egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Új a nap alatt

2011.01.20. 00:37 | Luczifer | 2 komment

A három életet követelő szombati diszkóbalesetért nemcsak a szervezői felelőtlenség, hanem a középiskolások körében elharapózó esztelen szórakozási formák is okolhatók – írja a HVG.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Igen-igen. A fiatalok egyre inkább esztelenül szórakoznak, és ezt észre kell venni, erre fel kell hívni a figyelmet. Szólni kell, hogy tessék felkészülni. Mert felelősséggel tartozunk. Mert az esemény várhatóan megismétlődik. Az aggodalom nem alap nélküli. Egy a minap elénk került hír szerint nemrég Aachenben hiányos öltözetű, partizó fiatalok egymást kézen fogva ellenállhatatlan táncra kerekedtek. A beszámoló szerint a szórakozók fiatalok serege egyszercsak rohamszerűen táncolni kezdett, és az összejövetel egy fékevesztett hejehujába torkollott és mindaddig tartott, amíg a részvevők kimerülve össze nem csuklottak. Mint a colstok. Az eset nem példanélküli. Néhány hónap leforgása alatt ez a tánc-járvány többször megismétlődött, s végigsöpört az egész Németalföldön, sőt Hollandiát, majd Aachent és Kölnt útba ejtve Metzbe is elért. Később ez a szörnyűséges divat ugyan múlni látszott, de a remények szertefoszlottak és újra éledt, és marad. Az első hullám igen hosszan, hat évig tartott, majd jött egy rövid szünet és ismét kitört. A második alkalommal egész Dél-Németországban, sőt Csehországban is elterjedt. Erfurtból Armstadtig például több száz gyermek táncolt, s állítólag egy részük a kimerültségbe belehalt. A szerencsésebbek ugyan túlélték az esztelen mulatozást, de az idegrendszerűk maradandó károsodást szenvedett és az orvosok szerint egész hátralévő életükben kezük, lábuk remegni fog. Így szólt a hír a minap. 1237-ben. Aztán jöttek a hírek XVII. századi Itáliából, ahol hasonló dühöngő táncos mulatságokat rendeztek. És szenvedtek. Az akkori néphit a bajt a tarantellapók csípésének tulajdonította. E tánchoz a dallamokat kedvelő olaszok zenéltek is; az ilyen zenedarabokat tarantelle-nek hívják ma is. Később Angliában és Skóciában voltak hasonló járványok, sőt vallási szekta (jumpers) is alakult, amely táncolva dicsőítette istenét, s amelynek hívői között gyakran támadt fel a tánckórság. Ennek utána lehet nézni – lásd koreománia – ha már arra nem emlékszünk, hogy mi milyenek voltunk. Egyébként ilyenek. Csak több volt a szerencsénk. Mert szélesebbek voltak a folyosók. (!) Meg nem hagyták, hogy össze-vissza hülyüljünk. Igaz nem feltétlenül óvó szeretetből. A partit viszont biztosítani kell. Óvó szeretetből. A pénzükért.
· 1 trackback

Címkék: parti balkán west szervező

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr982599248

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Európa vagy nyugat-balkán? 2011.01.21. 14:37:21

Ténytár A közigazgatás mozgástere a szórakozóhelyek felügyelete kapcsán   A vonatkozó európai uniós szabályozá

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.20. 22:32:35

ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ...Lucifer!!!! Ez igen, ez naggyon jóóóó, és nagyon kellett!!!! Hamostittlennél, hát biz'isten, hogy össze-vzssza puszilnálak! :::))))))))))

trendo+ 2011.01.23. 16:24:47

Mivel a fiatalkorúakon a rendezvényszervezők aránytalanul kevesebbet keresnek, mint az érettebb korosztályokon (büfébevétel nagyobb, károkozás kisebb), és mostantól az ellenőrzés várhatóan szigorúbb lesz (mivel a sokkal kisebb létszámot engedélyező tűzoltósági szabványt fogják betarttatni), a piac és a hatóság eldugítja ezt a veszélyforrást. A gyerekemberek meg majd találnak maguknak másfajta életveszélyes szórakozást.
süti beállítások módosítása