egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Magyarország Dubai volt!

2011.08.08. 10:12 | Luczifer | 2 komment

A Magyar Nemzet hírül adta, hogy „legkevesebb 700 milliárd forinttal lenne nagyobb ma a hazai nyugdíjvagyon értéke, ha tizenhárom évvel ezelőtt nem vezetik be a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszert Magyarországon.” Hukk!
 
 
 
 
 
Lassan, még egyszer. „Legkevesebb 700 milliárd forinttal lenne nagyobb ma a hazai nyugdíjvagyon értéke, ha tizenhárom évvel ezelőtt nem vezetik be a kötelező magán-nyugdíjpénztári rendszert Magyarországon.” Hogyan? Ezt hogy tetszik érteni? És hogyan tetszett kiszámolni? (700 milliárd pluszban!! )Ha nem vezetik be, akkor nincs vagyon! Se sok, se kevés. A felosztó-kirovó rendszerben kiosztják azt, ami bejött egy kicsivel többet – a kassza régóta deficites – aztán ennyi. De bevezették így lett. Mármint vagyon. Igaz kevesebb, mintha nem vezetik be. Akkor semmi se lett volna. Tetszenek érteni?
Aztán folytatódik a nagyívű revizori szösszenet, hasonló izgalmakkal. „A miniszterelnök környezetében most nem véletlenül vizsgálják azt is, hogy „mennyi lehetett volna az annyi”, hiszen a több száz milliárdos különbözet olyan óriási összeget jelent, amelyből például fejenként több mint egymillió forintot lehetne kifizetni azoknak, akik egyetlen forint reálhozamot sem kaptak megtakarításaik után.” Mennyit??? Kinek??? Miért???
Ettől az egy millió forinttól hanyatt estem. Különösen, ha hozzáolvassuk, hogy ezt állampírokba való befektetéssel realizálta volna a Revizor. Nézzük közelebbről a dolgot! Az évi reálhozam legyen 3% (hozam-infláció) Ez szerintem ez állampapírok esetében rendben van. Az évek folyamán az átlagos tagdíj 7,2 %. Ahhoz, hogy valaki egymillió forintot kaphasson reálhozamként(!), ahhoz neki olyan jövedelemre kellett szert tennie, aminek a 7,2%-ának a 3%-a max. 12 - de inkább annál kevesebb - év alatt 1 millió forintra rúg. (Az inflációt kihagyjuk, mert itt ugye reálhozammal vacakolunk.) Kérdésünk: mennyi ez a jövedelem? A feladat egy egyszerű célérték vizsgálat, amit ha elvégzünk, bizony azt látjuk, hogy az egymilliót váró emberünknek tizenkét éven át, havi hárommillió körül kellett összeszednie és „letagdíjazni” ahhoz, hogy bekerüljön a Revizor által összeállított a magánnyugdíj károsultjainak körébe. És ha ilyen összegeket elsinkófálták, elfelelőtlenkedtek, az csak úgy lehet, ha itt az elmúlt 12 évben – és benne az a nyolc! – dubai-i jövedelmek voltak. Legalábbis, ha van alapja a Revizor állításának. Mert ugye a kifizethető reálhozamot nem úgy kell kalkulálni, hogy kitalálunk egy számot, aztán egy másikat, és ha a kettő hányadosa tetszik, akkor örülünk és lehet utalni, vagy örülünk és lehet feljelenteni. 
 

Címkék: magánnyugdíj

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr533133446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Biedermann 2011.08.09. 17:45:47

Háááá!!! Tudtam én, hogy valami nem stimmel! Még jó, hogy nem vándoroltam ki Dubaiba. Akkor hogy jutna nekem a 700 milliárd trillió magyar pénzből??
Különben, most hogy végiggondolom, lehet, hogy pengőben számolták ki, és hozzávették a dinoszauruszok bőréből befolyó nyereséget is. Ha nem haltak volna ki. De szerintem erről is el kellene számolni az akkoriaknak.
Lehet az, hogy ezt az embert kiküldik valami szép nagy meteoritra, hogy szakértően megvizsgálja a kérdést?

Luczifer 2011.08.09. 22:44:43

azért jobb a sűrű dubaii fillér, mint a ritka forint. Mert ez baromi ritka.
süti beállítások módosítása