egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Házi feladatok

A kultúrák harca

2010.05.17. 09:29 | Luczifer | 9 komment

Az iszlámról beszéltek hozzám.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
A gondolatmenetek egyike arról szólt, hogy Európa nem lenne Európa, ha nem lett volna iszlám. Az iszlám nélkül semmit se tudnánk. Gondolkodni se. Sőt azt a legkevésbé. Ez az egész, amit ma úgy hívunk, hogy Európa, beleragadt volna a középkorba. Még a dicső múltról se lenne fogalmunk, mert a görögöket is az iszlám közvetítette. Bukásukat itt az okozta, hogy nem fektettek kellő hangsúlyt a védelemre. Azt hitték, hogy a biztonság megvásárolható, azt hitték elég okosnak lenni. Meg szépen ezt azt csinálni. De a frusztrált szomszédok ezt nem tűrték. Kisöpörték őket. Aztán jött a másik vonal; szeptember 11. Itt változtak a szerepek. Itt az iszlám adta a frusztrált vadakat, akik vak gyűlölettől hajtva egy bravúros tömegmészárlást hajtottak végre. Amit követett az eddig úgy-ahogy nyugton ellévő többi frusztrált által kivitelezte szisztematikus tömegmészárlás. A fékevesztettek a hullákon kívül egyéb eredményt itt se tudtak felmutatni.

Címkék: iszlám barbárság harca kultúrák

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr282009285

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.17. 10:16:02

"Itt az iszlám adta a frusztrált vadakat, akik vak gyűlölettől hajtva egy bravúros tömegmészárlást hajtottak végre."

Azért különbség tétessék! Az iszlám vallás és az iszlamizmus ( a terror ideológiai eszköze) nem ugyanaz!
A terrorizmus valójában robespierre- i rémuralommal, a moderniimussal indult. Nevet is ők maguk adtak nekei: terreure. Aztán jött Hitler, Sztálin, akik szintén az állami rémuralmat, a terrort valósították meg. Erre mondják a történészek, hogy a terror bizony európai találmány és ezt vette át az iszlám is. Igy állt elő az a helyzet, hogy mára az iszlamizmus elnevezésű ideológia vált a terror vezető eszméjévé., tehát nem a nácizmus, és nem a kommunizmus.
Tehát különbség tétessék az iszlám vallás és kultúra és az iszlamizmus fundamentalista ideológiája, terrorizmusa között!

Luczifer 2010.05.17. 10:26:14

Bizony, sok minden között kell különbséget tenni, de itt én arra gondoltam, hogy a kultúrák közötti harc az a frusztrált barbárok és az értéket előállítók között van.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.17. 11:11:01

@Luczifer:

Szerintem ez nem ilyen tisztán szétszálazható egymástól. Minden kultúrának (csak meg kell nézni a történetüket) megvannak a maga frusztrált "barbárai". Én efféle felvetések esetén azért gondolom fontosnak mindig megtenni ezeket a distinkciókat , mert hiányukban olyan (sajnos zsigeri) indulatokat, késztetéseket szolgálunk ki, amelyekre aztán a több oknál fogva is frusztrált kisebb nagyobb tömegeket az erre szakosodott politikai körök igen kényelmesen manipulálhatják .

Luczifer 2010.05.17. 11:32:38

Na, de a frusztrált barbárokat kellene azonosítani, kordában tartani. Ha ezt elvégezzük mindenki lekezeli a sajátját is békés évek elé nézhetünk.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.17. 12:01:06

Majdnem! :)

Szerintem pedig a frusztrált barbárrá válásra hajlamosító, előidéző környezeti hatásokat, tényezőket, egybeállásokat, stb. kell/kéne - és minél sürgősebben - azonosítani. És még ez sem elegendő, mert csak utána jön a neheze, amikor is praktikus, hatékony megoldásokat kell találni, illetve meghozni
a nyomukban. Lásd pl. a bevándorlás stb. kérdései.

ZinczyKa 2010.05.18. 01:06:57

Kicsit erről a mai nap jutott eszembe. 7. órában nem volt semmiféle ingerenciájuk a diákoknak képzelt interjúkérdéseket írni. Mondtam nekik, hogy értem én, hogy biológiavizsga, meg minden, de csak itten üldögélni baromság. Az egyik srác mondta, hogy nem üldögélnek, hanem egymás kultúrájával ismerkednek. (sic!)
Ebből akkor az lett, hogy a végén nekem magyarázták, hogy akkor Pakisztán, meg Bangladesh, meg India, meg Kasmír, meg ki hogyan és hova járt iskolába, ki mit tanult, nem tanult, kit hogyan vertek, ki milyen művelt ésatöbbi. Hoztak térképet, mesélték, Afganisztán milyen gazdag ország volt, oda mentek a népek dolgozni Pakisztánból. Milyen kár, hogy gyilkolászni kezdték egymást.
Hat fiú közt ültem, egy sem volt keresztény, mind mosolygott, amikor a kultúrájáról beszélt nekem, a kereszténynek.
Szerintem sincs kultúrák közötti harc. Hogy a világ a barbárság felé megy, az tény. De ez a dolgoknak csak egy oldala, mert közben igenis a kultúrák tanulnak egymástól. Csak az tovább tart és bonyolultabb, mint embereket lemészárolni.
Lehet, hogy ez a megoldás. Hogy meg kell tanulni, meg kell ismerni a másikat. Például az iskolában.
Olvasson a magyar diák Koránt is. Meg Bibliát is. Meg Védákat is. Meg ...

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.05.18. 09:45:18

:D
Csak annyit fűzök hozzá, hogy szerintem a világ semmivel sem inkább avagy jellemzőbben megy a barbárság felé, mint valaha is bármikor.

Luczifer 2010.05.18. 10:00:16

meg szlovák weblapokat, a gugli szépen lefordítja!
süti beállítások módosítása