egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

Jupiter igazsága

2010.12.27. 10:10 | Luczifer | 3 komment

Temetik a magyar sajtó szabadságát. Mert jön az új médiatörvény. Az alkotók értetlenkednek. Műbalhé az egész, még a felvetés is rossz vicc – mondják – hiszen a törvény minden szava, mondata európai. Értsd már korábban leírták valahol Európában, a Nyugaton, ahol van Szabadság.
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
 
Látatlanban mondom, hogy ez könnyen lehet, hogy igaz, de ha igaz is, önmagában semmi esetre sem megnyugtató. A miértre mondok egy példát. Vehet az ember egy ilyen ízét, egy olyan ízét, összekeverheti az ízéket, belerakhatja egy lábosba, bedrótozhatja, gondosan hozzá bütykölhet egy vekkert, megannyi külön-külön normális ártalmatlan dologgal tehet-vehet, de a végén ott a pokolgép. Amire a részek előállítói nem gondoltak. Előfordulhat? Elő.
Az ártalmatlan normális dolgok nem biztos hogy ártalmatlan normális célokhoz vezetnek. Az egész minősége nem egyenlő a részek mechanikus összegével. Az egész új minőség, új hatásokkal, új felhasználási területtel. A minősítendő éppen ezért nem a részek, az ízék, a külön-külön normális ízék, hanem az egész. Ami hat. Ahol a részek új viszonyrendszerben hatnak és ebben a viszonyrendszerben kell minősíteni és nem a rész egy másik viszonyrendszerben elnyert minősítését automatikusan itt is érvényesnek tekintetni. Ezt nem fogják majd megérteni a törvény T Alkotói. Elfogadni pedig biztos, hogy nem fogadják el. Azt fogják mondani, hogy bírálóik kihátrálnak a vita elől. Trükköznek. Ehhez később hozzáfűzik, hogy kétes motivációk mozgatják őket. Majd azt, hogy igazságtalanok. Kettős mérce! Nem engedik a kisökörnek azt, amit szabad Jupiternek. És erre hiába jön a válasz, tessék megérteni, hogy az a Jupiter egy másik minőség, és amíg ő szól, addig az ökör csak ökörködik. Ugyanazokat a szavakat használja, de csak ökörködik. És ökörködni nem szabad. A minőség a kettős, nem a mérce!

Címkék: európa sajtószabadság médiatörvény

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr832541322

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.27. 12:14:28

Namármost a helyzet az, hogy a kisökörből lesz/lehet a jupiter, de a nagyökör is...

trendo+ 2010.12.27. 15:27:35

A Narancsmátrix fő építőanyaga az öncenzúra. Az, hogy az emberek maguktól befogják a szájukat, még mielőtt megbüntetnék őket. Magukba fojtják véleményüket. Nem mernek másokéval se vitatkozni, depláne ellentmondani.

Gyerekkoromban közszájon forgó városi legenda volt, hogy egy viccért börtönbe csukták az embereket. Nos, senkivel, soha nem találkoztam, kivel ez történt volna. Mindenkinek csak volt egy "ismerőse", név nélkül. De a hit, a félelem az mindenkiben benne élt még akkor is, mikor már rádiókabarékban is elhangzottak "éles" poénok. "Ja, a Hofi az egy szelep!" - legyintettek ilyenkor a jólértesültek.

Na, kb. ez épül most megint. De akkor mire is volt jó ez az elcseszett, átnyűglődött 20 év, Fiúk?

Luczifer, a francba, igazad van.
süti beállítások módosítása