egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Itt meg egy emberszabású madár

2008.11.01. 11:17 | Luczifer | 8 komment

Nagy jövés-menés, nyüzsgés, furcsa rendezgető, kopácsoló zajokat hallok mostanában, amit valami sejtelmes, valami szárnycsapkodó szárnysuhogásszerű tesz egyenesen titokzatossá. De titok nincs, az ok ott van a teraszon.
  
A szarkák. Az ezen a vidéken eddig ritkán előforduló madarak kívánnak társbérletre lépni velem. A jövevények a szakirodalom szerint közönségesek, de ez nem igaz. Migránsokra nem jellemzően maguk az elegancia, maguk az öntudat. A tömeges elegancia, a tömeges öntudat. Mellük fehér, hátuk, szárnyuk fénylőn fekete, farkuk ékformájú szintén fekete. Mozgásuk dinamikus, egy percre se hagynak kétséget, komolyan gondolják azt, amit gondolnak. Nem alja népnek jöttek. A rigókat túrják ki – mondja szomszédom. Miért jönnek ide, miért nem volt jó nekik ott, ahol eddig voltak, nem tudom meg. Talán tanulni szándékoznak, továbbképzik magukat. Megértették, hasonlítunk egymásra talán velünk látják biztosnak a jövőjüket. Kooperációnk alapja, mi is gyűjtjük a csillogó tárgyakat, hajlamosak vagyunk mások dolgait, fiókáit elrabolni, kitúrni, de érdekeink mentén szelídíthetők vagyunk. Ilyenkor kaphatóak vagyunk, hogy szórakoztató kunsztokat tanuljunk be, hangokat, mondatokat utánozzunk. A dolgot azonban komolyan kell venni, nem lehet elviccelni. Tudvalevő a szarka az egyetlen madár, aki felismeri magát a tükörben. Van Én tudata. Tehát tudja, hogy ő = ő, és nem én vagyok. És viszont, hogy én = én vagyok és nem vagyok ő. Ebből következik, hogy nyilván előbb-utóbb azt szeretnék, ha valamilyen „mi” tudatunk is lenne. Kérdés, hogy milyen lesz ez a „mi” tudat, és hogy ebbe én beleférek-e? Még, mint Én? Vagy csak úgy, mint Ő? Kutyáimmal kiegyeztek. De ők erősek, a rigók példája viszont nyugtalanít.

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr21743633

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EL LOBO - A farkas · http://joljarok.hu/blog 2008.11.01. 13:18:45

Higgadtan és érdeklődve kezdtem az olvasást a madarakról. Tárgyszerű leírás volt, ám itt-ott sejtelmes árnyak borultak a sorokra.
Mikor a végére értem már tudatában voltam a veszélynek: hamarosan meg fog születni a madárember... Brrrrrrrr

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.11.01. 14:07:05

luczifer - direkt nem vetted figyelembe az előző bejegyzésed után írt "felkérést"?, ha nem akkotr láégy szíves tedd meg utólag! :)

gond/ol/a · http://lineas.freeblog.hu 2008.11.01. 14:11:35

bocs, a sok félreütésért,
a madarak félelmetesek is tudnak lenni, egy pár film pl erre...
ámbátor az emberek is....

de ezek itt azok a szarkák, akiknek a farka nem tarka? (tehát nem tarkafarkú szarkák?),; de hát kik is vanak többségben? a nyelvtörő mondás alapján fordítva gondoltam!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.01. 15:17:49

A madáremberektől én is óckodnék, de az embermadarktól egyáltalán Nem!!! :))

Lucifer, igazán tetszik ez az ornitálisan kedves írásod! És nem csipán azért, mert a szarkákat én is imádom, egyrészt gyönyörűek /esztétikai érdek/, másrészt okosak, szellemesek /intllektuális érdek/, és akkor a repüléstudományukról /a felülről történő rálátás képessége/ még nem is szóltam. Itt, ahol lakom, az InfoParknál, minden este velük együtt kocogok. Sokuk követni szokott, pedig semmi fux nincs rajtam, de még az ezüst fülpántomat is otthon hagyom ilyenkor! Ez a bizonyítéka, hogy nemcsak a külcsín vonzza őket.
A rigókkal és a verebekkel az a baj, hogy azt képzelik, mert többen vannak - többen vannak? Mégha nem is, akkor meg csoportosan közlekednek -, szóval ezért azt hiszik állandóan eistandolhatnak. Hiszen ahhoz elég csak annyit udniuk, hogy többen vannak. ::))

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.11.01. 15:34:05

Hoppá! Alice, de jót szóltál!

Szóval a rigók és verebek egy jó része biztos, hogy a szép, hosszú és ráadásul pompázatos farkak utáni irígységtől szenved, ezért akarnak kirekeszteni. Igaz láttam már sok veréblányt tarkafarkú szarka farka után futni, viszont az okos szarkát elriasztja a csicsorgó veréblány-tömeg , amiért is nem véletlen, hogy ezidáig még nem láttam egyetlenegy szaRébet , de verKát sem! ::))

el duende (törölt) 2008.12.18. 10:43:35

Szarka: Nagyon intelligens, fejlett közösségben él.
Úgy tartja a mondás, hogy amelyik ház tetején szarka üldögél, az sosem fog összedőlni. Szerencsehozó madár. A néphit társítja a boszorkányokkal, boszorkánysággal is, épp intelligenciája miatt.
Üzenethozó madár is, a varjú rokona. Fészeke erős, általában tüskés bokrok olyan ágaira építi, amelyek elágaznak. A babonák szerint a tüskés bokrok átjárók egy másik világba.
Az elágazás szintén átjárót jelent.
Lehet hogy valami nagy változás közeledik az életedbe, Lucifer... :-)
Érdekes lény a szarka...
Az egyik unokahúgom totemállata is, náluk is rengeteg van a kertben.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2008.12.18. 14:46:05

Hahahaha... kösz a jó hírt Duende! nekem még a fejemen is szarkák ülnek, amikor esténként az info parkban kocogok! ::))

el duende (törölt) 2008.12.18. 23:39:22

Boszikról vagy jót, vagy semmit, Malvina! :-))
süti beállítások módosítása