egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Az új Főnök

2009.04.15. 21:51 | Luczifer | 8 komment

Egy nagyszerű irodaház büféjében kaptam egy kapucsínót.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A vendéglátom egy kedves, de meglehetősen szeles fiatalasszony volt. A szelessége nem abban nyilvánult meg, hogy nekem adott kapucsínót, hanem, hogy semmit sem fejezett be és semmit sem engedett befejezni. Csak határozott kérésre. Többszöri kérésre. Nekem ott és akkor például az okulására megfogalmazott mondataimat nem lehetett befejezni. Ilyenek voltak; a kávét óvatosan kell keverni, különben kifolyik, a lábunk elé kell nézni, mert különben megbotlunk, különben nekimegyünk másoknak. A fiatalasszony tele volt energiával és keserűséggel. Eddig meglehetősen sikeres volt, de most tanácstalan, frusztrált, nem találja a helyét. Itt az új Főnök. Gáz a pali.  Import, de gáz. Rosszabb, mint a válság! Bejött a konferenciára csak úgy lazán, semmi üzleti viselet. Mindenki elegánsan ő farmerban. Pedig ő a Főnök. És nem veszi észre magát. Mindenki eljöhetett, tiszta gáz. Ez régen kitüntetés volt, most az sétált be, aki akart. Egy hangárba. Nem a Kongresszusi Központba, egy hangárba. …. Az asszony kétségbe van esve. Az új Főnök minden eligazodási pontját zárójelbe tette. Utasítások sincsenek. Elmondja, hogy mi a helyzet és mindenkinek csinálnia kell a dolgát. De mi a dolog? A csínos betanított munkásfiúk és betanított munkáslányok gondban. Közben kőkemény feltételek szab. Menekülnek. Ők nem tudják, hogy a szabadságból. A teljesítmény viszont egyértelműen csökken. A pasas bukni fog. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr481067556

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.04.16. 16:05:55

Import főnök farmergatyában? Nekem jó lenne ::))
De nem tudja elmondani, mit kell csinálni? Ezt nem értem.

Luczifer 2009.04.16. 17:35:34

A Főnöknek szerintem eszébe se jut. A Főnök azt hisz, ha ő elmondja, hogy hogyan néz ki a helyzet, elmondja, hogy hova kell eljutni, akkor a mesterek (menedzserek) tudják mi a dolguk. Egy mesternek, ha tudja, mi a feladat, tudja hova kell eljutni akkor semmi gond, tesz-vesz, kooperál és megy a dolog előre. Csakhogy itt nem mesterek vannak, hanem betanított munkások, akiknek nincs egy problémára öt megoldásuk, akik nehezen kooperálnak, nem igen látják a lehetőségeket és a korlátokat, akik utasításokat várnak, akik konkrét feladatokat akarnak kapni, akik hierarchiában akarnak élni, stb. És hát ennek megfelelő kultúrára vágynak. Ha ők ilyen nagy alkotói szabadsággal találkoznak, sőt ezt el is várják tőlük, azt nem szabadságként, hanem borzalomként élik meg és ledermednek. Elvesznek. Kiesett a világ feneke.

ZinczyKa 2009.04.16. 18:16:31

Nos, az empowerment mint vezetési módszer vagy stílus vagy nemtudoménmi, az akkor működik, ha a vállalati struktúrában szereplők erre alkalmasak.
Ha ez a főnök csak becsöppent, és nem tanulmányozta a vállalatban uralkodó stílust, és nem tett azért, hogy mondjuk felkészítse a beosztottakat valami másra, akkor meg egy marha. Bocsánat. De akkor meg tényleg bukik. Valaki szóljon már neki.

Luczifer 2009.04.16. 18:34:44

a) Igen bukta lesz belőle. Majd haza megy.
b) Erről szól a kapitalizmus, a mesterek teljesítményéről. E nélkül nem megy.

ZinczyKa 2009.04.16. 19:09:07

Hát jó. Ettől azért nem esik ki a világ feneke ::))
Jön másik. Máshonnan.

Luczifer 2009.04.16. 20:32:15

Igen, de mi az itthon maradók ettől nem leszünk jobbak. Fellélegzünk, hogy egy hülye elment. Közben lehet, hogy sok maradt.

ZinczyKa 2009.04.16. 20:40:11

Igen, de ezt meg úúúúgy szeretjük, hogy azt hisszük, az a hülye, aki nem bír minket :D
Na most túláltalánosítottam. Ez nem mindenhol ilyen ám!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.04.16. 22:56:32

A Mesterek sem a fűben teremnek! És persze a betanított munkások sem! Azokat is a Mesterek okították, jól -rosszul, de ők. Aztán meg a Mesterek is voltak betanított munkások, tanulók, inasok, a fene tudja még micsodák! Ez kérem egy ördögi kör, a kitörési pont nemigen látszik kirajzolódni, mert a deficit olyannyira összetett: egyszerre és együtt anyagi, mentális, intellektuális, közösségi és individuális, stb., hogy egyszerre lehetetlen " megemelni" őket, külön-különr meg ugye megfoghatatlanok annyira összefonódottak, egymástől függőek.
süti beállítások módosítása