egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Immobiliserek

2008.11.05. 08:50 | Luczifer | 7 komment

Ilyenek például a mellékelt ábrán látható a) tölgyfagúzs, vagy tölgyfa kaloda; b) a keresztnyűg; c) szőrnyűg; d) cigánybéklyó; e) ördögbéklyó; f) pallásos béklyó; g) Gönczi-béklyó.

 

  

 

Ezekre, vagy ehhez hasonló szerszámokra az embernek – hogy állatait megőrizze – mindig és mindenkor nagy szüksége volt. A szükséglet állandóságának következtében az idők folyamán az elkószálást, és a lopást gátló eszközök számos változatát kisérletezték ki, állították elő. Megjegyzendő, hogy az állattartók gondosan vigyáztak arra, hogy a mozgás gátlását ne vigyék túlzásba. A mozgások túlzásba vitt korlátozása tudniillik könnyen azzal járhat, hogy az állat, leszokik magáról a mozgásról. Áll, ül, vagy fekszik, de nem mozog. Az Istennek se! Egyébként mindent úgy csinál, mintha élne. Ábrándozik, átkozódik, lelkesedik, ítélkezik, sőt még terveket is szövöget, de mozdulni nem mozdul. Ha lehetünk őszinték az, az érzésünk már nem is fog, mert nem is mer, de ezt lehet, hogy csak mi sejtjük így. Bús, reszkető lelkének kivetítését nézegeti és győzködi magát; ez a világ. Különben, jól el van. Igaz, ha esik az eső elázik, ha éhes csak azt eszi, amit elébe sodort a szél, a társa csak az lehet, aki mellette szokott le a mozgásról, de így jó, hiszen minden alantas és borzalmas. Áll, szomorkodik, néha balhézik. Ez életének a jele. Már észre se veszi, hogy örökké fáradt, hogy életkedve apránként elpárolog, hogy lassan ki is múlik. Idő előtt és minden haszon nélkül. Boldogtalanul. Ez nem érdeke az állattartónak ezért nem engedi, lovát, barmát öszvérét leszokni a mozgásról, sőt kifejezetten tréningben tartja.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr25750804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.05. 13:51:04

Állatja válogatja! Az emberről már nem is beszélve! Haszna pedig minden történésnek van. Ha más nem, hát az, hogy amennyiben haszontalan az illető, a dolog, hát idő előtt eltűnik. De mégis, ki dönti el, hogy ki és mi a hasznos és mi a haszontalan?
Egyébként meg , én teljes képtelenségnek - mert önként vállalt önkiszolgáltatottságba merülésnek tartom - az ember és embertartó relációban való gondolkodást!
Már, amennyiben jól értettem az írást! :)

Luczifer 2008.11.05. 14:24:06

Érted, ahogy egy kedves humánértelmiségi asszony értheti. Berzenkedve, idegenkedve. (Ez nem cikizés) A hasznosságot a világ kegyetlenül eldönti. Itt nincs sok lacafaszázás, meg visszakérdezősködés. Az ember és az embertartó szintén realitás. Nem én találom ki. A hírt hozom. De ez csak akkor borzalmas, ha tényleg leszoktunk a mozgásról és senkinek se kellünk. Akkor gond van.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.05. 17:05:32

"A hasznosságot a világ kegyetlenül eldönti."

Hogy kegyetlenül vagy sem? Annyiban és amiatt kegyetlenül,mert a hasznosság számtalan formájának felismeréséhez az embereknek nincs szemük, szívük, tudásuk!. És nem a világ, mert a világ mi magunk vagyunk. Az értelmiségi pedig szerintem létforma és nem állapot. Vagy értelmiségi valaki vagy nem. Nem passzítható hozzá jelző. Az ember és az embertartó pedig szerintem nem realitás. Hanem a felelősség elől menekülők, a szorongók találmánya, világmagyarázata.

p.s.: A cikizés meg nyugodtan jöhet, nálam belefér, csak legyen ötletes és humoros, akkor nem bánthat! ::)))

Luczifer 2008.11.05. 19:32:37

Hát kérem, azt nem tudom, hogy általában mit értenek értelmiségiek alatt, de én nagyjából azokat, akik képesek az adott viszonyokon túl gondolkodni. Ez a gondolkodás nem független az illető ismereteitől. Van, aki azt mondja, hogy igen, de az téved. A fenti bejegyzésre például egy, az üzleti életben mozgó értelmiségi egészen mást válaszolt volna, mint egy matematikus, és mindegyiktől eltérően válaszoltál Te. Pedig mindhárman értelmiségiek vagytok.
***
A mai világ nem arról szól, hogy meglátják-e benned az értéket, vagy nem, hanem arról, hogy fel tudsz-e mutatni értéket, ami hasznosítható, vagy sem! Be tudod-e magad mutatni, mint hasznosat, mint hasznosíthatót, vagy sem. Ebből pedig egy függőségi viszony jön. Attól, aki hasznosítani képes valakit, függ az, akit hasznosítanak. Azé az ember, aki hasznosítani tudja. Folytatva ugyanezt. Arra az emberre van kereslet, aki kisebb nagyobb tréning útján hasznossá tehető. Aki áll, ábrándozik, néha meg anyáz, azzal nem lehet mit csinálni. Kihal és ezzel vége.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.05. 19:52:49

Ha nem látják meg az értéket, amit felmutatok, akkor mutogathatok orrvérzésig! Ez bizony csak közmegegyezés alapján műxik. :)
Az értelmiségnek sok definíciója van. Azért írtam, hogy én nem állapotnak /foglalkozás, iskolai végzettség/, hanem életmódnak, létezési módnak tartom. Az ismereteitől persze, hogy nem független, de akinek beszűkíti a gondolkodását, akár a humán, akár a reál ismeretek dominanciája, azt úgy hívják, hogy szakbarbár, avagy korlátolt szemléletű.És az ábrándozásnak is megvan a maga haszna, még a mozdulatlanságnak is. De értem, hogy te most egy embertípusról beszélsz, aki nem éli az életet. És bizony, az kihal, és ezzel vége.
Bár, ha most így belegondolok, ez alól vajon kik lehetnek kivételek? ::)))

Luczifer 2008.11.05. 23:17:23

„Ha nem látják meg az értéket, amit felmutatok, akkor mutogathatok orrvérzésig!”
Hát egy ponton túl igaz, de hogy van hatékony önbemutatás, van önmagam ajánlása - ue. csoportra vonatkozóan - az biztos. Ennél csak az biztosabb, hogy ebben nagyon gyenge a magyar társadalom. Ezt szégyelli, nem csinálja, és ha belekezd, rosszul csinálja. Nyilván ezért szégyelli előre. Ezen a területen különösen igaz, hogy tele vagyunk immobiliserekkel. Keressen meg, akinek kellek! Fedezzen fel! Nagyon jót tenne az, aki el tudná fogadtatni, hogy ez így nem megy. Nem vétek, nem megalázó stb. az ajánlkozás, a marketing, hanem az élet normális velejárója. Aki pedig erre meg is tanítaná a magyart, hát az lenne az igazi új Honfoglaló! A lelkek általa hont foglalnának a kapitalizmusban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.06. 09:54:37

Na, majd most, a világválság! Ha ebből sem tanulunk, akkor bizony, semmi keresnivalónk a térképen! ::(((
süti beállítások módosítása