egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

május 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Eladás

2010.01.19. 09:30 | Luczifer | 4 komment

Kell egy öltönyt vennem.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Mert egy öltöny kell. Pech, hogy az öltönyök nadrágjai tönkremennek zakók meg nem. Rontani kéne a zakók minőségén és ezzel az élettartamán, hogy ne higgyem azt, hogy pazarlok. Ez egy smucig embernek rontja a közérzetét. Az, az érzésem, hogy feleslegesen szórom a pénzt. Egy öltöny kéne tehát vacak zakóval. Vagy egy nadrág. De olyan nincs, ami kellene. Ráadásul zakkóval olcsóbb! Relatíve. Innen indulunk. A boltba, ahol egy idős házaspár árulja a portékáit. Az úr segítségemre siet, magyarázza, hogy mi, miért jó, mi miért éri meg az árát. A férfi megérti, hogy viccesnek szánt hezitáló válaszaim nem teljesen elutasítóak, de elutasítóak. Kedvesen nevet és tovább agitál. A felesége úgy érzi a vár bevehető, de kevesek az ura érvei, ide ő kell. Én szeretem a férfiakat öltöztetni – veti közbe – és ezt követően nekilát személyiségem átépítéséhez. Nem kritizálja borzalmas öltözékemet, és ennek megfelelően borzalmas megjelenésemet, hanem rám ad egy meglehetősen drága zakót - nekem drága - és elmondja, hogyan kell ezt viselni. Mutat hozzá nadrágot, inget, nyakkendőt. Legyen színes! – mondja – vegyék észre magát. Milyen igaza van. Még talán nem csúsztunk ki az időből – vigasztalom magam. Úgy öltözködök, mint egy vidéki temetkezési vállalkozó. Pedig nem keresek olyan jól. Mire hát a szerénység? (Karinthy kérdése a szerény tehetségtelenhez. ) Az asszony összeállítja az új ruhatáramat, jó kétszer annyiért, mint amennyit én erre szántam. Gondolkodnék egy kicsit – mondom. És itt elvéti a következő lépést. Én tudniillik tényleg gondolkodási időt kértem, de ő ezt kibúvónak vette. Búcsúnak. Végleges búcsúnak. Leírt, rosszkedvű lett és közölte, hogy megy, visszarakja a helyére a bemutatott darabokat. Már nem volt kedves, már untattam, már nem volt ideje. Most, ha vásárolnék tőle, hogyan tegyem, hogyan menjek vissza? Hogyan vegyek egy felesleges zakót? Ami tetszett. És hozzá nadrágot. Ami kevésbé. Az eladás addig tart, amíg ki nem fizetik a portékát. És mindig van, amit el kell adni. A rosszkedv magánügy. Nem üzleti szereplő.
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr921684018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.19. 11:04:22

Hát ez az, amit erre mifelénk úgy látszik egyszerűen képtelenek végre már megérteni, hogy egy vérbeli boltos soha nem pusztán a portékáját kínálja, adja el. Mármint elsődlegesen nem azt! Hanem a belé, a boltjába vetett bizalmat, tapasztalást, no meg a napsütést és a derűt.. És bár régebben igaz lehetett, hogy több volt bizalomból mint gatyából ebben az országban - mégha szükségből is - , de mára már ez a helyzet alapvetően megváltozott. És legalább erre oda kell/kéne figyelni!
Emlékszem, amikor anno, a Váci utcában sétálgatva a boltosok kint álltak a boltjaik előtt. Ők nem primitíven heves befelé tessékelésbe kezdtek, hanem derűs arccal a szemekbe mosolyogva , csak úgy ráköszöntek az arra járókra, csak úgy szép napot kívántak nekik. És "csak" ennyit, semmi többet! Aztán, ha valaki közülük belépett, és uram bocsá' nem találta meg, a gatyát, amit keresett, akkor egyrészt komoly ígértetet kapott, hogy amikor legközelebb jön a gatyó biztos, hogy ott lesz, másrészt pedig e távozó kliensnek mégiscsak az volt az érzése, hogy ha üres kézzel is, de semmiféleképpen nem üres szívvel kénytelen kilépni a kisbolt ajtaján. Amitől aztán vagy továbbra is szép maradt, vagy mégszebbé vált/válhatott az ő napja.És legközelebb nem pusztán a beígért gatyóért nyitott be a kisboltba.

A jó hír pedig az, hogy ma is vannak még ilyen kisboltok, kisboltosok. Sőt találkoztam már ilyen "nagybolton belüli" kisboltosokkal is. Csak meg kell őket keresni. Természetesen ehhez előbb magunkban szükségeltetik megkeresni az igényt rá! És ahogy ezt a látványon kívül érdemben semmi másra sem adó plázavatarok tömege is mutatja, egyre kevesebbeknek sikerál. Sebaj. Lehet, hogy másoknak a hátsójuk lóg ki a gatyából, viszont ezeknek a plázavatroknak viszont a szívük vértelen - ettől olyan kékek! :) Namármost a fenekünkre gatyát bárhol és bármikor lelhetünk, de azzal a fránya szívvel bizony, nagyon másként áll a helyzet! ::)))

Luczifer 2010.01.19. 12:33:36

Így gondolom ezt én is. Ez az asszony is a kedvességét, a profizmusát árulta és csak mellékesen a nadrágot. És meg kell mondjam, azt az egy hibát leszámítva káprázatosan csinálta. Azt az egyet. Fegyelmezetlen volt. Vagy az én kutyás nadrágom nem volt elég reménykeltő. Mindenesetre, az elkövetkező hónapokban azt hiszem előnye lesz annak, aki minden érdeklődőre rá fog mosolyogni függetlenül attól, hogy az honnan, hová tart. Hátha visszajön. Hátha visszajön, és ha vissza akar jönni, jöhessen. De én nem vagyok jó értékesítő. Lehet, hogy tévedek.

Bognár L · https://bognarstudio.hu/ 2010.01.19. 12:38:41

Örömmel látom, hogy futja ruhára és a gyönyörködtető stíl is a lényegre fut ki: a kalapra, amely (hiányával) rikít a vásárló fején!
Merthogy ő viseli.
Szolgáltatóként olykor nehéz azt a rohadék kalapot látni a potenciális igénylő fején, vásárlóként viszont büszkén viseljük azt a karimás ruhadarabot.
A történetből az is kicseng, hogy a vásárlásnak van egy lelki mélysége is, s ha ebben a mélységben nem szerezzük meg a szükséges többletet eladóként, akkor kevesebb üzletet realizálhatunk. Mondhatnám stílszerűen - ellentétben a kalappal - ez a vásárlás alsónadrágja. Nem látszik, de rettenetesen fontos!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.01.19. 13:19:32

@Luczifer:
Egyrészt igaz, hogy mindenkire rá kell mosolyogni, másrészt meg azért ne feledjük, hogy a vérbeli kereskedő igen jó emberismerő - ami nyilván az önismeretén (is) alapul. Kvázi, lehet, hogy az éppen előtte nézelődő még nem is veszi magán észre, hogy ő mindjárt, de rögvest gatyát akar majd venni, de a kereskedő felismerve egy apró gesztust, egy apró fintort rajta - mert ömagára ismer benne -, ezt már igen nagy biztonsággal látja, megérzi. Mert azért a vérbeli kereskedő kérem, nem csak érző, de célorientált és logikus ember is! és mint ilyen a pocsékolást kerüli, mert tudja, hogy ott, ahol ő pocsékolásba kezd, senki sem érezheti komfortosan magát. Sem a potenciális vásárló, sem pedig jómaga, a vérbeli kereskedő. ::)))
süti beállítások módosítása