egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Tévedés

2010.06.29. 17:38 | Luczifer | 7 komment

Döbbenetesnél döbbenetesebb dolgok történtek a hétvégén. Nincs jóérzésű ember, aki napirendre térhetne fölöttük. Egy szimpatikus, de az ellenfelénél lényegesen gyengébb csapat kapott három gólt és abból az elsőt – fájdalom – egy nyilvánvaló lesből. Mi lett volna, ha … ? Na, mi lett volna? Másik gól lett volna az első. Az ezt megelőző nap egy antipatikus, gyatrácska csapat lőtt egy gólt, amit viszont az illetékesek nem vettek észre. De mi lett volna, ha észreveszik? Na, mi lett volna? Akkor szebben kapnak ki. Mert a tévedések ellenére mindkét esetben simán nyert a jobb együttes. De háborog a háborgók igazságérzete. Hibázott a bíró! Sérült a fair play! Háborognak a lelkek, mint a viharos óceán.
Rákerestem a bírói tévedésekre a gugliban. 189 000 találat jött be. Végignéztem az első százat. Ott megerősítettek, hogy jól látom, vannak döbbenetes bírói tévedések és ezek a tévedések a les gól, meg az észre nem vett gól. Ebben tévednek a bírók, ezen lehet / kell háborogni. Ezek tartják karban az egészséges erkölcsi érzékünket. Ha nem lennének, elkorcsosulnánk. És ha nem akarnánk elkorcsosulni, akkor unalmas, érdektelen, következmények nélküli tévedésekkel lennénk kénytelenek foglalatoskodni. Amin nem múlott semmi. Csak, hogy csináljunk valamit. És ne korcsosuljunk. E célra három találat kínáltak fel magát. 1994-ben egy Heves megyei kistelepülésen halálra vertek egy 86 éves asszonyt. A rendőrség gyanúja egy szellemi fogyatékos roma férfire terelődött, akit első fokon 6 év börtönbüntetésre ítélték. 1996-ban elfogták az igazi tettest, őt kiengedték, de kártérítést nem kapott. 1997-ben egy éjszakát apja sírjánál töltött el, másnap pedig a közeli erdőben felkötötte magát. 1999 tavasza Gy Jánost háza udvarán vérbe fagyva találták. A rendőrség gyorsan intézkedett, már másnap otthonából elvitte B Ferencet, két héttel később édesapját is. A két személy előzetes letartóztatásba került, majd a megyei bíróság a fiút 13, apját 15 év börtönbüntetésre ítélte. Később kiderült; ártatlanul. 2000-ben egy magyarcsanádi testvérpár, G Miklós és Zoltán emberölés vádjával 15 hónapot töltöttek előzetesben. Ugyancsak ártatlanul. Pereltek kártérítésért, de még azt se mondták nekik, hogy elnézést.
Ezred annyi figyelmet nem kaptak, mint egy távoli érdektelen les gól.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr482119060

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.29. 21:37:49

De hát pont erről van szó! Ezért mondják, hogy a futball a társadalom hőmérője. A meg nem élt, a megakasztott kielégülés, a felgyülemlett indulat utat tör magának, és inadekvát helyen, időben és formában tör ki, abnormális módon felértékelve a viszonylagosan jelentéktelent, miközben semmibe veszi a lényegeset, a fontosat.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.06.29. 22:47:33

Mohácsnál egy turbános vezér nyert csatát, lesgól volt, a betyárját neki, Buda bevétele szintúgy.
Az égi bíró sípja hallgatott.
Három részre szakadt a pálya. Mindenütt más szabályok szerint kezdtek focizni, mindenhol a győztes jelölte a bírót.
Az égi bíró sípja hallgatott.
Folytassam? Őrült nagy igazságtalanság az egész!
Az égre tehát videóbírót kéne helyezni emez régi helyén!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.30. 13:12:20

Igazságtalanságról, igazságosságról pedig szó sincs! Ahogy azt az okosok mondani szokták: a történelem nem tart sehová! Annak pedig, hogy kik, miért és hogyan, miként is támadnak ránk, gyűrnek le avagy kívánnak "megmenteni, magukhoz emelni" minket az egyenes következménye az örökös széthúzásnak, a helyzetfelismerési képtelenségnek, a lehetőségek elszalasztásának, a szabadságtól való zsigeri irtózásnak, ami erre mifelénk évszázadok óta dívik. De idetartozik az égi és nem-égi bírókra való kizárólagos hivatkozás, hagyatkozás, felelősségáthárítás is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.30. 13:42:10

Off:

Luczifer, jól látom, hogy P.N.G. lettél te is?

Luczifer 2010.06.30. 16:15:10

@malvina: A történelem szerintem se tart sehova, de benne a korok igen. Azért az megmondható, hogy a kor szabályai szerint egy gól érvényes-e, vagy sem. És ebben az értelemben beszélhetünk igazságosságról is. Az hogy az általad említett gondok fennállnak azt tudomásul kell egyszerűen venni, vagy a folyamat megtörhető? Szerintem megtörhető. A társadalmak változnak és nem feltétlenül függetlenül a tagok szándékától.

Luczifer 2010.06.30. 16:15:40

@malvina: Nem szerethet mindenki.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.06.30. 16:28:42

@Luczifer:
Persze. Nem is erre gondoltam, hanem a történelmi párhuzamra.

"Nem szerethet mindenki."
:D
...ráadásul - én legalább is úgy vagyok vele -, hogy bizony vannak, akiktől még a szeretet sem vehető jónéven. :D :D :D
süti beállítások módosítása