egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Viktimológia

2010.02.27. 07:10 | Luczifer | 12 komment

„Részben az áldozatok is felelősek azért, hogy a kommunizmus áldozataivá váltak”- nyilatkozta Herényi úr és ebben legott megtalálta a kommunizmus és a nemzeti szocializmus, illetve ezek áldozatai közötti különbséget. Amíg a kommunizmus választható identitásokat üldözött, addig a nemzeti szocializmus nem. A kommunizmus áldozatai lehettek volna nem áldozatok, a nácikéi nem. Antikommunistának lenni nem volt kötelező zsidónak, cigánynak – ha már annak született az ember – igen. Sokkal nagyobb és károsabb ostobaságot nehéz mondani. Most fórumokon, blogokon kísérletet tesznek erre is. Nem fogadok a sikerükre, pedig szépen haladnak.
· 1 trackback

Címkék: holokauszt bűn herényi

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr911794019

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Herényi magyarázkodik 2010.03.04. 23:06:39

Herényi Károly szerint félremagyarázták a gondolatait, mert ő arról beszélt, hogy sokan önként vállalták a mártíromságot, szembeszállva a diktatúrával. A Fidesz szerint Herényi cinikus és kiírta magát a demokraták köréből.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 10:22:25

Hát, nem mai hír, hogy bizony, nagy az istenek állatkertje! :(

Az igazsághoz viszont az is hozzátartozik, hogy Herényi úrnak ez a bődületes kijelentése annak kapcsán hangzott el, hogy a múlt eseményeinek megítélése - jelesül tagadása - közül melyeké legyen büntetendő és melyeké ne. És akkor én rögvest jövök a házi szlogenemmel: a világ márpedig gömbölyű! Ugyanis magát az alapötletet is nonszensznek tartom, hogy bármely elmúlt eseményről vallott nézet büntetendő lehessen! Igen, a Holokauszttal kapcsolatban sem gondolkodom erről másként.. Az alábbihoz már nem sokat lehet hozzátenni, ezért citálom most ide.

„A holokauszt a világtörténelem egyik legnagyobb tragédiája. Megtörténtének tagadása hazugság, a történelmi tények meghamisítása, mely a holokauszt áldozatainak és családtagjainak érzékenységét joggal sértheti. A Magyar Állam feladata, hogy oktatási intézményeken keresztül, a közszolgálati médiában és egyéb rendelkezésére álló eszközökkel a holokauszt tragédiájáról tájékoztasson és a történelmi tényeket ismertesse. A közhatalmat gyakorlók és a közjogi méltóságok feladata pedig az, hogy tegyék nyilvánvalóvá, a holokauszt tagadása elfogadhatatlan. A TASZ álláspontja szerint kívánatos lenne az is, hogy azok a politikai közszereplők, akiknek az elhatárólódás az ilyen beszédtől nem alkotmányból fakadó kötelezettsége, szintén elítélnék el a holokauszt megtörténtét tagadókat.

Ugyanakkor a holokauszt tagadása önmagában nem büntetendő, és a TASZ álláspontja szerint továbbra sem kívánatos az ilyen beszéd büntetőjogi tiltása. Ahhoz ugyanis, hogy valaki teljes meggyőződéssel állíthasson valamit, ismernie kell a kritikát és az ellenvéleményeket is. Csak úgy lehet meggyőzni azokat, akik a történelmi tényeket félremagyarázzak, ha nem elhallgattatjuk a másik felet, hanem meghallgatjuk. Vitatkozni és álláspontokat kialakítani csak úgy lehet, ha az álláspontok ütköztetésére lehetőség van. A beszédek büntetőjogi korlátozása csak nagyon kivételes esetben lehetséges megoldás. A tartalom alapú szólásszabadság-korlátozás nem járható út, mert nem felel meg az alkotmányos követelményeknek: a beszédet legfeljebb az általa kiváltott hatás alapján lehet korlátozni, akkor is csak nagyon körültekintően. A holokauszt tagadása fájdalmas lehet, azonban az államnak nem büntetőjogi eszközökkel kell beavatkoznia az ilyen cselekményekkel szemben, hanem egyértelművé kell tennie, hogy az ilyen beszéd elítélendő, és aki ilyet mond, kiírja magát a demokratikus közéletből. A TASZ véleménye szerint a büntetőjog nem alkalmas az ilyen beszéd visszaszorítására.

A TASZ felhívja a jogalkotó és a kormány figyelmét arra, hogy a holokauszttagadás büntetőjogi kodifikációja helyett az állam aktív tevőleges feladataival kellene inkább foglalkozni: elsősorban az oktatás területén szükséges és lehetséges a téveszméket felszámolni, és a kisebbségek iránti toleranciát növelni.”

Ami pedig magát, a viktimológiát illeti az a kriminológia egyik alkalmazott ága, melynek vizsgálódási körébe a bűnözés társadalmi tömegjelenségének egyik részterülete tartozik. Amennyiben a viktimológiának
a tudományok rendszerében való helyét ilyen módon próbáljuk megközelíteni (jelen esetben kitágítani), azzal bizony csak szaporítjuk az Herényi úr idézett megnyilatkozásaihoz hasonló torzók keletkezését.

Végül csak idebigyesztem, hogy tágan értelmezve például mindannyian potenciális áldozatok vagyunk, és mégcsak nem is a születésünk pillanatától, hanem ama bizonyos petesejt és sperma egybeolvadásának pillanatától kezdődően. :))

Luczifer 2010.02.27. 11:35:28

Jaj Malvina! Honnan lehet ilyeneket összeszedni? A holokauszt tagadása nem intellektuális kérdés. A tagadó, nem ismerethiányban szenved, hanem indulatai levezetéséhez keres tárgyat. Sértegetni, bántani akar! Nem lehet meggyőzni. Akkor nem sértegethet. Azokat, akik ilyen szellemi termékeket állítanak elő – nyílván haszonszerzés céljából – azok meg pláne okosok. Elszigetelni lehet és a közönségét „elcsábítani” + össztársadalmi szinten úgy viselkedni, hogy ne szaporodjanak a frusztráltak stb. Az össztársadalomba beletartoznak a mindenféle Herényi urak, akiknek minden sugalmazásod ellenére nem én vagyok az apukájuk. Értsd, nem miattam vannak.
Jaj Malvina! Már megint ezek a kézikönyvidézetek! Jaj Malvina! Ha ezekbe nem fér bele, hogy Hitler és Sztálin urak köztörvényes bűnözők voltak és millió számra szedték az áldozataikat, akkor én vagyok a hülye? Ugyan Malvina! Illetve jaj Malvina! A viktimológia nem általában az áldozattal foglalkozik, hanem azzal, hogy az áldozat közreműködik-e abban, hogy áldozat legyen! Jaj Malvina! Jaj Malvina! Meglesz a Herényi csúcs!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 12:07:07

Talán ha jajongás helyett pontosabban olvasnál, láthatnád, hogy "Honnan lehet ilyeneket összeszedni?". És azt is, hogy semmi köze a különféle kézikönyvekhez, leiratokhoz. Annak a tudásához viszont igencsak van köze, hogy azt kéne nézni, amiről szól, és nem azt, hogy honnan való! Ráadásul igen aktuális is. Nem mintha azt gondolnám, hogy amit egykor, régen mondta, avagy írtak, az ne lehetne napjainkban is releváns.

"A viktimológia nem általában az áldozattal foglalkozik, hanem azzal, hogy az áldozat közreműködik-e abban, hogy áldozat legyen!"

Egyrészt én pontosan tisztában vagyok vele. Te viszont a Viktimológia címet adtad a posztnak, márpedig annak semmi köze a Herényi által mondottakhoz. Ha vetted volna, hogy miről írtam, akkor ezt nyilvánvalóan nem írtad volna le. Nem értem, miért indulatoskodsz, jajongsz, busongsz ahelyett, hogy lassabban, odafigyelőbben olvasnád a hozzászólásokat.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 12:13:11

p.s.
Találó: Tévedés.

"A tagadó, nem ismerethiányban szenved, hanem indulatai levezetéséhez keres tárgyat."

Mert bizony, bizony, hogy a tagadó (pláne az indulatos) ismerethiányban szenved. Azért az ő nagy indulata. Ezért, hogy az efféle, de másféle indulatok ellen is leginkább ismeretszerzéssel, tudással lehet bármit is tenni.

Luczifer 2010.02.27. 13:05:04

Jaj, Malvina! Jaj, jaj Malvina! Milyen továbbképzésben lehetne részesíteni az élete alkonyán lévő egyházi vezetőt, vagy a jól eleresztett, agyoninformált professzort, aki szakmányban gyártja a holokausztot megkérdőjelező szövegeket? És milyenben, aki ezt forgalmazza? És milyenben, aki gyűlöl, aki gyűlölni akar? És ezért erre vevő? Azt mivel fogod meggyőzni, hogy ne ezt olvassa? Amíg a gyűlöletnek oka van, addig ez a piac működik. És ha fenyegetve érezhetik magukat azok, akik ebből élnek, aki ezt generálják, nagy bajt nem látok. Jaj Malvina! Herényi úr azt mondja, a kommunizmus áldozatai maguknak keresték a bajt. Azt mondja, hogy úgy viselkednek, mint a kacér asszonyok, akik mutogatják a cicijüket és felháborodnak, ha bámulják őket! Jaj Malvina! Ne találjuk már ki, hogy az áldozatokban vannak a gyilkosságok okai. Herényi ezt nem viccből mondja. Hót komolyan mondja. Történelmi viktimológusként! Ez az ő viktimológiája. Valóság. Ennél valóságosabb már nem is lehetne.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 13:17:40

Amikor azt mondjuk, hogy az indulat, a gyűlölet ismerethiányon, tudáshiányon alapul, keletkezik, akkor nem a különböző szemináriumokról, tudományos előadásokról való hiányzásra gondolunk. Ugyanis az ismeret, a tudás alapvetően tapasztalati alapú, ami az teljes személyiségre gyakorol hatást. És ebben az értelemben az empátiával, az arra való képességgel bizony teljesen összefügg bizonyos tudások, ismeretek nem-megélése, nem megtapasztalása, avagy nem megtanulása.
Szóval tapasztalás, ismeret és tudás... akárhogy jajveszékelsz is, ez a helyzet. Csepeli Györgytől többet is megtudhatsz ennek a létjogosultságáról.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 13:21:33

p.s.
Ráadásul még abban sem vagyok biztos, hogy a hülyeségeket kárálókkal kéne ebben a vonatkozásban másként és többet foglalkozni. Sokkal inkább a potenciális közeggel, amelyikből a hallgatóságuk kikerülhet. Ugyanis, ha többen tudják azt, amit a kárálók nem tudnak, akkor mindjárt kényelmesebb lesz a leányzó alatt a pamlag is. ::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 14:26:18

Egyébként igen, így pontos: ez a Herényi-féle viktimológia. És ez is a nem-tudáson, az ostobaságon alapul. Már csak azért is, mert bármennyire nem a szívem csücske ez az ember, mégis állítom, hogy az ő esetében semmiféle gyűlölködésről nincs szó. Puszta butaság az egész. Abban is nagyon igazad van, hogy kártékony és ártalmas. Na de melyik butaság, ostobaság nem az? :)

Luczifer 2010.02.27. 17:51:37

Jaj Malvina! Olvasd már el, azt, amit idézel! A TASZ egy oktatási feladat részeként kezeli a holokauszt tagadás kezelését. Még azt se mondja, hogy valamilyen célzott szociálterápia kellene. De mindegy is, hogy miket beszél, mert a bejegyzésben spéci egy tökkelütött nyilatkozóról és egy tökkelütött szerkesztőről volt szó, aki nem tudta, hogy mit beszél és nem tudta, hogy mit hall. Most pedig egy fél ország nem tudja, hogy miről vitatkoznak. Jaj Malvina! A mi szegény vigtimológusunk nem gyűlölködik, hanem szimplán hülyeségeket beszél. A holokauszt tagadók gyűlölködnek. Az nem ő. Ő a hülye. És azért mert ez a tökkelütött hülyeségeket beszél, most alkalmuk nyílik a holokauszt tagadóknak gyűlölködni. Jaj Malvina! Keversz, kavarsz.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.27. 21:08:03

Fogalmazzunk úgy,hogy ez a te meglátásod. Én meg pont úgy látom, hogy a fakanál a te kezedben van, amit ez a . a humortalan, modoros jajongás csak felerősít. Egyébként sem az én stílusom, hogy nem olvasom el pontosan amire válaszolok, pláne azt, amit válaszolok. A bejegyzésben pedig arról van szó, amit te erről az egészről gondolsz, méghozzá igen felszínesen, és nem csupán a kiragadott idézet eredeti kontextusának a hiánya miatt. Most pedig , folytathatod a jajongást! ::)))))))

Luczifer 2010.02.28. 05:25:56

Jaj Malvina! Milyen kontextus lett itt elhagyva, amitől e derék úr mondata felemelkedhetne a hülyeség szintjétől? Egyébként a dafke + kioktatás élvezetéért a pokolra mész. Jelen esetben össze-vissza beszélsz.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.02.28. 09:11:13

Azok után, amiket itt levezettél, kevesek lennének képesek a kardjukba dőlni - így én sem - az árulkodóan sértett megjegyzéseidtől, jajongásaidtól. A hülyeség ugyanis abban a feltételezésben van, hogy bárki is bárhonnan és bárhová kívánta volna emelgetni Herényi kijelentését. Az pedig már rólad, a te technikádról szól, hogy magyarázni kell a kontextus jelentőségét. És ha valóban figyelnél arra, amit mások itt leírnak, akkor észrevetted volna azt a jelentéssel bíró felvezetést, hogy " az igazsághoz viszont az is hozzátartozik".

Randa hiba a hiúság, és bizony, jellemzően fontos tulajdonságok, képességek helyét foglalja el. Mostantól soha nem foglak Lucifernek nevezni, maradsz pusztán LucZifer a számomra, megdolgoztál érte! ::)))))))
süti beállítások módosítása