egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Fordulat, Kopernikusz nélkül

2009.02.17. 18:19 | Luczifer | 4 komment

Kopernikusz a maga korában a forradalmat azzal indította, hogy észrevette; tévedésben vagyunk. Szavaitól a mindenségnek hitt valami illúzióvá vált, és mint védelem szétporladt. Elmúlt a varázslat. Soha többé nem lehetett azt hinni, amit addig hittünk, soha többé nem lehetett oltalom az, amit addig oltalomnak hittünk. A leleplezés végigsöpört az akkori világon és súlyos szellemi és társadalmi válságot okozott. A szimbólumok, a célok, az értelmezési keretek egyszerűen hülyeségekké váltak. Mindent újra ki kellett találni. Ott, akkor a döbbenet, alkotó örömmel és tetterővel párosult.

Ma nem a leleplezés okozta válságot szenvedjük, a mai leleplezések tudott dolgok újbóli leleplezései. A gondunk az, hogy nem hittük el, nem hisszük el, hogy nem mi vagyunk a világ közepe, hogy alkalmazkodnunk kell, akár saját magunkhoz is, hogy foglalkoznunk kell, akár saját magunkkal is. Isten nem ér rá. Pedig szólt. Pedig szóltak. De ez nem érdekelt senkit, Kopernikusz szavai ingerküszöb alatt érkeztek. Se megdöbbenést, se örömmel vegyített alkotó tettvágyat nem hozott, legfeljebb egy-két társunknak szereplehetőséget, akik megtalálva a szellemi termékek piacán a rést, most hivatalból hirdetik, amit hirdetnek. A bürokratikus hatékonyságukat láthatjuk. A mi világképünk lerombolásához nem volt elég a ráció, a felvilágosodás, mi büszkén gondoljuk, hogy a különbejáratú Gondviselésünk szeretett sziklái vagyunk, és aki nem annak lát bennünket annak a szemét hibáztatjuk, káprázik, vagy legalábbis téved, legyintünk. Kopernikuszt meghallgattuk - türelmesek vagyunk, meg szeretjük a cirkuszt - de senki se vette komolyan. Az nem lehet, hogy ez a végtelen rettenet az én világom! Én a paradicsomra születtem! Dédelgessetek! Kételkedtünk, de rossz irányba; a kételkedésben. Mentség-e, hogy Kopernikuszaink hangja, ereje gyengének bizonyult. Aligha. De ha az is lenne mire? Egyébként a kérédés nem is kérdés, mert rendületlenül hiszünk a magunknak álmodott Paradicsomban. A megúszásban. Csak semmi gondolkodás, csak semmi szabadság! Csak semmi sport! Reszketve, de hiszünk. 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr50949024

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el duende (törölt) 2009.02.18. 20:28:56

Nagyon klasszat írtál megint! :)
Meg vagytok táltosodva ZinczyKa lyányoddal, mert Ő is gyönyörűt írt ma. :)

Jó volt olvasni. Nem is tudok mint hozzátenni, olyan kerek.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.02.19. 00:23:05

Az egy dolog, hogy egy Lucifer semmin sem csodálkozhat! A másik dolog viszont az, hogy ez a Mikołaj Kopernik gyerek "Az égi pályák körforgásáról" írt! Bizony, bizony, és nem pedig a földi pályákéról! Annak nyilvánvalóan még nekifogni is undorgott! Oszt milyen igaza volt: ott a fentieket, és itt a lentieket érintően is. ::(( ::))

ZinczyKa 2009.02.19. 00:47:02

A megoldás a szociális piacgazdaság. Irány Drávapiski! mi erre jutottunk ma este hármasban: jó barátnő, üveg vörös és magam.
De kérdés az, ki hallgat ránk?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.02.19. 01:19:37

Mehetünk halászni-vadászni-bogarászni a püspöki birtokra? Afélét itt helyben is csinyáhatunk, mégha a hal fagyasztott és nejlonban van is, a vadak meg ledarálva, a bogarak pedig tűre szegezve. És ha a mi püspökeink nem is bíborban, de hol vörösben, hol narancsszínben - olykor bekeverve egy piciny égkéket és fűzöldet - pompáznak egymás előtt, háttal ennek a tolongó halászna-vadászna-bogarászna ha tudna népségnek. ::))
süti beállítások módosítása