célon. A professzor is az én teremtményem lehet. Közérdek, hogy mielőbb nyugodjak békében.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.03.10. 10:44:16

Se matematikailag ( így pénzügyileg sem) semmiféle válság nem modellezhető. Ugyanis vannak olyan jellemzők, amelyek egyszerűen nem építhetőek be matematikai modellekbe. Ettől függetlenül még észre lehet és észre is kéne venni bizonyos jeleket, amelyek az efféle és hasonló válságokat kísérik. Már csak a "semmi sem tart örökké" okán is. És nagyon idekívánkozik még egy igaz mondás: kockázat nélkül nincs nyereség ! Kvázi, ahol nyereseég/ek/, ott bizony a kockázatból adódóan a veszteség is természetes vendég. Az pedig, hogy a veszteséges, esetleg katasztrofális helyzetekkel hogyan bánunk, benne miként viselkedünk, az meg már megint nem matematikai (se nem pnzügyi) kérdés.

ZinczyKa 2009.03.10. 11:07:16

Ez így van Malvi, nagyon is igazad van. Éppen Gofri nemzeti ünnepes műsorával kapcsolatban kellett megállapítanom, hogy a fiatalokban is erősen munkál a szemfedő-effektus.
Egyébként meg a helyzet az, hogy az egész nem miattad van, Lucifer. És itt szeretném ismételten felhívni a figyelmet a jókedv fontosságára. Vagyis hogy az elmúlás is az élet része, és minden mindennel összefügg, adott esetben a fallangisták Robert Capával és Santana a teliholddal.
Összefoglalva hát nyugodjunk békében majd egyszer persze, de ne túl hamar, mert nem marad elég idő az élet élvezetére.
Amúgy Lucifer, a fiatalságom és üdeségem felemlegetése kissé eltúlzott :::))) Egy teliholdas nyűgös éjszaka után aligha mondanám magam üdének, sőt ... A fiatalság meg csak viszonylagosan értelmezhető. A napi munkám során kifejezetten öregnek tűnök a sok tizenéves között. Bár ahogyan ma kiderült, gondolkodásban még mindig verem őket elgyötörten is.
Ha a professzort Te teremtetted, atyám, fuss neki a hét napnak újra ::::))))

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2009.03.11. 20:28:22

Mostanság sokat vagyok vállalkozótársak körében. Szerintem olyan jó ez a történeted, hogy kicsit egyszerűsítve hivatkozni fogok rá - engedelmeddel!
süti beállítások módosítása