egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A gyertyák csonkig égtek

2011.11.22. 10:48 | Luczifer | Szólj hozzá!

Két, az öregedés előszobájában lévő úr folytatni kívánja azt, amit elkezdeni sem volt értelme. Vitatkoznak. Egy harmadik a tévé előtt kutyájával a laticelen. Csendesen alszanak. Éjjel ébrednek, az öregedő úrnak nincs kedve felkászálódni,kikapcsolja a tévét, befordul, élvezi hű társa melegét. Alszik. Majd reggel megnézi a tizenkét perces összefoglalót.
 
Reggel kitérővel
 
K.I.-t nem, illetve csak a televízióból ismertem, megnyilvánulásait általában értetlenül fogadtam. Csóváltam a fejem, Imi, Imi, … Imiii!!! Egy másik, számomra idegen és cseppet sem vonzó világot képviselt. P.I.-vel más volt a helyzet. Őt először egy fiatal értelmiségi konferencián hallottam, ahol a Gazdasági Főtanácsról (1945-49 közötti kommunista irányítás alatt álló kormányszerv) tartott előadást. Remeket! Akkoriban engem nagyon érdekelt – helyesbítek már akkoriban is – a paradigma-, az értékváltás kérdése. Tegyünk itt egy kitérőt. A Gazdasági Főtanács a koalíciós időkben az értékváltást forszírozta. Mondhatni nem ortodox eszközökkel igyekezett a "nép szolgálatába állítani" az akkor éppen csak magához térő piacgazdaságot. A Főtanács - és társai - nem ortodox igyekezetébe a piacgazdaság belerokkant, és vele együtt a magyar gazdaság. Pedig az a nem ortodox a friss keleti szél szárnyán jött az össze ázsiai termelési módbeli gyökereivel! Mégis belerokkant a magyar. Az ázsiai gyökerű. Ki érti ezt? Főleg az igyekvők nem értették. Az igyekvők nem nagyon értelmesek. No, de nem mindegyikük volt ugyanúgy igyekvő és ennek megfelelően nem mindegyikük nem értette. Folytatom a kitérőt. Voltak értők is. Az értők közé tartozott egy bizonyos Ny. R. elvtárs, aki már 1953-ban az értéktörvény – az árutermelés általános törvénye – útját kívánta a szocializmus gyakorlatában egyengetni. Nem dolgozatokat írt, hanem szervezett. Megjegyzendő a pártfeladatként éppen az áruviszonyok felszámolását kapta! De szerinte a piac jobb ötlet volt, mint a parancsuralmi rendszer. A történelmi küldetést ez szolgálja és nem az ukázok cunamija, a ... stb., stb. Valami ilyet mormolhatott magában. Vagy ehhez hasonlót. Mindenesetre jó tíz évvel később beindult a nevével fémjelzett reform. Ami minden felemássága, részsikere ellenére jelentősen és maradandóan Nyugat felé tolta az országot. Lehetett volna tovább is, de nem sikerült, a reform nem nyert, nem lett piacgazdaság, csak olyan felemás szocialista, de …, de a fellépését követően Magyarország sohase lett újra klasszikus szovjettípusú szocialista állam. Barakk maradt, de a legvidámabb. A kitérőnek vége.
 
Most hallgatom ezt az igazságtételről folyó, elkezdeni is kár volt vita összefoglalójának az összefoglalóját és csóválom a fejem. Tudom, hogy Ny.R. az egyik lehetséges célpont. A hosszú élet kockázata. Az, aki nem ortodox volt, azoknál az ortodoxoknál, akik ma nem ortodoxok. Másképpen ugyanez. Nyers a gazdaság irányítását gazdasági, piaci eszközökkel ajánlotta megoldani és nem gazdaságon kívüli kényszerekkel. Forradalmi paranccsal. Forradalmi adminisztrációval. Ázsiai eszközrendszerrel. Ezért volt nem ortodox. Akit félreraktak az akkori ortodoxok. És elővesznek a mai nem ortodoxok. Mert ... Mondom a vitát nem hallottam, amit helyette álmodtam elfelejtettem. Én is öregszem, mint ez a két úr, akik vitáznak, vitáznak, vitáznak. Csak az, a karrierjét építő ifjúkommunista marad örök fiatal! Az, amelyik ítélkezni óhajt az öreg szocdem szaki felett! Mert a buszból már látott diktatúrát. 
· 1 trackback

Címkék: pető igazságtétel kónya

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr783402997

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A gyertyák csokig égtek 2011.11.22. 19:57:56

Most hallgatom ezt az igazságtételről folyó, elkezdeni is kár volt vita összefoglalójának az összefoglalóját és csóválom a fejem. Tudom, hogy Ny.R. az egyik lehetséges célpont. A hosszú élet kockázata. Az, aki nem ortodox volt, azoknál az ortodoxoknál, ak

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása