egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

Itt élned, …

2011.11.08. 09:04 | Luczifer | 1 komment

A struktúra állandó, az identitás változik. A minőséget a struktúra határozza meg. Az identitás hab a tortán, ha van torta, esetleg az ostya, ami véd a valóság keserűségétől, ha a valóság keserű.
 
 
Ma – értsd száz éve – a struktúra parancsa itt élned és lefeküdnöd kell. Itt a szolgálólányoké a jövő. Nem az álmodozó, szemérmeseké, hanem azoké, akik tehetségesen elhitetik a javakat osztogató töpszli, szőrős hájpacnikkal, hogy élvezeti értékük nagyobb, mint a nyáron otthagyott lovászfiúé. Akik szépségükkel takarják a töpszli hájpacnit. Itt hitegetni kell, és takargatni kell. Ennek van piaca.
***
A Magyar Írók Szövetsége Rákosi 60. születésnapjára az életéről szóló versek, elbeszélések és drámai művek megírására ösztökélte tagjait. Sikeresen. A nevezetes napra Magyar írók Rákosi Mátyásról címmel prózai és költői antológia jelent meg. Ebben a kötetben harminchárom magyar író mondta el - versben, elbeszélésben, visszaemlékezésben – mindazt, ami életüket, munkásságukat elszakíthatatlanul Rákosi elvtárs életéhez, tevékenységéhez fűzi. A szerzők: Zelk Zoltán, Illés Béla, Reményi Béla, Déry Tibor, Devecseri Gábor, Darázs Endre, Aczél Tamás, Nagy László, Rákos Sándor, Szabó Pál, Benjámin László, Veres Péter, Nagy Sándor, Örkény István, Szüdi György, Asztalos Sándor, Rideg Sándor, Háy Gyula, Illyés Gyula, Gyárfás Miklós, Képes Géza, Darvas József, Morvay Gyula, Urbán Ernő, Sőtér István, Kónya Lajos, Mesterházi Lajos, Hegedűs Zoltán, Cseres Tibor, Somlyó György, Örvös Lajos és Máté György.
***
A névsorban kvalitásos művészek. Amit annak idején csináltak az se feltétlenül gagyi. De lefeküdtek. Amit, ha meg is érthetünk, de azért … Nincs „de azért”, itt élned és lefeküdnöd kell. Ez a minta. Valakinek rád kell másznia, különben nem vagy. Valakinek alá kell mászni. Aki nem hiszi, az nézze meg Kerényi miniszterelnöki megbízott reménytelen képbemutatóját. (Reménytelen, mert a posztmodern erre a "történelmi" vállalkozásra eleve alkalmatlan)
Nem az alkotók, a képek a szarok, hanem a konstelláció, amiben születtek, ami összerendezte őket. Horthy korszaka sötét korszaknak van festve. És az is volt. Az első háború a „békebeli” háború volt, az akkor szerelmes nagyanyáink vidáman emlékeztek; nagyapád hazajött és csak tíz millióan haltak meg! A vörös iszap egy jó Kondor-os kép. Gyémánt se felejtett el portrét készíteni, a kaméleonnak tényleg emlékművet állíthatunk. Ha nem itt lenne a kép ironikusnak éreznénk. Így, itt Kerényi árnyékában önmaga paródiája. Trianon groteszkje is hatna, ha … És így tovább. Talán az, az alaptörvényes vázlat az, amiből csoda, ha kép lesz. A rendőrroham az meg egyszerűen eltévedt. Nem egy szűz az áldozat, hanem az UTE & Fradi ultrák babája, a ... De nincs min vacakolni, minden hiába, így együtt elnyeli a konstelláció. A struktúra. Itt élned és új konstellációt kell csinálni. Aztán halhatsz. Vagy abban nyugszol, amit rád kennek a századok. 
· 2 trackback

Címkék: képek kerényi

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr833362726

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Megtérés a pornográfiához 2011.11.09. 13:57:27

Plasson, a Tengeróceán című regény megszállott festője arra teszi fel életét, hogy megfesse a tenger portréját. A tengert akarja teljes valójában visszaadni – ezért fel is hagy a klasszikus értelemben vett portréfestészettel. Az óceánban állva...

Trackback: Szent Istvánnak sem tetszik az új alaptörvény 2011.11.08. 13:17:15

  A teljes galériáért katt IDE Az FN24-nek köszönhetően végre lehullt a lepel a Kerényi Imre által rendelt, az elmúlt 150 év történelmi eseményeit feldolgozó festményekről. Többségében nem olyanok lettek, mint amilyenekre számítottam, hanem még olya...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turdus merula 2011.11.10. 11:09:21

www.nepszava.hu/articles/article.php?id=489541

Interjú Korényi Jánossal a Lovasroham megfestőjével.
süti beállítások módosítása