egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Maffiózó

2008.12.13. 12:36 | Luczifer | 4 komment

Egy maffiózóval beszélgettem. Volt mondjuk ötvenkét kiló és 175 magas. Kérem, nem a kiló teszi a maffiózót. A maffiózónak volt ezen kívül fekete nadrágja, hozzá illő fekete pólója és fekete kapucnis pulóvere. Ártatlan fekete bárány. És röhög. Csóválja a fejét és röhög. Mindenen. Nem hajlandó minket, a világot komolyan venni. Még nem tudja, hogy ha sokat röhögcsél, száműzzük. Ő még a mesék tején él, azt hiszi, van legkisebb fiú, akinek sikerül.
Ma a street art érdekli, miközben készül a férfikorra. Barátnője a Maldív szigetekre ment dolgozni – nem egy bolygón élünk – és hogy az ausztrál szörfös fiúk ne ünnepeljenek olyan sokat, ő megy utána a vállalkozásával együtt. Csecsebecsék, cuccok innen-onnan a világból, olyan „street art”-osak. A népek szeretik, csipegetik. Meg lehet belőle élni. Kis lakás, kis autó, nagy boldogság. Irigyelheted. Illetve a vállalkozása marad, mert külföldi interneten keresztül nem fizethet a portékáért a magyarnak. És ő ott is magyar. De mégsem élhet a holnap maffiózója – ő még mindig nem tudja, hogy az lesz – a lányok szoknyáján. Jön-megy, kavar, kattintás ide, kattintás oda. Lett amerikai bank, lett egy megbízható csomagküldő, lett remek thai portéka. Duma, duma, képek szépen összerakva, ravasz címek és ott egy havi 5000-es látogatottságú weboldal. (El Lobo majd a helyiértékén kezeli, én mindenesetre hanyatt estem) Egy dolog nem volt, tiszta, hogy az adókötelezettségét hogyan teljesítse. Itt, ott, valahol. Bezony. Ami jó volt Amerikában az nem volt jó …, de el sem kezdem. Az egész lepapírozhatatlan lett. Tíz másodperc alatt elad egy pólót és a PricewaterhouseCoopers lefagy. A srác röhög, vállát rándítja, indul a Maldív szigetekre, de már sejti nem csak Rómeónak, hanem maffiózónak. Azt hiszi, hogy ez egy kirándulás. Röhög. Csóválja a fejét.

Címkék: számkivetés

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr35820480

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.13. 20:18:34

Merre járkálsz te Lucifer, hogy ezidáig csak egy maffiózóval beszéltél? Én akármerre megyek, mindenhol beleütközöm egybe. És elég bután tudok nézni, amikor ez a vélt komfortzónámon belül esik meg! ::((

Luczifer 2008.12.13. 22:56:55

A pöttyös könyvek riasztják őket. Az én lelkemből meg sugárzik.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.13. 23:41:04

Nem mondod, hogy pöttyös könyveket olvastál? Én soha, egyet sem. Viszont voltak csíkos könyvek is. Na, én abból egy darabot abszolváltam. És életre szóló élmény lett belőle.Elizabeth Barrett Browning életéről szólt. Még ma is a szemem előtt van, ahogy a hatalmas kert hátuljában tógába öltözve színházat gründolnak a gyerekek. És hogy őt az apja beengedte a fiúk közé tanulni is. Az ő fivére volt Robert Browning, a költő. Összesen kétszer olvastam el, mert csak kölcsön kaptam. Nálunk otthon ugyanis nem volt helye semmiféle csíkos könyvnek, pöttyösnek meg pláne. Ezért nőttem hozzá már 12 évesen Rousseau, Egy magányos sétáló álmodozásai c. könyvéhez. Az volt az én bibliám. Néha még ma is olvasgatom. Nagyon érdekes, hogy anno, 12 évesen miket húzogattam benne alá! :
Bocs, egy kicsit offba csúsztam! ::)

Luczifer 2008.12.14. 09:57:43

Most az a kérdés, hogy Rousseau alapozta lélek vonzza a maffiózót, vagy csak azt engedi látni. Illetve a pöttyös lélek elől menekülnek, vagy ez a lélek nem hajlandó ezt észrevenni őket.
süti beállítások módosítása