egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

A barátkozás esélyei

2008.12.27. 09:39 | Luczifer | 17 komment

A lány csinos.

 

 

 

 

 

Na, nem ennyire, de csinos. Mondtam egy vicceset ő mondta; nem hülye. Néztem. Nem akarva e hír hozójának lenni, mondtam ez meg sem fordult a fejemben és ez így is volt, tényleg nem fordult meg a fejemben. Momentán. Igaz csak egy hajszálon múlott, egy csinos kis hajszálon. Más viszont megfordult a fejemben. Ő mondja, gúnyolom. Kétségbeesetten témát váltok. Mondja; lenézem. Hebegek, téved …, de ő faképnél hagy. Van egy ellenségem. Ráadásul buta. Okos jobb lenne. Egy rohadt vicc miatt. 

A másik lány is csinos. Nagyon. De ő nem buta. Ő okos. Mondok egy vicceset és ő nevet. Ettől okos. Mondja, ó, meg, hogy olyan vagyok. Konkrétan szellemes teszi hozzá, hogy nehogy visszakérdezzek, milyen az, az olyan. Lehet, hogy nem hiszi, amit mond, tulajdonképpen én sem, de ez nem érdekes. Tetszik. Bizalomgerjesztő. Ő is, a szavai is. Jókedvre derít. Ő is, szavai is. Biztosítjuk egymást. Szeret élni. Nem fél. Örül, ha lát. Örülök, ha látom. Nem félek tőle. Van egy barátom. Ráadásul okos. Egy vicc miatt.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr39843499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.27. 11:25:00

::))) Ami eszembe jutott erről az nem lesz túl vicces, de mégcsak csinos sem. Szóval az amit írtál, abból az a tanulság, hogy a barátság esélyei /is/ önmagunkban vannak! Pontosabban, mi magunk vagyunk a barátság esélye! :::))))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.27. 11:27:16

Na, de hogy viccelődjem is: csinosság, okosság... és hol marad a raffinéria? Úgyhogy vigyázat Lucifer! Lehet ennek a sztorinak egy egészen másik olvasata, csak arra, majd a beetetés utáni 10-20 év után derül csak fény! :::::))))))))

ZinczyKa 2008.12.27. 12:07:59

Csak azt remélem, ez két különböző nőember, nem pedig egy meghasonlott személyiség :DDD
A másik kérdés, ami foglalkoztat, ez ugyanaz a vicc volt??? Mert statisztikailag csak így mérhető össze a két dolog.
Esetleg a viccet magát is feltehetnéd, aztán lenne egy gyors kérdőív, aki érti, lehet a barátod, aki nem, maradjon magának. Levédetnéd, gazdag lennél, lenne még több barátod. Na nem mind okos, de sok lenne benne a csinos

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.27. 12:24:32

Na, Zinczy, akkor itt és most ért össze Gofri Luciferrel!

gof.freeblog.hu/archives/2008/12/26/Dianne_Reeves/#comments

Mert ugye , aki okos az nem lehet nem-csinos! Fordítva viszont bőven van rá példa. :::)))

el duende (törölt) 2008.12.28. 01:29:47

Úgy tűnik, a szavak is olyanok, mint a só...
Ha csínnyán bánunk velük, megízesítik az életünket. Ha túl erősen használjuk őket, marnak. Vigyázni kell velük.

Jobb egy buta ellenség, mint egy okos, azt hiszem.
És jobb egy okos barát, mint egy buta, nem? :-)
Szerencsés vagy. Szép is, okos is... Szerintem jó kombináció. :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.28. 01:43:16

Érdekes, amit írsz! Én jobban szeretem az okos ellenfelet, mint a butát. Egyrészt mert feladattá tud válni a számomra, másrészt meg kiszámíthatóbb mint az ostoba.
Ami pedig a barátokat illeti, szerintem ők nem az okosság, az értelmi képességek mentén választódnak ki. Még akkor sem, ha ez a tulajdonságuk, ezek a képességeik növelhetik is az esetlegesen közöttünk kialakuló kapcsolat elmélyülésének az esélyét. :::)))

el duende (törölt) 2008.12.28. 06:57:59

Igaz, valóban nem. A barátságnál a szív szava a döntő.
Nem az fejé.

Hát, számomra a buta ember a kiszámíthatóbb. Mert a butaság sémákban gondolkodik. Az okos ember tudatos, és az mindig kiszámíthatatlan.

Vannak egyébként okos, de buta emberek is.
Paradoxon?
Talán nem.
Az okos, de buta típus rendkívül eszes, de nem intelligens. Nos, én ezt a fajtát nem szeretném ellenségnek.

Az intelligencia a szív minősége szerintem. Ha ésszel is párosul az intelligencia, akkor az már bölcsesség.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.12.28. 08:57:44

Na, de melyik hölgynek van pénze?

A butának? Akkor ő mégiscsak okos, hiszen megszerezte vagy megőrizte a pénzt.
Az okosnak? Ez azért már gyanúsan szép történet volna: okos, csinos és gazdag nő.
Nem csodálom, hogy ezt a harmadik elemet nem hoztad be a történetbe :-)

Luczifer 2008.12.28. 09:38:08

Én okosoztam, meg butáztam, de nyilván ez az egész kevésbé értelmi, mint inkább érzelmi – bizalom és önbizalom – kérdése, aztán erre jöhet a rafinéria.
A történet egyébként igaz. Mind a két lány meglehetősen jól keres. Az okos jobban, de ez lehet, hogy csak a pillanatnyi állás. Pénzük egyébként nem igen van, költenek, ahogy illik.

ZinczyKa 2008.12.28. 09:45:40

:) Nekem sosincs pénzem igazán, de ami van, az az elég. Ez most okosság vagy butaság? :) A pénz nagyon máshova viszi a történetet.
A barátság meg talán nem is a szív, hanem a lélek kérdése, ahol két emberé találkozási pontban sűrűsödik, ott lesz a barátság talán.
Ellenség ügyben Malvival tartok, nincs tragikusabb az ostoba ellenségnél, meg veszélyes is. Az okos jobb mindenben.
Az viszont nagyon tetszik, hogy "az intelligencia a szív minősége". ::))

el duende (törölt) 2008.12.28. 10:01:03

Hát igen, a pénz...
Azt hiszem, attól mindig is meg leszek kímélve, hogy valaki a pénzemért "szeressen"... :-))
Viszont, nem is vagyok egy költő-fajta. (néha igen, de amit költők az vers és nem pénz)
Utálok vásárolni, egyedül a piacot szeretem. A hétköznapi, egyszerű falusi embereket.
Soha nem jártam még sem plázában, sem más neves multinál. Brrr.
Fodrászhoz, kozmetikushoz nem járok, a ruháimat leginkább én varrom.
Na jó. Könyvesboltba ne engedjetek! :-)))
(Meg cipőboltba. Cipőmániás vagyok...)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.28. 13:12:46

"az intelligencia a szív minősége"

Szerintem ez így nem igaz. Az intelligencia egyaránt értelmi és érzelmi alapú. Intelligencia esetén nem beszélhetünk hideg észről és meleg szívről, hanem csakis az értelem megvilágította szívről és a szív hevítette értelemről. Akinél ugyanis az egyik hibádzik, ott intelligenciáról egyáltalán nem beszélhetünk! Másképpen mondva: az értelem tud az érzelmekről, és az érzelmek érzik az értelmet! A gondolkodás egyszerre szellemi és mentális folyamat, méghozzá szétválaszthatatlanul.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.28. 13:23:01

"Akkor ő mégiscsak okos, hiszen megszerezte vagy megőrizte a pénzt."

Hát, kérem, ha okossággal lehetne csak pénzt szerezni és megőrizni, akkor vajon milyen is lehetne a világ? Nem biztos, hogy rosszabb a mostaninál! Sőt!!! ::))))

Ami pedig az okos-csinos-gazdag összefüggést jelenti, számomra az, aki okos , az már csúnya nem lehet, és ha mindezek tetejébe még kimondottan csinos is,az már maga a gazdagság! Mert a gazdagság számomra soha nem mennyiségi, hanem minőségi kategória. ::)))) És ez mégcsak azt sem jelenti, hogy én útálnám a pénzt! Mikor több volt belőle, akkor sem éreztem , pontosabban nem attól éreztem magam gazdagnak, hanem attól, hogy hogyan voltam képes használni, élni vele!. ::)))

el duende (törölt) 2008.12.28. 17:34:41

Nem tudom, Malvina. Ebben nem feltétlenül értünk eggyet, de ez nem baj, azt gondolom! :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.28. 19:48:02

Persze, hogy nem baj! akkor miről diskurálnánk, ha mindenben egyetértenénk? :::)))))

ZinczyKa 2008.12.29. 08:30:34

Malvi, a gondolkodás igen, de a barátkozás nem egy szellemi és mentális tevékenység, szerintem. De ez a mi régi különbözőségünk .:)). Te az értelem, én az érzelem. Mármint dominánsan, nem kizárólagosan. Más helyzetekben fordítva. És még barátkozni is tudunk. Na ezt fejtse meg, aki tudja :::DDD

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.29. 11:02:48

Én megfejtem:

ez a "Mármint dominánsan" is pontosan azt mutatja, hogy érzelem nélküli értelem és értelem nélküli érzelem egyszerűen nem létezik! A dominancia az pedig teljesen egyéni kérdés, amit sok minden befolyásol, többek között a társadalmi és kulturális környezet is. Szerintem kérem szépne minden, amit teszünk, gondolunk az egyben és egyszerre szellemi és mentális tevékenység. Az, hogy milyen fokú, az már más tészta! ::)))
süti beállítások módosítása