egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Rájöttek

2011.01.10. 06:12 | Luczifer | 6 komment

"Vajon Magyarország felfogta-e, mitől Európa, Európa?"- kérdezik, akik kérdezik. A válasz természetesen; nem.
 
 
 

  

 
 
Rájöttek, hogy nem értünk Európához ezen belül se a kapitalizmushoz, se a demokráciához, ezeken belül meg a többihez. Aki ezen meglepődik, azon meglepődünk. Talán jobb lett volna, ha előbb bukunk le. Ha előbb szólnak. Talán akkor kevesebb önbizalommal hagytuk volna ebek harmincadjára az amúgy is satnyácska piacainkat, talán munkahelyek százezreinek elvesztésén nem térünk oly’ könnyen napirendre, talán nem kezdünk hitelből életszínvonalpolitizálni, nem találjuk jó ötletnek tragikus struktúrák finanszírozását, stb., stb. nem választunk megannyi európaiatlan megoldást. Magyarul marhaságot. Aminek a következményeként hasznavehetetlenségig leépülünk, vergődünk, tovább bomlunk, és kioktatódunk. De talán, ha előbb bukunk le. Egészen biztos, hogy előbb kellett volna lebukni. De senkinek se volt érkezése bejelenteni, hogy a magyar politikai osztály úgy inkompetens - magyarul felelőtlen és ostoba no meg eszközhiányos - ahogy van. Most, hogy a sötétség sötét következményeire az eddigi sötétségre bátran rálicitáló sötét, európaiatlan, keleties, autokrata megoldási, "kiugrási" kísérlettel rukkolunk elő, most jött a bukta. Az építő kritika. Meglepetten. Ők nem gondolták volna! Mintha most kezdődött volna a európaiatlanság története, mintha nem tudnák, hogy a következmények korát éljük, mintha nem tudnák, hogy az okká váló helyzet generálásában nyakig benne voltak. És ami még olykor-olykor tetszett is nekik. Úgy megkérdezném az illetékes kritikust, hogy mégis mire gondolt mi lesz ennek a vége?  Miért nem volt kedve úgy európai mintákat követve proaktívan viselkedni 199...-ben? Nem ért rá? Már csak azért is, hogy ne egyedül legyek már hülye. Mert ez az egészben a legbosszantóbb.

Címkék: kritika európa válság csatlakozás

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr442572213

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.10. 17:19:32

Egyrészt mindig minden lehet szarabb, sőt még annál is..., másrészt pedig, ha ezt valaki is komolyan venné, amit számon kérsz a kritikától, a kritikustól, akkor az bizony a kritika halálát jelentené. Arról nem is szólva, hogy persze, utólag mindig könnyebb...

Luczifer 2011.01.10. 18:22:22

Mindent tudtunk. Minden a liberális demokráciát veszélyeztető lépésről lehetett tudni. Elég lett volna figyelmesen Voszka Évát olvasni, a ripsz ropsz, a piacépítési szempontokat figyelmen kívül hagyó privatizációról és fejlesztésekről. Ami keményen betett a mi kapitalizmusunknak. Bauert a szerencsétlen struktúrák finanszírozásáról. Elmondta, ha elszórjuk a pénzt, még forráshiányosabbak leszünk. Rónát a bankok hajmeresztő hitelezési/szerződési gyakorlatáról. Elmondta, hogy földönfutókat csinálunk. Jó drágán! Oszkót az állam finanszírozásáról, az eladósodásról. És még bele se kezdtem! Mindenki mindent tudott, tudhatott. De a fejek a homokban. Itt is, ott is. Szó sincs utólagos okoskodásról. A politikai osztály felelőssége megáll.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.11. 01:56:32

Mindezt én nem is tagadtam. Én a kritikára vonatkozóan nyilatkoztam, és ha jól látom azt írtam, hogy "utólag mindig könnyebb", nem pedig azt, hogy "utólagos okoskodás"..., továbbá azt is vitatom, hogy előre bármit is pontosan lehet látni, utólag sokkal inkább..., és persze ettől még nem cáfoltam azt sem, hogy ha az ember rendre az ajtaja előtt hagyja a régi, elhasznált lábtörlőit, és az újabbakat minidig csak az előző tetejére pakolja, akkor bizony, előbb vagy utóbb, de pofára esik... :)

Luczifer 2011.01.11. 09:56:56

Csoda történt!!! Mao feltámadt!!! Mao feltámadt!!! Csoda történt!!!!! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.11. 13:29:54

@Luczifer:
...nem feltámadt, hanem meg sem halt, ha valakikben még ennyire csillog (él) az ő tekintete, hogy még oda is őt lássa, gondolja bele, ahol pedig arról se gondolat, se szó sincs... :))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2011.01.11. 13:31:52

p.s. ...csodák ugyanis nincsenek..., és nemcsak Maota...:))
süti beállítások módosítása