egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

címkék

címkefelhő

A heccelőkhöz, avagy egy pitbull morfondírozása

2009.09.14. 17:07 | Luczifer | 9 komment

Eddig, ha az ember, bocsánat a pitbull uszulni akart bekapcsolta a számítógépét, vagy a tévéjét és odanavigálta magát, ahol tudta, hogy uszítanak és uszult.

 

Az uszításra profilírozott portálok, csatornák 0-24 órában álltak a nyájasságát megunó uszulni vágyó közönség szíves rendelkezésére. Ó boldog idők! Végük van. Ma képtelenség olyan pontot találni, ahol ne az NBH, a BKV, a MÁV, a STB. botrányaitól, gyanús ügyleteitől lenne hangos minden. Célozgatások, sejtetések, kiszivárogtatások, manipulációk, és hát gyanús felejtések. Amitől uszulok. Először azokra, akikre uszítanak, aztán azokra, akik uszítanak. Az utóbbiakra azért, mert az uszításon kívül vagy nem képesek, vagy nem hajlandóak másra. Írnak valami felháborítót, jönnek rá a felháborodott kommentek, a nép lincselni kíván és ez a csúcspont, ami egyben a végpont is. Eddig tart vagy a tudományuk, vagy a szándékuk. A lincshangulat megteremtéséig. Ezzel meglévén, mint aki jól végezte dolgát hátradőlnek és várják a következő műsort, a következő kiszivárgást, amikor újra lehet majd engem uszítani. Egy árva hangot nem szól senki arról, hogy hogyan lehetne holnap másként. Mi lesz az uszulások után. Vagy nekem már mindig uszulnom kell? Nem tudni. Lehet. Mindenesetre jelzem, hogy még így feluszolva is tudom, ha ezeket széttépem, semmi sem oldódik meg, mert holnap új csibészeket terelnek elém, akikre megint ráuszítanak. Ahhoz, hogy holnap ne ez legyen, ahhoz azokat az okokat kellene megváltoztatni, amelyek szülik azokat, akiket ma széttépettek velem, illetve akiket holnap kívánnak széttépetni. De erről nincs és talán nem is lehet szó, mert akkor ugrik az uszítók nyugdíjas állása. Így viszont könnyen előállhat az a helyzet, hogyha megunom a széttépést őket is szét kell majd tépnem. Hogy nyugtom legyen.   

 

Címkék: média nyilvánosság

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr931381560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.15. 00:39:55

Huhh, ez erős volt! Úgyhogy én most csak viccelődnék egy kicsinyt!

"és ez a csúcspont, ami egyben a végpont is."

De hát nem azt tanítják, hogy mindig a csúxson kell abbahagyni??? ::))

"Eddig tart vagy a tudományuk, vagy a szándékuk."

Na, ez meg nagyon nem mindegy! Mármint hogy valamit nem akarok, nem szándékozok avagy nincs hozzá tudásom! ::))

ZinczyKa 2009.09.15. 01:01:35

Az a baj, hogy én a szándékot gyanítom. És ez rohadtul zavar.

Luczifer 2009.09.15. 08:50:06

Mit jelent az, hogy „Huhh, ez erős volt!” Túlzó, felületes, látomásszerű? Ne adj Isten, bántó? Vagy inkább azt, hogy ütős, kérlelhetetlenül pontos?

Luczifer 2009.09.15. 08:54:04

Az biztos, hogy nem lehet véletlen, hogy tegnap, ami elém került az mind uszító volt. Egy higgadt hang nem akadt köztük. Az, hogy ma erre képesek a nyilvánosságban szereplők, vagy csak ez jöhet elő, az kérdés. De ők vannak itt és ez nem lehet egy egyszerű pech.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.15. 10:17:56

@Luczifer:

Ütős. Egyáltalán nem felületes. A végétől kivert a víz! Olyan fokozatosan és pontosan felfokoztad, hogy egy rendező is megirigyelhetné!

Egyébként szerintem egyesek részéről kifejezetten szándék, másokéról pedig tudáshiány! Az összesről meg az mondható el, hogy "beégett" struktúrák, rendszerek közismert sajátja, hogy hiába piszkálják meg kívülről, feltárva itt egy kicsi, ott egy nagyobb berohadt részt, amikor a rozsda már az egészet belepi. Ilyenkor két megoldás van: neki kell/kéne esni az egész rendszert visszabontani, átstrikturálni, vagy megvárjuk, amíg magától bedől az egész. Ezért mondom én mindig, hogy idő kérdése, mert mindkét verzió végül oda fog vezetni, hogy alapvetően fognak megváltozni ezek a rendszerek. Az már megint más kérdés, hogy azok sem lesznek majd mentesek a tudáshiánytól és/vagy a csak és kizárólag a a saját hatalmi, egzisztenciális érdekeik szerint beavatkozó szándékosok csoportjaitól. Ez aztán megint rendesen torzítani fig a rendszeren, aztán minden kezdődik elöről. A kérdés az, hogy magasabb avagy alacsonyabb szintről, már ami a funkcionalitást, a társadalmi hasznosságot illeti.

Luczifer 2009.09.15. 11:13:27

Megnyugodtam. Már ami a bejegyzést illeti. :)
Egyébként nem látom még mindig reménytelennek. Volt itt már válság és akkor olyan konstruktívan gondolkodók is megszólalhattak, helyet, figyelmet kaptak, mint a mértékadó, visszafogott Kornai, a sármos Hankiss, a fenegyerek Liska, stb. Ezek nagyon különbözőek voltak, de abban hasonlítottak egymásra, hogy nem uszítottak valami ellen, hanem az átalakítást segítették. Nem a bűnön - bár foglalkoztak vele - hanem az adaptáció lehetőségein tököltek. Bocsánat a szóért.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.15. 12:39:25

::))) Igen. Az sem pesszimista kép, amit én festettem , hanem valamelyest reális. De hát tudjuk, az inga mozgásával, sőt kilengéseivel mindig számolni kell, és csak magával a ténnyel lehet, mert kiszámolni, kiszámítani ezeket a dolgokat , történéseket egyszerűen lehetetlen.Aztán itt van még az az állandó vita, hogy a kor és a kor emberei, azok a bizonyos "nagyok" vajon minden korban megszületnek, megszülethetnek, avagy meglehetősen korfüggő, hogy mikor és melyikek "termelik" ki őket! ::))

Luczifer 2009.09.16. 07:55:14

Nem hiszem, hogy ma ne születnének. Ráadásul néha fel is tűnnek, a teljesítményük iránti igény is meg van, csak éppen megszólalásaik nyilvánosságbeli feldolgozása marad el. Nem kerül kitárgyalásra, nem válnak mércévé a szavaik. Egyszerűen kiszorulnak. A „könyörgöm, akasszuk fel” gyermeki vágya kap helyett. Nem valahol, hanem itt Európában. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.16. 09:10:19

Most, hogy olvaslak, rájöttem, hogy rossz a kérdés. Mármint, hogy születnek, születhetne-e! Méghozzá nagyon rossz! Korrekten ez úgy hangzik, hogy vajon felnőhetnek-e, megérhetnek-e, azaz válhatnak-e "naggyá" ilyen módon, mint az említett személyek. És ha így teszem fel a kérdést, akkor még szkeptikusabb vagyok abban, hogy igen. Ami természetesen nem azt jelenti, hogy olykor-olykor nem történhet meg, nem fordulhat elő.
süti beállítások módosítása