egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Hajnali

2010.01.28. 07:58 | Luczifer | 8 komment

Nos, most nem x-eltem, mert aludtam, hallgattam, aludtam, hallgattam. Amit hallgattam az a hajnali, reggeli rádió volt. Amikor ébren voltam: elosztás, elosztás, elosztás, elvonás / adó, elosztás, elosztás, … Aztán aludtam egy kicsit,
 
 
 
 
  
 
 
az hogy akkor miről volt szó azt nem tudom, de utána elosztás, elosztás, elvonás / adó, elosztás. Arra gondoltam, hogy vagy már a paradicsomban vagyok, vagy nekünk a legyek hozzák össze. Azt, ami elosztásra kerül. Egyébként, amiben vagyunk, azt a legyek hozzák össze. De ez olcsó, ezen az úton ne menjünk tovább. Ha lett volna szó a vállalkozóról, vállalkozásról, akkor az makkos cipős bunkó, aki adót csal, korrupt, arrogáns mázlista haszonleső ... és méregdrága terepjárón jár. Húsz éve! Mit húsz, van az negyven, száz ... Ki tudja mennyi? Mindenesetre az interneten utána lehet nézni, hány vállalkozás van, hány méregdrága terepjáró fut az utakon, megnézhető, hány családnak biztosítják a megélhetést. Ilyen-olyan, valamilyen – elárulom szerény színvonalú – piaci munkájuknak eredményeképpen, ami egyébként Real, Barcelona szint a PM, Alkotmánybíróság meccshez képest. De ezen az úton se menjünk tovább. Ez populizmus! A zendülés előszobája! Zendülés a piacgazdaságért! :) De amit jeleztem, annak mindnek utána lehet nézni. Ha valakit érdekel. Engem nem. Tökmindegy. Meg ki tudom találni. Meg látom. Meg elosztás, elosztás, elosztás, … Ilyen a szocializmusban nem volt. Isten bizony! 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr1001708278

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.28. 12:22:13

Hungary Puzzle 3 lépésben.

- E L O S Z T Á S
- L E O S Z T Á S
- E L T O S Z Á S

:D

Luczifer 2010.01.28. 13:30:02

Van, amikor az első kettőt rutinosan át is ugorjuk! :)

trendo+ 2010.01.28. 16:51:55

Magyar vállalkozás az Államhoz:
- Adjál ötletet! Tanácsot! Know-how-t!
- Adjál hozzá tőkét! Ingyen telket! Infrastruktúrát!
- Adjál adókedvezményt! Sőt, mentességet!
- Vedd meg garantált áron, amit kínálok! Vagy támogasd az exportomat! Védj meg a konkurenciától!
- Csődbe mentem, vegyél meg!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.28. 18:54:02

@trendo+:

Ilyen is van, de azért ezen már túl vagyunk. igenis rengeteg kis- és középvállalkotó (de egyéni vállalkozó is) van, aki mindent megtesz, ami a saját erejéből megtehető. De egyszerűen olyan a jogi,közigazgatási,morális, stb, vállalkozási környezet, olyan fokú bizonytalanságokkal és ad hoc reagálásra kényszerítésekkel stb. van tele, hogy képtelenség normálisan működtetni ezeket a vállalkozásokat. rról már nem is szólva, hogy még mindig arra bíztatnak minden munkanélkülit, hogy vállalkozzon. Márpedig ajhhoz bizony érteni kék, és ha még értene is hozzá mindenki, akkor is kis ország lévén igencsak korlátozott az a vállalkozói létszám, amit ez az ilyen-olyan-amolyan (piac?)gazdaság elbír.

trendo+ 2010.01.28. 21:01:24

A válalkozások elsöprő többsége pszeudocég annyiban, hogy állami feladatok ellátására hozták őket létre adóminimalizálási céllal. Zömük egylábon áll, egy feladatot hajt létre, ugyanazokkal az emberekkel, akik ugyanezt csinálták állami vállalati keretek közt. A legtöbb még alkupozícióban sincs, annyit számlázhat, amennyit megmondanak neki. Versenyről szó sincs, csak adócsalásról és zsarolásról.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.28. 22:00:55

Mint mondtam, ilyen is van, és biztos nem kevés. De azok a vállalkozások is számosak , amelyekről én írtam. Ráadásul maga a jelenség, amiről írsz, annak is az az egyik gyökere, azok az áldatlan állapotok, amelyekre az előző kommentemben utaltam. Evidencia, hogy még a legalantasabb szándékokkal élő ember sem puszta szórakozásból kerüli a teljesítményt, a legális stb. működéseket. A betegeket most hagyjuk ki a számításból.

Luczifer 2010.01.29. 08:58:54

@trendo+: Van egy méltatlanul elfelejtett, lesajnált vállalkozói réteg – majdnem idézőjelbe tettem –amelyik keményen dolgozik, tervez, dolgozik, bukik, feláll, változtat, reménykedik … Galagonya is ismer ilyeneket. Olyanokat is, akik előrejutnak. Lehet, hogy nem fogják őket szentté avatni, de rendes emberek. Ettől az, amit Trendo lát az még nem csalfa látomás. :)

trendo+ 2010.01.31. 06:42:58

@Luczifer: Természetesen ismerek jóravaló vállalkozót, "dolgozót, ki dolgáért remeg". Rengeteg csődbejutott embert is, akik belerokkantak abba, hogy jónak gondolt üzleti tervük nem vált be, a piac, az állami bürokrácia keresztülhúzta számításaikat. Sok olyat is, akik talpon tudtak maradni, kockázatos és kétséges manőverek árán és gyomorgörcsöt kapnak, ha a postás kezében meglátják a tértivevényt. Vannak és voltak, akiknek egzisztenciája, bormilyen keményen is dolgoznak, egy-két ember jóindulatán áll vagy bukik. Még inkább másik egy-kettő rosszindulatán. A pompás sikertörténeteket látványos összeomlások és csődök követték. Hol van ma már a Zarándok-féle köbányabirodalom? A Kontrax? A kazánkirály? Stadler, az őstehetség vergődésében benne van a magyar tragikomédia. Kénytelen vagyok fenntartani, hogy a vállakozók zöme bújtatott állami alkalmazott vagy a feudális viszonyok vazallus átörökítője. Vannak valódi szükségletekre építő cégek, akik igyekeznek tiszta módszerekkel életben maradni. Ám kiemelkedésre itt is csak korrupció útján van valódi esély. Pl. egy szerelő akkor tud megélni, ha bekerül a vízművek "csókos körébe", rengeteg befektetéssel, fölösleges és drága képzés és még több kenőpénz árán és jogosult lesz a fogyasztásmérők plombálására, hitelesítésére, ami biztos piac, hiszen rendelet és szankciók kötelezik a lakosságot ezek rendszeres megrendelésére. És vannak vállalkozások, akik a többi szegény tehén megfejéséből élnek. Könyvelők, adótanácsadók, tébések, ügyvédi irodák, sőt a közjegyzők pl.
Érdekes volt Göd felvirágzása egy időben. Minden családi háznak a műútra néző oldalát kiütötték, kirakat, cégbejárat lett. Pár évek megélt a néhány ingatlanos, az üzleteket kialakító építészek, berendezők (azok, akik az önkorinál is jól feküdtek), de a megugrott igényekre lehetett építőanyagos, bútoros, járműves, relámfestő céget is gründolni. Aztán megépült a kikerülő út és néhány multi is benyomult, s a vállalkozások
tengődnek vagy csődbementek. Egymás tőkéjét apasztották csak le, és nem jöttek a valódi vevők, az utánpótlás.
De az ember küzd, bízva bízik. És a vékony jégen ácsorogva vár a fókára. Körülötte más eszkimók és jókora jegesmedvék.
süti beállítások módosítása