egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Itt a kereslet, hol a kínálat

2011.02.04. 13:39 | Luczifer | 16 komment

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Medián felmérése szerint a válaszadók nem kedvelik a médiatörvényt.Igaz konkrétan nem tudják, hogy mit nem szeretnek, illetve mit szeretnek, de összességében nem szeretik. Ez normális. Legalábbis tudok mellette érvelni. (A további ábrák a Medián honlapján) Azt elfogadják, hogy a fiatalkorúakat védeni kell, meg hogy legyenek magyar műsorok, de egyébként tele vannak fenntartással. Ezzel egyébként egy kritikusnak se volt baja. Ez is normális. E mellett is lehet érvelni. A médiahatóság kiszélesített jogköre ügyében viszont még a Fideszesek is megosztottak. Az összes válaszoló pedig kifejezetten aggályosnak tartja. Ez is tök normális. Ez egy a szabadságot szerető nép! A nemzetközi kritikát pedig nem nagyon fogadják el az emberek. Ne dumáljanak bele. Ez egy önérzetes nép! Ez is normális. Egyébként ezt senki se szereti. A külföldi újságírókért sincsenek oda. Elfogadják, de nincsenek oda értük. Ezt se tekinthetjük abnormálisnak. Tehát a nép a felmérés tanúsága szerint normális. Hozza, az elvárhatót. Kéne viszont egy csapat, aki belföldön eléri ezt a politikai keresletet, aki szót ért velük,hallatja a szavukat, a nevükben beszél, értelmezi a helyzetet, és így tovább. Az előző posztban szereplő tüntetés, a tüntetést szervezők ezt a feladatot nem tudták teljesíteni. A róla szóló tudósítások se. Pedig a kereslet ott van, mérték. Az igények kielégítésével viszont gond van. Az nem megy. Mint 1975 forró nyarán, a sörrel. Kerestük, de nem volt. És örültünk a Köbányai Világosnak. Pedig Radebergert szerettünk volna inni. Szóval az igény meg volt, csak a kínálat hiányzott. Szabadságszerető, és a normális sört kedvelő nép vagyunk. Tök jó. Sör van, igaz nincs nyár, politikusokat kell majd még szerezni. Nyárra az is lesz.     

Címkék: liberális értékek médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr572638525

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.04. 14:52:06

Hát, ez aztán egy nagy adag " a szezont a fazonnal...", nincs is nagy kedvem belefogni, egyrészt mert mennem kell, másrészt mert egyre fárasztóbb a sok evidencia szajkózása..., de a legnagyobb gáz mégis ez rettenetes örök-ökörség, ökör-örökség, mint "normális nép.."....

Luczifer 2011.02.04. 18:01:59

Hihetetlen! Mérve vannak politikai vélemények, elégedetlenségek, mérve vannak az erre válaszolni igyekvő akciók szerény hatékonyságai és … És? És én vagyok az örök ökör és szeretett népem! Mert nem tetszik, ami nem tetszik. Nem vonzódunk ahhoz, ami nincs megcsinálva. Ami nincs befejezve, hanem csak abbahagyva. Aztán kirakva. Aztán a kirakás után nincs gondozva. Egyszerűen hihetetlen. Csoda! Igazi nagy csoda. Hihetetlen.

Biedermann 2011.02.04. 19:41:40

Tulajdonképpen egy civil szervezetet hiányolsz, amelyik szervezne? Ebben a pillanatnyi helyzetben erre kevés esélyt látok.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.05. 00:13:11

"… És? És én vagyok az örök ökör és szeretett népem! "

Ez a hihetetlen Luczifer, hogy már megint félreolvasol..., csak te tudod, tudhatod, mi indokolja, hogy magadra vonatkoztatsd..., én továbbra is fenntartom, hogy a "normális nép" kitétel bizony örök-ökörség, ökör-örökség..., és ez a "szeretett népem" se hangzik valami bíztatóan...:))

Luczifer 2011.02.05. 02:58:12

Elsőre az elvégzett szakszerű munkát hiányolom. Van egy többé-kevésbé fontos kérdés a médiák működése, a nyilvánosság szerkezete. Ezzel kapcsolatban vannak kritikai hangok. Megértések és félreértések. Akik pedig „professzionálisan” nyúlnak a kérdéshez, meg kívánják szervezni a kritikát, hangot akarnak adni a kritikának és ehhez rendelkeznek valami forrással is - szerény hatékonysággal teszik a dolgukat. A létező kritikai véleményeket nem tudják összeszervezni, nem tudnak érdeklődésre számot tartóan tudósítani róla, stb. A videó beszámoló alatt például egy nyomorult, zsidózó vélemény van. Mesélje el nekem valaki, hogy miért nincs ott három és fél értelmes, izgalmas hozzászólás? Mondjuk a szerzőktől? A rendezőktől? Miért nem fontos ez a rendezvény illetve a tudósítás elkészítőinek? Miért gondolják, hogy valami úgy „értékes”, ahogy Isten megteremtette? Hogy az nem igényel gondozást? Miért nem tekintik ezt feladatuknak? A politikai akcióból hiányzik a politikai teljesítmény.
Szépséges szép Malvina! Én bizony némi iróniával szoktam használni a népem kifejezést. Ellenpontjaként annak a posztmodernes(?), kényszeres(?) társadalomképnek, -bírálatnak, ami szerint nép nincs, de ha van borzalmas. Amit bizony néha kihallok a szavaidból. Sírni valónak tekinted az én szeretett népemet, mert egy ilyen rendezvényen nem képviselteti magát. Aztán nem nézi, azt, amin nem képviseltette magát. Amit nézni egyébként csak komoly önfegyelemmel lehet. Mindeközben a Medián egy kifejezetten szimpatikus, lehetőségekkel teli állapotot mért. Ha szabad mondani egy szeretni való népet. Ha szabad mondani teljesült a kérés; Sors, nyiss nekem tért, hadd tehessek az emberiségért valamit! Ott a tér tessék tenni. A fenti módon persze eléggé problémás az ügy. De nem a tér hiányzik, nem a nép a hibás. A tettre ajánlkozó tehetetlen. És nem is nagyon strapálta magát.

Biedermann 2011.02.05. 07:40:50

@Luczifer: Én azért mondtam, hogy erre kevés esélyt látok, mert
- a pártok kizárva
- egy-egy hangadó kizárva (vezér már van egy, pont ez a baj)
- szervezet? kik? zöldek leírva, szociális irányultsággal nem vállalható ez fel, mert veszélyezteti az alapműködést ...
Ami szóba jöhet, azok az emberi jogi szervezetek. Itthon van ilyen? Nem tudom. Amnesty International - külföldi, megint inkább megoszt, mint egyesít.
Na nem megyek tovább. Egyszerűen nincs semmiféle vezérlő elv, Nincs átgondolás. Ez egy ilyen helyzet. Majd az évek és a rutin segítenek. Ötven év múlva,

Luczifer 2011.02.05. 09:19:34

@Biedermann: Hát ezen nincs mit vitatkozni. De ha valami nem megy, nagyon nem megy, akkor lépésről, lépésre kell felépíteni az ügyet. Nem a végcélra figyelni, hanem a következő lépésre. Ha egy hülyegyerekből embert akarsz faragni először rá kell venned, hogy valamilyen elfogadható igényességgel csinálja meg azt a nyomorult házi feladatát. Ne csak odakenjen mondatokat, de azok vezessenek is valahova. Aztán legyen címe, amiről szól, aztán legyen vége. A végén egy sorminta. És mutogassa jókedvűen, mert tudja ezért puszi jár! De amíg nem tanul meg rendesen házi feladatot írni, addig nem nincs meg az alkotói öröm, a puszi iránti vágy addig vergődés az élet. Ő lesz a meg nem értett zseni és az oktató/nevelő lesz a hülye. Ez pedig egy végtelenített csapda. Gondolom egy-két kamasz elfogyasztása után. :)

Biedermann 2011.02.05. 11:19:53

@Luczifer: Így van. Ez tart ötven évig, ha most elkezdi valaki. Csak senki nem szeretné ezt felvállalni. Így meg még tovább fog tartani.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.05. 13:31:47

A tüntetésen azok voltak ott, akik ott voltak! Nem a nép! és - most meg lehet borulni - de még az is lehet, hogy volt köztük nem magyar ember is, pl. svéd, dán, görög, angol, amerikai, francia... is. És igen, nép, mint olyan, az kérem nincs! Az üres és rendre sok baromsággal felfújt általánosító fogalom az, ami van...

Az alkotó dolga meg az alkotás, azzal szól, azzal beszél... , és azzal meg is tette, ami tőle elvárható...
Aki meg, aki ott volt a tüntetésen , minek nézegesse a videót..., aki meg önhibáján kívül, akarata ellenére nem vehetett részt, az nyilván megnézte..., de ezzel együtt és ennek ellenére, nyilván nem attól teszi függővé, hogy ha kell, részt fog -e venni a következőn, hogy mit látott a videón - mert ugye aki látta az láthatja, nem toborzónak készült opusról van szó -, hanem abbéli meggyőződéséből, hogy elutasítja az efféle torz és szabadság-ellenes szabályozást, amit ippeg mostanság a nyakunkba húztak.
Továbbá bizony, hogy sírnivaló, hogy ez az ország a 21. század elején is még mindig itt tart, miközben Európához tartozónak gondolja el magát.

Luczifer 2011.02.05. 21:42:34

A nép nem létezik. A nép, amely az embereknek azon nagyobb strukturált csoportja, amelyet a közös nyelv, a közös kultúra, a közös szokás, tradíció, stb. köt össze. Ilyen nincs. Megtudtuk. Nincs, mert a szóra Malvinának pikkje van. Betiltotta! Helyes.
Szeretett hazánk – lehet, hogy már az sincs – addig tényleg nem tartozik Európához, amíg például egy politikai esemény hatékonyságát nem mérik. Mint a szocializmusban! Például nem nézik meg, hogy ha egy nemes eszme terjesztése / megvédése céljából csináltunk egy 100 Ft-os rendezvényt elértünk öt embert, csináltunk egy tudósítást 10 Ft-ért elértünk vele 4 embert. És ezt nem értékeljük. Hú de jók vagyunk / hú de gyengék vagyunk. Ezzel dolgozunk / ezzel nem dolgozunk. Ahhoz, hogy n embert összeszervezzünk, ahhoz kell X Ft. Nincs ennyi szponzor / van ennyi szponzor. Ezt a nagy Európában bizony megcsinálják. Mert a források végesek, mert a szervezési munkát el kell végezni, ki kell fizetni, e nélkül nincs siker. Mert a politika nem egy ösztöndíjprogram. Egyébként az ösztöndíjprogramok hatékonyságát is mérik.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.06. 13:58:51

Azért az elég sok mindenről árulkodik a hazai viszonyokat tekintve (is), hogy a dolgokról pro és kontra is csak és kizárólag szinte nevetséges leegyszerüsítéssel, fekete és/vagy fehérre mázolva azokat, képesek csak sokan elgondolkodni..., .és akkor még a sokszínű társadalmi valóság megközalítésére, leírására, alkalmas és alkalmatlan, mint pl. a középkori és/vagy 19.sz.-i elavult fogalmak, fogalmi struktúrák, még szót sem ejtettünk...

Luczifer 2011.02.06. 19:59:59

Biedermann Izabella – előbb-útóbb megszokom :) - blogjában
(drz54.blogspot.com/)
Seth Godin Ted-es előadására hívja fel a figyelmet. Csak megköszönni lehet, mert az előadás remek eszmefuttatás, remek szórakozás is egyben. Az ide is illeszthető hogyan politizáljunk c. recept; azonosítsd a változtatandókat, mutass fel egy identitásra alkalmas kultúrát, erre majd rászerveződik a közösség, a közösségi tudat, előáll az elkötelezettség … és a haza fényre derül!
(www.ted.com/talks/lang/hun/seth_godin_on_the_tribes_we_lead.html)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.07. 00:00:53

Hát ezt olvasgassa az, akinek ez a non plusz ultra...Efféle leegyszerüsítések ömlenek ma mindenhol, minden csatornából...úgy is nézünk tkp. ugyanezt nyomják a regnáló rezsim tagjai is., szlogen-jelszó-szlogen-jelmondat.., ilyen recept, olyan recept....ésígytovább...

Azért az élet és benne a politka nem mindenki számára egy tál krumpliaprikás (épp ez a probléma, hogy igen régóta ez ült meg sokak fejében): végy ennyi krumplit, sót, olajat...stb... és meg is vagyunk. Hát valóban, meglenni megvagyunk, csak néznénk már végre magunkba és magunkra, és persze a tányérunkba.....aranybánya ez az ország az efféle szemfényvesztő marketingeseknek, egyéni márkaépítőknek..., és érdekes, már Dunát lehet rekeszteni a különböző életreceptes könyveikkel, videóikkal, amelyekből ők jól meg is élnek, csak közben itt az országban minden marad a régiben, sőt egyelőre úgy néz ki, hogy az egyre régibben..., röhögnöm kell, "és a haza fényre derül!" ...akkor vajon mi végre ez a folyamatos hóttsetétség?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.07. 00:37:23

p.s.
Most olvasom, hogy Andy Vajna kormánybiztos egy friss interjújában megfogalmazza a "fősodort" , miszerint "fel kell ismerni a tehetségeket". Azt ugyan nem tette hozzá (okosan), hogy és akkor majd "a haza fényre derül!", de kíváncsi leszek, hogy efféle oktatási mélyhülyékkel, mint Hoffmann Róza és társai, illetve a szénnel spóroló bezárt vidéki iskolákkal vajon mégis hogyan képzeli mindezt...., hiába, ő is csak a krumplipaprikást kavargatja.., és nyilván nem azért, mert ne tudná, hogy mi a helyzet az országban, mire is számíthat, frászt, ő is csak a saját pecsenyéjét sütögeti, hisz tudja, legolcsóbban ezt nálunk úszhatja meg...hiába mondja, hogy a kormánybiztosi tevékenységéért nem kap fizetést..., kvázi még hülyének is nézi az embereket..., csak éppen egy egész ország filmes társadalmának tekintete szegeződhet majd a kezében tartott uralkodói jogar állására. De a tehetségeket fel kell ismerni! ::(((

Luczifer 2011.02.07. 07:58:52

Egy csoporton belül elterjedt a nézet, hogy ilyen-olyan téren nem jó irányba mennek a dolgok. Sok ilyen tér van. Aztán, ha a hétvégén lennének a választások a csoport közel 5/4-es többséget adna azoknak, akik rossz irányba viszik a dolgokat.
Nos, akinek ez eddig érthetetlen volt – például nekem – az écákat kapott, hogy miért fordulhat ez elő. Hol kell keresni a szűk keresztmetszeteket, milyen teljesítmények hiányoznak, mi akadályozza a közösséggé szerveződést, a bizalom, az elköteleződés hiányát, miért nem épül a bizalom, az elköteleződés, milyen ideológiák igyekeznek ezt a tehetetlenséget elfogadtatni, hogy a tehetetlenség, a tehetetlenek hogyan hárítanak, keresnek bűnbakot stb.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.02.07. 11:26:38

Azt azért nem állítottam, hogy ne lennének olyanok, akiknek ezek a marketing-guruk is tudnak újat mondani, de ezekkel kérem, tőlünk erre is meg arra is, meg még amarra is, már igen régóta tisztában vannak, ezért is tartanak ott, ahol. nekem ez olyan Luczifer, amikor felnőtt embereknek azt kell még mindig magyarázni, hogy vécéz után mossák meg a kezüket... Mert ugye, ha ez ennyire eccerű lenne, hát akkor uzsgyi minden iskolapadra egy példány, sőt a T. kormánytagok kezeügyébe is... :)))
süti beállítások módosítása