egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

A Cég

2010.12.12. 10:43 | Luczifer | 14 komment

A Cég a társadalmon kívül van.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Egy cél vezérli; az információszerzés.  Az eszközök mellékhatásai, a felhasználók céljai, amit maguk mögött hagynak nem érdekli őket. Működési költségek. A cég üzemel, mint egy gép. Hidegen, racionálisan, szabályt nem ismerően, kontrolt nem tűrően. A gyűjtés a programja és csak ez. Ne érdeklődjünk titkaik iránt, mert azok azért titkok, mert nem nekünk valók. És nem az információk az igazi titkok, hanem a követett technológia szülte hétköznapok, létezésmód. Amit mi szennyesnek találnánk. A mi dolgunk a belé vetett bizalom megteremtése, mert a Cég nélkülözhetetlen. Kell a rend biztonságához. Örök csoportszükséglet. Nagyjából ezt mondta Földi László. Meggyőző volt. Egy a hírszerzés technológiáját, a szennyes hétköznapjait és hasznát(!) ismerő profi. Aki mentes a társadalom gyártotta illúzióktól. Morfondírozok. De az, aki a társadalmon kívül van – amennyiben ez egyáltalán elképzelhető – az elveszíti az alapvető tájékozódási pontjait, realitásérzékét, és a rögeszmék fogja lesz. Röviden megbolondul.  Akik a társadalmon kívül képzelik magukat, azok hülyítik egymást és a hülyítés eredményeként előállított rögeszmékkel versenyt házalnak. Ez utóbbi mondatot már Chirac azon szavai ihlették, amikor az iraki tömegpusztító fegyverekről szóló jelentéseket röviden értékelte – ezek hülyítik egymást. És teljesen igaza volt – kommentálta Blix. Azt egyikőjük se állította, hogy a hírszerzőket el kell zavarni, de azt világossá tették, hogy ezeket a speciális teljesítményeket, a teljesítők speciális helyzetének a figyelembe vételével kell értékelni. Mert a hírszerző is ember. És a deficites létezésmódnak a termék = az információ minőségére vonatkozóan vannak sajnálatos következményei. Ezért nem szabad ezt az egészet olyan nagyon komolyan venni. Tartsuk be a három lépés távolságot, ez adja a biztonságunkat. Ez is meggyőző volt. A hatalomgyakorlás technológiáját ismerő profik.  Akik mentesek a társadalmon kívüliek gyártotta illúzióktól.

Címkék: biztonság hírszerzés lászló földi chirac blix

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr222510422

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 12:12:09

Nemrégiben alamelyik tévéadón ment egy beszélgetés, ahol Földi úr is jelen volt. Hát, nem is tudom, milyen jelzőkkel lehetne illetni (és nem pusztán csak az ő nívóját ) ahogy megnyilatkozott a témában, a témáról, hanem az általam igen nem tisztelt Havas úrét is. Lehet, hogy a Blikk-tévén ment ez az egész????
Annyira szegényes és ostoba volt (ezzel a társadalmonkvüliség gondolattal együtt), hogy részemről egy árva szót, annyit sem érdemel többet.

Aki viszont érdemben érdeklődik e téma iránt, annak szíves figyelmébe ajánlom A TITOK MINT POLITIKA - A TITKOSSZOLGÁLATOK POLITOLÓGIAI KUTATÁSÁNAK LEHETŐSÉGEI c. anyagot, annak is - a tanulmány 19. oldalán kezdődő - a Titok és hatalom c. fejezetét:

www.google.hu/url?sa=t&source=web&cd=2&ved=0CDAQFjAB&url=http%3A%2F%2Fwww.bibl.u-szeged.hu%2Fbibl%2Feforras%2Ftananyag%2Fpolit%2Fabjegyzet.pdf&rct=j&q=Titkosszolg%C3%A1lati%20Etika%20Nemzetk%C3%B6zi%20Foly%C3%B3irata&ei=HqgETYKKJdGX4Abts8mhCg&usg=AFQjCNEoyRcAt6YgvklCR1ML4nvnkt4msQ&sig2=loiQ6FEyifpQRzXxgHvMRg&cad=rja

Luczifer 2010.12.12. 12:34:32

Engem itt azoknak a véleménye, önképe, helyzetlátása érdekelt, akik benne voltak az ügyben. Nyakig. És Földi László, Chirac és Blix benne volt. Innen lehet kiindulni. Nyilván egy tudományos, analitikus dolgozat is értékes, de másért. A szolgáltató és a felhasználó fent említett élményét, véleményét, hozzáállását kiiktatni olyan lenne, mintha a tudományt társadalom kívülinek tekintenénk. Ez pedig a Cég-nek se tett jót. Magyarul, Földi László megkerülhetetlen. Mert ő hozza az empíriát. Amit elemezni kell. A műsor egyébként az ATV-n ment a Civil a pályán, fent van a videó is.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 12:49:25

@Luczifer:

"...egy tudományos, analitikus dolgozat is értékes, de másért." és vajon mi másért, ha nem éppen és pont azért, hogy tudhassuk, láthassuk, mi az, ami komolyan vehető pl. egy Földi-féle tematikus felhozatalból... Régi tudás, hogy elmélet és gyakorlat nem választható el egymástól, nota bene szétszálazhatatlanul összetartoznak. Még abban az esetben is, ha vannak emberek, akik rendre megpróbálkoznak vele...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 12:53:47

p.s.
Elmélet és gyakorlat a szétszálazhatatlansága abban az értelemben is szétszálazhatatlanság, ha némely gyakorlatokat bizonyos elméletek ellenében, azokkal szemben végeznek, illetve bizonyos elméleteket bizonyos gyakorlati tapasztalatok figyelmen kívül hagyásával alkotnak meg.

Luczifer 2010.12.12. 13:42:59

Révész úr dolgozata biztos kiváló ennek elemzésére azonban ez esetben sem vállalkozom. Nekem más a célom. Ha úgy érzed, hogy a 189 oldalas dolgozata tartalmaz magyarázó erejű, a problémákat megvilágító gondolatokat foglald össze s aktualizáld Földi úr szereplésére.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 16:14:44

@Luczifer:

Fene se kérte, én sem :))) , hogy te bármit is elemezz! A reflexióm egyértelműen nem erről szólt. Azt viszont határozottan állítom, hogy azon ismeretek hiányában, amelyek ebben v. bármely hasonló szakmai anyagban, tanulmányban fellelhetőek, az e témában folytatott felületes slágerbeszélgetések és írások vonatkozásában igencsak nehezen választható el az ocsú a búzától. Azt meg végképp nem értem (bár lehet, hogy mégis?), miért kell ilyen sértődős-gyanúsan reagálnod.

Luczifer 2010.12.12. 16:46:31

Nézd, ebben a témában egy hírszerző egy politikus és egy diplomata megnyilvánulása, több, mint kiváló kiinduló pont. Értelmezni kéne. Ha neked tetszik Révész úr dolgozata, hát nosza annak alapján. Csak történjen már valami! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 17:03:42

@Luczifer:

Még mindig nem erről van szó..., ez nem tetszés v. nem tetszés kérdése, hanem tudás kérdése..., bármit elemezni csak megfelelő tudásalapok birtokában érdemes..., azért nem azt írom, hogy lehet, mert ebben az országban bizony naponta látható, hogy mindenféle háttértudás nélkül is lehet, persze a színvonal, hogy hogyan, az már más kérdés...

Amit meg a kiindulópontról írsz, azt mutatja, hogy jól féreértetted, amit mondtam. A kiindulópont ugyanis megtörtént, megesett abban az ominózus tévéstúdióban , és amiről én írok, amit én szorgalmazok, az utána kell kéne, hogy következzék, méghozzá éppen hogy az elhangzottak érdemi elemzése érdekében.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 18:15:14

@Luczifer:

Mondja, maga mindent többször mond, maga mindent többször mond??? De nyilván én vagyok a hibás, szokták is mondani, miért összetett mondatokban fogalmazok, nehezíti a megértést. Sorry! :)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 18:21:51

p.s.
Amikor a deszkán azon nyomban észrevesszük a ripacskodást, az nem azt jelenti, hogy mi magunk tehetséggel rendelkező színészek lennénk.

Bár, vagyunk egy páran, akik, olykor-olykor bizony, neki mernénk szaladni, és nem is sikertelenül! ::))

Na, ez most megvan??? :))))))))))))))

Luczifer 2010.12.12. 18:49:52

Úgy értsem, hogy Földes úr a titkosszolgálatokról alkotott „cégszerű” képéről és további két jó nevű úr a Cégekkel kapcsolatos álláspontjáról nem sikerül három értelmes mondatot kigondolnod? A társadalmon kívüliek valóságlátásáról, „illúziómentességéről” és a társadalmon kívüliek illúzióiról? Ami realitás. Már hogy képzelegnek. Ezt nem hiszem el. Szerintem csak bolondozol! Szaladj neki!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 19:41:59

@Luczifer:

Bolondozni, mindig bolondozom, ebben igazad van, de hát... "Elég szomorú, ha már a bolondnak sem szabad bölcsen beszélnie arról, amit a bölcsek bolondul csinálnak." - mondja Lear.
:D

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.12.12. 20:48:57

pontosítás. Mondja a Bolond a Lear Királyban
süti beállítások módosítása