egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

címkék

címkefelhő

A tavasz, avagy a történetvesztés kínja, öröme

2009.03.01. 09:52 | Luczifer | 3 komment

Tavasz van. Most múlik el végképp a múlt. Tavasz van. Lehet, hogy a tél még a héten erőlködik majd, de hiába, ami tegnap volt, az ma már nincs és úgy sohase lesz, ahogy volt. Most múlik el végképp a múlt. Az erdőben ugyan nagy foltokban van hó, de már visszavonhatatlanul megrogyott. A kutyák még megfürdenek benne, de már jobban csábítja őket a föld friss szaga. Csaholva futnak, gazdájuk utánuk. Ő nem csahol, ő liheg. Aggódva.

Tavasz van és ez minden élőnek eufória, a születés, az újjászületés eufóriája. Ő győzött! Boldog. Élhet. Mehet még egy kört. Hiszik-e, hogy ez mindig így lesz? A természetben a folyamat, zökkenő és feleselés mentességét az ösztönök biztosítják. A gazda – a természet része – fut, engedelmeskedik a teremtőnek és aggódik. Az apák, a gazdák aggódnak. Van vesztenivalójuk. És ezt tudják. Ezzel többek, mint a természet. A gyávasággal.

Tavasszal a természetnek mindent lehet. Kivéve az embert, akinek semmit se, mert a korlátokkal fogódzókkal nemcsak a múlt szorítása a szabadsághiány szűnik meg, hanem a cél is. A jog az ittlétre. Az ember az ösztönök tömeges szabadságától nem lesz boldog. A sajátjának még csak örül, de a többieké aggasztja. Az a sejtése, hogy az összerendezetlen akaratok, a zabolátlan ösztönök bajt hozhatnak, a nagy szabadságukban felzabálják egymást, no meg magát a szabadságot. Az emberi boldogsághoz kevés az ösztönök adománya. Kell, de kevés. Az embernek szüksége van célokra, otthonra, hazára (nem = nemzetállam) állataira, és nem egyszerűen szüksége van rá, hanem kell, hogy szükségleteiből értelmes törekvések legyenek. Hogy elviselje magát. Ehhez viszont nem kapott know-how-t. Nem tehet mást, mint kiegyezik társaival saját rendeltetésében. Egy történetben, amivel hitegeti magát. Hogy legyen értelme az ittlétének. Hogy a tegnapi történetétől megfosztottan ne kelljen nap, mint nap a kiüresedett, sivár világgal szembesülnie. A tavasz akarata képzet nélkül; kín. Képzettel kárászéletű boldogság. De boldogság. Ez a tapasztalat. Több ma sem várható. Ez viszont elvárható.

ZinczyKa, az a helyzet, hogy ebből a szabadságos tavaszos izéből még egy hátravan. De inkább kettő. Igaz abból az egyik teljesen kutyás. :)   

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr39972915

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ZinczyKa 2009.03.01. 20:53:48

Ez a kép gyönyörű!!!!! Honnan? Kié?
Bár kicsit mintha sokat aggódnál, szépen írtál erről a furcsaságról, amit tavasznak hívunk.
Ösztönök meg célok is kellenek. A rendezgetés teszi az embert emberré, ha ügyes. Nem az aggódás :) A boldogság ideje pedig nem objektív. A kérészéletű is lehet nagyon hosszú. Szerintem.
Az, hogy még kettő van a szabadságos tavaszizéből, az pontosan mit jelent? Hogy még két ilyen szépet írsz a tavaszról? A kutyás ügy pedig hogy jön a képbe?

Luczifer 2009.03.01. 22:29:06

A mester Sergio Bumatay egy Fülöp-szigeti illetékességű festő. Véletlen találat. Bolondos képeket kerestem. Ez a kép gyerekkönyv illusztrációkból való. Én csapdostam a térdemet annyira tetszett.
Az ember fia aggódik. Ha másért nem hát azért, hátha túlzásba viszi az aggódást. :)
A kutya ügyben egy kis türelmet kérek és máris képbe kerülnek.

ZinczyKa 2009.03.02. 09:08:21

Hát de jók a képei, kicsit hangulatban Szegedi Katalin illusztrációira emlékeztetnek, csak más kultúrkörből.
Van blogja is a srácnak (bár mittomén hány éves).
www.serjbumatay.blogspot.com
Akkor látom a farkasokat is egyszer? Jó.