egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

november 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30

címkék

címkefelhő

A só

2008.12.22. 12:42 | Luczifer | 15 komment

A szakácskönyvek az elérhető boldogságok receptjeit tartalmazzák.

  

  

Ez nem azt jelenti, hogy minden étek mindenki számára örömforrás, hanem hogy az alkotó ember képes ilyen boldogságot előállítani és a megfelelő kondíciókkal rendelkezők pedig képesek ezt élvezni. Ahogy annak idején a konyak a munkásosztály itala lett, amit választott képviselői útján fogyasztott, úgy a Wellington bélszín az emberiség étke, amit kiválóságai útján élvez. Akik aztán – ha jók vagyunk – mesélnek róla. Ez így volt, van, s talán lesz, amíg a világ, világ. Nagyon nem idegesít, mert én a pörköltöt szeretem nokedlival + kovi ubi.

A receptírók azonban mintha aggódnának értem, pontosabban tippjeik sikeréért. Nem elégszenek meg magával a recept, a technológia ismertetésével. Szólnak, sózd meg! A külön felszólításra, mintha az élet élvezetét lehetővé tevő szerényebbnél is szerényebb képességeim miatt lenne szükség. Mintha azt mondanák, hogy éled azt a nem túl bonyolult életedet, de vacakul, oda nem figyelve, ha nem szólnék azt az egy csipet sót is kihagynád, így megfosztva magadat a legszerényebb örömöktől is. Mintha képességhiányos lennénk. Azt, hogy a „mintha” miért került oda nem tudom. Rendre elfelejtek sózni. Isten bizony!

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr60836515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

el duende (törölt) 2008.12.22. 22:16:43

Ez most nekem, rólam...?

Na jó, nem leszek ilyen egoista.

De tudod mit, Lucifer? Só nélkül az étel, vagy élet... fabatkát sem ér.
Ízetlen és unalmas.

Úgyhogy csak sózd meg azt a pörküttet nokellival!

Emlékszel a mesére? Mikor a király a három lányát faggatta, melyikük hogyan szereti?
A legkisebb azt válaszolta: Úgy szeretelk, mint a sót.
A király persze száműzte. Hiszen a só a legköznségesebb, legolcsóbb, leg-leg-legebben hétköznapi.
És elrendelte, száműzzék országából az utolsó morzsányi sót is.
Mindenki boldogtalan lett, örömtelen, mert étel is ízetlenné vált. S így az élet is...

Jó mese.

el duende (törölt) 2008.12.22. 22:19:25

Mégis...
Talán így vagy teljes.
Ne hallgass rám. :-)

Luczifer 2008.12.22. 22:31:06

A) Hát volt hozzá közöd. :)
B) Most akkor sózzak, vagy ne sózzak? Döntsük el! :)

el duende (törölt) 2008.12.22. 22:50:07

A döntés, és a sótartó: a tiéd. :-)

Egyébként tényleg érdekes. Én meg sózok. Ismerettségi körben már előre kikészítik nekem a sótartót.

A két véglet! :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.22. 23:53:17

A sózásra is érvényes a mérték! Egyrészt a sózás is unalmassá, mert egyforma ízűvé teszi/teheti az ételt, és az alapvető, természetes ízek felismerését ellehetetleníti. Másrészt a só és a cukor bizony egyenként is a fehér halál letéteményesei, pláne a kettő együtt ::((

Szóval sózzál, de módjával, Lucifer!

Gombóc Artúrné · http://kultturaim.blogspot.com/ 2008.12.23. 08:37:55

Nem rég ettem egy isteni francia almatortát karamell öntettel. A karamellöntet érdekessége, hogy sózott volt. De csak annyira, hogy elvették a karamelltől a tolakodó, rámenős édességét, így igen kellemes partnerévé vált az almának!

el duende (törölt) 2008.12.23. 11:19:04

Kipróbálom, Kaktuszka! Az almás sütiket nagyon szeretem, a karamellöntetről nem is szólva! :-)

el duende (törölt) 2008.12.23. 11:20:54

Lucifer, Nagyon boldog Karácsonyt kívánok!

Ezt Neked, szeretettel:

www.youtube.com/watch?v=AUtPKbMwnRo

Nálad is így megy? :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.23. 13:09:04

"A szakácskönyvek az elérhető boldogságok receptjeit tartalmazzák."

A mikrobiotika apostolai szerint:

„A konyha az a muterem, ahol az élet készül... Te vagy a muvész, aki az életed képét megrajzolja. Az olvasók maguk alkotják meg magukat a tuzhelyük fölött, kifogástalan bensôjüket harmonikusan kiegyensúlyozott mennyiségu jin és jang táplálékkal töltik meg... komolyan, narcisztikusan, igenlô gondossággal, mint minden fanatikus, tele vannak látens erôszakkal; ha kirekesztenek vagy elítélnek, ezt metszô élességgel teszik... Önmaguk tehetséges kultiválásának miniatúrafestôi”.

Ajajaj ! - teszem hozzá!

ZinczyKa 2008.12.23. 20:53:35

Én szeretek sózni, de volt olyan helyzet az életemben, hogy egyáltalán nem sózhattam. Érdekes, hogy só nélkül is lehet létezni, sőt tényleg jókat enni, de én azt gondolom, ha lehet, én inkább sózok. Persze csak módjával :) Igaz, ez a fehér halál duma, nem hat meg :D Az édesítőktől a hideg ráz.
A szakácskönyvek írói meg talán abban bíznak, a kezdő főznivágyók veszik az ő könyveiket, hogy aztán Bibliaként tiszteljék. Csak nem akarnak csalódást okozni, ezért szólnak.
A szakácskönyvekben is vannak persze nagyon élvezetesek, amikből kevésbé a technikát, inkább az élet sóját lehet megismerni. Lásd Lénárd római konyháját, vagy Harris franciáját. Én ezeket is szeretem.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.24. 15:16:18

Kicsit off:

Lucifer, kisült-e már a kalácsod és/ vagy a flódnid?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.24. 17:16:29

Na, ne hordjuk már olyan fent a nózinkat, odaát! Én pontosan egy /bocs két/ köpésre lakom Pesttől, a Petőfi híd budai hídfőjétől egy árva kis megállóra! Az ablakomból átlátok a Duna fölött Pestre. Még a Bakáts téri templom csúcsát is élesen látom. És hiába lakom Budán, az én szívem pesti, kérem szépen. Arról nem is szólva, hogy itt Budán is több mint sok helyen - és ez jó hír - sül egyszerre a karácsomyi kalács és a hanuka-flódni. Persze, külön-külön tepsiben, de bizony egy sütőben!!! :::))))

el duende (törölt) 2008.12.25. 14:59:29

Óóó... én szegény vidéki lányka. :-)

Nem fogjátok elhinni, mit kaptam az egyik hugomtól tegnap.
Jót nevettem.
Egy sólámpát! :-)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.25. 18:26:27

::)) Nagy divat manapság, de ne nyalogasd! ::)))