egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Változásmenedzselés

2010.07.18. 17:42 | Luczifer | Szólj hozzá!

A NG-n a világ egyik legsikeresebb és egyben legkeresettebb kutyarehabilitációs szakemberéről, Cesar Millan munkájáról vetítenek egy sorozatot.
 
  
 
 
 A Mágus
 
A műsort korábban beharangozó hírek, és a most már egy ideje látható képek tanúsága szerint különleges képességekkel ruházta fel a sors ezt a férfit. Fajra, nemre, korra, állapotra, stb.-re nézve neki mindegy kivel van dolga, ő azonnal, bármely viselkedészavaros ebbel perceken belül szót ért, bármely helyzetben képes tisztán látni, s a szituációra hangolódva rendezi az előtte feltárulkozó kisvilág nagy ügyeit. Olyan könnyed magabiztossággal alakítja a legagresszívebb, a leglustább, vagy éppen a leggátlásosabb páciensét, hogy szemünk szánk tátva marad. Ez az ember egy varázsló – mondjuk – semmi kétség. Pedig igazából nincs titka, nincs trükkje, az általam látott részekben kifejtett filozófiát minden kutyás tudja. Lényege, hogy az egészséges, kiegyensúlyozott kutya, a kiegyensúlyozott, a „falkavezér típusú ” gazda kisugárzásának a következménye. Ő a motiváció, ő a biztonság. Azt állítja, ha rendet akarunk otthon, legyünk egyszerre határozott és mindenkit odaadóan védelmező, óvó „alfahímek”. Ez a titok. Váljunk „alfahímekké”!
 
Lélekváltoztatás
Az epizódok elején rendre találkozunk egy viselkedészavarosként bemutatott ebbel és a rá panaszkodó gazdival. Panasz, például az, hogy a kutya megugatja az idegeneket. Esetleg megtámadja. Puff neki! Ez tényleg kellemetlen! A gazdát végighallgatja a Mágus majd elkezd „kisugározni”. Mint egy „alfahím”. És jön a csoda, a kisugárzás eredményeképpen a kutya normálisan sétál. Akár pórázon is! Ezzel párhuzamosan folyik a gazdi tréningezése. Idenézzen, oda nézzen. Legyen ilyen, legyen olyan. Valamilyen.  A panasz és a változás megtörténte között pedig a borzalmak, a kezelhetetlen kutya hétköznapjait bemutató képek. Gyors, villanó snittek, még villanóbb fogak, ugrás, rántás, röpül a gazdi az előszobában, a kertben, a parkolóban. Vér nincs, de azon kívül minden felsorakozik, ami a meghaladni kívánt sötét múlt alkotóeleme, amiből pár perc múlva kivezeti a normálissá lett kutyát, a normálissá lett alfahím gazdit a Mágus.Csoda! Semmi kétség; csoda.A borzalmaknak vége!
 
Borzalom és csoda 
Vegyük sorra még egyszer, mit láttunk! Először is egy ügyetlen, kétbalkezes gazda szerencsétlenkedett, elmondott egy sírnivaló problémát. Emlékezzünk; kutyája megugatja az idegeneket. És ott egy jópofa blöki. Aki vagy ugat, vagy nem. De jópofa. A gazda állítja, hogy nem az, de ha nem hallottuk volna, lehet, hogy sose jövünk rá. A panaszok után jöttek a panasz illusztrációi. Amit láttunk az maga a kétségbeejtő borzalom volt, amit láttunk az, ... az, ... az ami nincs. Higgyünk a szemünknek! A jópofa kutyák, most is jópofák. Itt is jópofák. Nem ezt akarták láttatni azok, akik mutogatták öket, de ez látszott. Minderről az információt maguk a kutyák szolgáltatták. Hol a farkuk állása, hol a szőrük borzoltsága, hol a fülük tartása, hol a testük mozgása jelzi, hogy ők nem igazán mérgesek. Lehet, hogy valamiért éppen pipák, de abba hagynák a cukkolásukat, ha odaszólna nekik valaki, hogy „ül!”, leülnének és várnák a simogatást. Vannak "borzalmas" képek, ahol kifejezetten játszanak a „borzalmas” ebek. Az epizódok végén Cesar vidáman sétál a minden tréning ellenére mindvégig jópofa kutyákkal és a minden tréning ellenére mindvégig tökkelütött gazdikkal. A változás beutattatott. A csoda megtörtént. A csoda, hogy  született egy termékeny illúzió, arról, hogy a változhat a világ, mert, amit mutatni kívántak az akár tényleg meg is történhetett volna, még akkor is, ha most nem történt meg. A képek keltette illúzió ettől függetlenül hat és lehet, hogy valahol épp nekik köszönhetően megtörténik az, ami jó hogy megtörténik. 
***
A rend kedvéért megjegyzem, hogy a fentieket nem minden jelenetre tartom igaznak és egyben igazolhatónak, de az kijelenthető, hogy zömében maximum illusztrációs anyagnak tekinthető felvételek vannak a filmekben.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr82159184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása