egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Majd hétfőn reggel

2010.04.25. 19:07 | Luczifer | 16 komment

Most este van, vasárnap este. Holnap jönnek a szürke hétköznapok. Hátat fordítunk az ünnepnek, a nagy alapelveknek, a „kategóriáknak”, a mához vezető történelmi szükségszerűségeknek, az út elemzésének. Mintha elvégeztük volna azt, amit el se kezdtünk! És a tények, a következmények felé nézünk. Mintha tudnánk, hogy mik a tények, mik a következmények. Mintha tudnánk, hogy mi, minek a következménye. Holnap az a dolgunk, hogy kezdjük el megváltoztatni azt, ami megváltoztatandó, ami megváltoztatható. Mintha tudnánk, hogy … De nem tudjuk. Mert ami mögöttünk van az nem a tisztázó vita, hanem valami, valami más.
 
Játék a kocsmában
Ki áll mellém, ha azt mondom, hogy …, kinek mit jelent az, hogy X, Y mellett állt, de most nem áll ott, én viszont odaállok? Te meg … Mint Antoine, s Desiré bent a kocsmában. Aha... hogy is? Nem, várjunk csak! Aha! … Mindegy! Mérjük mi ennek az eredménye? Aha... hogy is? Nem, várjunk csak! Aha! Ti odamentek, akkor ők mit hisznek? Ki mit hisz igaznak, vagy tart hazugságnak? Ha te odaállsz. Azok közé, akiknek fogalmuk sincs. Semmiről. Akárhova állok. Mindegy! Mérjük ki hogyan áll a köz óhajtotta hitegetés versenyében! Izguljunk! Ki lesz a győztes? Aki majd odaáll, vagy nem mégse … inkább ide teszem! Vizsgáljuk meg; valaki valakinek azt mondta, hogy …. Hányan vették jónéven, hogy valaki valakinek azt mondta, hogy ... Okozhat-e történelmi trendfordulót, hogy a Jelentős Személy szép nyakkendőt kötött. Hogy nem volt nyakkendőben, Hogy nem volt. Mérték, amit csak mérni lehet, jósolták, amit csak jósolni lehet. Hogy izguljunk! Ki lesz a győztes? Ha én egy napon, egy napon, különös napon … Ha ő egy napon, egy napon, különös napon … Mi lesz akkor, ha ő odaáll? Fogalmunk sincs! De izgulunk! Tulajdonképpen élvezzük ezt az izgulást. Lehet, hogy a szórakoztatásunk fokozása érdekében nem tudhatunk semmit. ... De a dal szól! .., Majd én eldöntöm. Így! Vagy nem? Majd ő... Majd ő dönti el. Sőt... Persze! Hát egyszerű! Idébb. Idébb! Antoine, s Desiré bent a kocsmában egy napon, egy napon, különös napon egy bogarat találtak. És a dal szól, szól, szól, … A bogárról. Ami köré szerveződik holnap az élet. A bogárról, aminek a próbája, hogy utána megyünk. Itt akár abba is hagyhatnám, de nem tehetem. Mert van tisztázandó ebben a bogárügyben!
 
A bogár
Az AC Milan egyik sztárja meséli, hogy Berlusconi nem azt kérte a játékosoktól, hogy győzzenek, hanem, hogy meggyőzően győzzenek. És ők győztek. Általában meggyőzően. A játékos utána azzal folytatta, hogy Berlusconi legnagyobb erőssége a problémamegoldó képességében rejlik. Az üzenet; attól lesz sztár valaki, ha a sztárokat gyűjt maga köré és meggyőzi őket arról, hogy meggyőzőt produkáljanak. És ha problémák vannak, akkor a problémákat eltakarítja. Hogy a sztárok meggyőzően győzhessenek. És akkor a kérdések! Hányan vagyunk a kocsmacsapatban? Ki kerül a csapatba? Kik a sztárok? Vannak-e sztárok? Velem mi lesz? Vele mi lesz? Mit játszunk? A bogár tudja? Egyáltalán bogár az, amit találtunk? Jó bogár után megyünk? … Megint szól a dal szól, szól tovább – Majd én eldöntöm. Így! Vagy nem? Majd ő... Majd ő dönti el. ... Holnap reggeltől megtudjuk, lesz igazság akárki, akármit dönt, és az lesz „az igazság, ami a gyakorlati konzekvenciái által igazolódik.” Győzünk, vagy nem? Hányan győznek, akik győznek? 

Címkék: választás orbán viktor

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr531950517

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

trendo+ 2010.04.26. 04:53:00

Az odáig rendben van, hogy a mostani szavazás megint egy dühödt protestálás volt. Az már semmiképpen, hogy a már megint (ki tudja hanyadszor?) megvezetett jónép ekkora felhatalmazást adott a mire is?!
Az még rendben van, hogy a győztes ünnepel, a hívek zokogva skandálják, hogy "megnyertük, megnyertük" meg hogy "Ria, ria, Hungária!", mintha a B-közepén ülnének. De ez már nem, hogy a vesztes kormánypárt ugyanazokat ülteti a megcsappant frakcióba, akik a fiaskóért vastagon felelősök.
Az már nem, hogy itt van a nyakunkon egy megválasztott parlamenti szarkupac, amelynek sem a győztes kétharmada, sem az ellenzéki egyharmad nem tudta hitelesen megmutatni, hogy mit is akar. És cinikus elemzések bizonygatják, hogy ez volt a legjobb taktika.

Luczifer 2010.04.26. 09:12:33

Hát mi tagadás, nehéz ügy!

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 11:41:15

O.V. forradalmat kiáltott, az erő győzelmét. Én meg pontosítok: itt bizony legfeljebb is a tehetetlenségi erő az, ami győzött kérem, aminek a hátán ez a későn érkezett , túlkoros-toporzékoló legkisebb királyfi (háta mögött a sok (régi) öreg fivérrel) felerölködött erre a "forradalmi csúcsra". Végül is, ha a népek azt nem látják, hogy mi áll érdekükben, azt vajon miként is láthatnák, hogy mi nem áll az érdekükben. Ezt az utolsó gondolatot nem is igazán a mostani választásokra értem, hanem a megelőzőre, arra a bizonyos "besárgult választásra", amikor is az egész ország (alul és/de legfőképp felül) totális színvakságról tett tanúbizonyságot. Namármost a helyzet ma legalább olyan aggályos , abszurd és röhejes, mint akkor volt, csak a papundekli-koronák és a csörgősipkák kerültek más-más fejekre. Azaz ma egy kicsit szarabbul állunk, mint anno, pontosan azért, mert már akkor észbe kellett volna kapni, méghozzá többeknek, ha nem éppen kifejezetten a sokaknak! Nevezetesen: ha anno a túlkoros királyfi megkaphatta volna az aranyfestékkel kipingált műanyagjogarát az ő kis mancsába, akkor bizony ma már - úgy pestiesen szólva - igencsak beljebb lennénk, beljebb lehetnénk. Mert változásra mindig szükség van, ez úgy hiszem, nem lehet vitás. Ezzel szemben csak tovább nőtt alánk, fölénk , körénk és persze belénk-bennünk a guanó, amitől is mára már totális a szürke homály a fejünkben és persze a szemünk előtt. Aztán, mint rendesen, ilyenkor jön el a csodavárás kora. A csodaváron meg ott áll a mi 21. századi csodaszarvasunk. Mindenki úgy hallja, úgy mondja, úgy érti, ahogy csak akarja.

- Csodaszarvas!
- Csodaszar-vas!
- Csoda-szarvas!
- Csoda-szar-vas!

"Fű kizöldül ó sirhanton,
Bajnok ébred hősi lanton."

:)) ::((

Luczifer 2010.04.26. 12:17:51

Orbán alig hibázott az elmúlt időszakban. Miért nem fordulhat elő, hogy egy nagyobb csapat esetében is ügyes?

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 12:50:02

@Luczifer:

Na, igen! A saját szemszögéből nézve nem, nem hibázott. És???? Akkor rendben?

Továbbá nem az a kérdés, hogy ügyes v. nem ügyes. (Nem véletlenül nem érintettem ezt az aspektust). Ráadásul nemcsak ügyes, de okos is (igaz, hogy a tisztesség, az már más kérdés)! Ez eddig sem volt vitás. Szóval a motíváció és a módszerek a kérdés Mert ugye a cél (ill. a mögötte meghúzódó motíváció) és a hozzá vezető módszerek megválasztásának mikéntje, azok számbavétele, értékelése nélkül nem lehet hibázásról beszélni, még a felvetés szintjén sem. És akkor még az elfogultságról, a még viszonylagosan tárgyilagos megítéléshez szükséges képességek hiányáról, no meg a beszariságról még nem is szóltunk.

Luczifer 2010.04.26. 14:25:43

Nézd a Berlusconi mintát. A Milan játékosa azt mondja, hogy tündöklésének magyarázata a problémamegoldó képességében van. Ha követi, ha képes követni a mintát, akkor újra fogalmazhat sok mindent. Ha azzal akarja magát stabilizálni, hogy problémákat old meg ez egy vadonatúj stratégia, vadonatúj helyzet. Nem gerjeszteni a konfliktusokat, hanem kezelni. És ezzel táplálni a karizma forrását. Én ezt mondanám neki. És kikockáznám a Milan meccseit! :) (Ez csak tréfa.)

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 15:35:05

A problémamegoldó képesség az egy dolog. A lényeges mindig az, hogy ki számára mi jelenti a problémát, ill. ki és mit tekint éppen megoldandó problémának.

Egyébként a Berlusconi hasonlat stimmel. Nyilván ő is (B.) kurva hitelesen indíthatna erőteljes támadást a "(problematikusan) laza erkölcsök" ellen. Nem beszélve arról, hogy mindkét ficerét ua. a - számomra - gusztustalan fíling lengi körül. Még akkor is, ha bizonyosan és deklaráltan - akárcsak Berlusconi - ő sem tartja majd kívánatosnak , hogy a "klubja" túl nagy költségekbe verje magát a játékospiacon. ::)))))

ZinczyKa 2010.04.26. 15:50:02

Az van, hogy demokrácia van. Szabad választások voltak. Ezt mondanám, bárki nyert volna. Meglátjuk, mit kezdenek a választások nyertesei. Én drukkolok. És drukkolnék, bárki nyert volna.

Luczifer 2010.04.26. 15:55:25

Berlusconi azok problémáját oldotta meg, akiknek a teljesítményére szüksége volt. Legalábbis én ezt értettem. Egyébként mi a fenétől lett nagy ember? Nem beleszületett. Valamit kellett csinálnia! És ha ő a minta, akkor lehet, hogy úgy akarja stabilizálni magát OV, hogy elkezd problémákat kezelni. Ettől akar nélkülözhetetlenné válni. Miért nem lehet? Nincs értelme háborúzni, nincs mit megnyerni. Most csak a gondok győzhetik le.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 16:07:44

@ZinczyKa:

Ezen azért már elég régen túl vagyunk! Tudod, az még nagyon nem elég, hogy képesek vagyunk elengedni amit el kell, ha az egész azért még a gatyánkban marad!
Nem is beszélve az értelmiséggel szembeni jogos elvárásokról, hogy ennél azért tovább is képes legyen nézni, látni, gondolkodni!

@Luczifer:

Számomra teljességgel hiteltelenné vált (igaz ezzel nagyon nincs egyedül). Ettől még osztom azt, amit az utolsó két mondatban írsz. Lehet bizonyítani. Tessék, tessék, tessék csak! Na meg aztán, ha még a macskák is választójogot kapnak, akkor aztán még engem is megvehet kilóra! ::)))

ZinczyKa 2010.04.26. 16:20:30

@malvina: Teljesen igazad van. Ugyanakkor az értelmiség lehet pozitívan gondolkodó is. A problémák megoldására fókuszálva. Lehet, hogy ez van otthon, én nem látom. Jó lenne, ha ez lenne, lehetne.

Luczifer 2010.04.26. 16:37:12

OV miniszterelnök akar lenni. OV okos és megérti, hogy ehhez kell egy ország. Másik neki sincs. Ha nem kezeli a konfliktusokat, a problémákat felnő mellette egy konkurens. Tegnap a harcban volt érdekelt, ma a békében. Ezt látnia kell. Vagy ha gondoljátok, hogy nem látja adjátok meg neki a telefonomat.

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 16:50:54

Ahhoz hogy valamiről pozitívan vagy negatívan kezdhessünk el gondolkodni, ahhoz először is képessé kell válnunk a tények, a folyamatok mögötti összefüggések felismerésére. Pontosabban, érzékelni, hol is tartunk, mégis mi a fene történik körülöttünk. És ami a lényeg, mindezeket folyamatukban látni. És legfőképpen saját véleményt alakítani ki róluk, és nem kövér, üres közhelyeket, frázisokat összelapátolni, mint "A problémák megoldására fókuszálva". és vajon az mi, ha nem pozitív gondolkodás, hogy "Nincs értelme háborúzni, nincs mit megnyerni. Most csak a gondok győzhetik le.", illetve a Lehet bizonyítani. "Tessék, tessék, tessék csak! "? Mert ugye ha egy értelmiségi ló vak, az még nem jelenti, hogy bátor is, de még csak azt sem, hogy pozitívan gondolkodik! ::)))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 16:57:18

@Luczifer:

"Tegnap a harcban volt érdekelt, ma a békében. Ezt látnia kell. Vagy ha gondoljátok, hogy nem látja adjátok meg neki a telefonomat."

Ez egyrészt elkeserítő eufemizmus. Már ami a "harcot" illeti. Helyre kis háború volt az kérem, bármilyen kényelmetlen is ezt így a narancsos napfelkelte idején kimondani!!! És sajnos nem múltak el következmények nélkül. Éppen erről van szó. Mint ahogy a "békére" is azt mondom, hogy neked legyen mondva! Azt meg nagyon nem kívánom, hogy a te v. bárki telefonját megadják neki v. az embereinek!!!! Ennyire pesszimista nem vagyok. Sőt. Újra mondom: lehet bizonyítani! Tessék, tessék, tessék csak! Karácsonykor térjünk vissza rá! :::)))))

malvina · http://komedias.blogspot.com 2010.04.26. 17:16:21

trendo

Sok az igazsága! Hajaj, de sok. Annyival látom másként, és értek egyet Lucziferrel, hogy egyszerűen nem lehet majd nem bizonyítani. Hiszen Itt az idő! (Csak az órát nem találjuk.) A kérdés, hogy mit bizonyítanak majd és mennyire jutnak benne. Egyébként is, szerintem a politikához a politikusnak u.úgy szerencse (is) kell mint a bonvivánnak a színpadon! és ezeknek a későn érkező fiúknak egyrészről a szerencséből, de a szerencsétlenségből is kijut, ahogy látom. Egy biztos, én izgulok, és őszintén mondom nem azért, hogy belebukjanak! Ezzel együtt én is készülök, mindenre fel! ::)))
süti beállítások módosítása