egy új hely

miért kell a blog?

"hátha valakinek örömet okoz, hátha valakit bosszant"

ki Luczifer?

Tulajdonképpen mindenki tudja, nem más ő, mint a sokat akaró kirúgott arkangyal, a világossághozó. Az egyik tény, a másik beváltatlan ígéret. Zuhanás + egy impozáns program elhalasztva. Azt hiszem ez teljesíthető.

kanyar a sugárúton

Luczifer = lucifer, illetve lucifer = Luczifer. Tudom, ne mond, de így a biztos! A változtatás nem azért történt, mintha bármi bajom lett volna a luciferrel. Meg voltam vele elégedve, bevált. De mit lehet tenni, ha a kiscicákat Lucifernek keresztelik és ezt követően a lelkes gazdák a világ összes lehetséges módján regisztrálják a cicusukat. Lucifernek a cicák nem hagytak egy talpalatnyi helyet sem. Hitted volna?

és azokat, akik csak itt férnek meg egymással

felnőtt látogatóknak

friss topikok

  • Indiáner: Hát mit tehet egy falkavezérrel? Követi! (2013.03.27. 22:18) Asszimiláció
  • Izabella.Jones: Blog revival, yes! ::)) Egyébként érdekes, hogy nem budapesti lakosoknál is megfigyelhető a kór. M... (2013.03.12. 10:56) Budapest szindróma
  • : Találtam egy honlapot, amelyre belépve, belépési csomagtól függően minden beszervezett tagod után ... (2012.03.29. 16:25) Egyszerűség
  • Dig, Lazarus!: Akiket nem lehet becsapni! Kiállnak a kormányfô mellett, aki egyedül képes feltétel nélkül elfogad... (2012.01.24. 13:16) Százezrek tüntettek
  • Biedermann: Óh, ez a dallamos német nyelv! :) Boldog Karácsonyt! (2011.12.24. 16:18) Boldog Karácsonyt!

naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

címkék

címkefelhő

Otrombák

2009.09.12. 08:30 | Luczifer | 20 komment

"Bocsánatot kért Gordon Brown brit miniszterelnök pénteken azért a bánásmódért, amelyben Alan Turing II. világháborús kódfejtőt részesítették: a zseniális matematikus fiatalon öngyilkosságot követett el, miután bűnösnek találták homoszexualitásban és kémiai kasztrációra ítélték.  … Peter Tatchell vezető brit melegaktivista  … szerint a kormány nem ment elég messzire: hasonlóképpen bocsánatot kellene kérni attól a 100 ezer brit férfitól, akit kölcsönös beleegyezésen alapuló, senkinek sem ártó, azonos neművel létesített szexuális kapcsolat miatt ítéltek el a 20. században”  - adja hírül az MTI alapján az Index. És ezek oktatnak ki engem, mert történetesen az ingem újjába törlöm az orrom. 
***
A képen a magukat civilizáltaknak nevezők megmentője, az áldozat; Alan Turing. A zseniális tudós ellehetetlenítésének idején Őfelsége kormányát Sir Winston Churchill vezette. Ennek a kormányának sem voltak barátai, csak érdekei.   

Címkék: brit meleg

A bejegyzés trackback címe:

https://luczifer-bazar.blog.hu/api/trackback/id/tr71376597

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 10:31:29

"És ezek oktatnak ki engem, mert történetesen az ingem újjába törlöm az orrom. "

Azok az "ezek", akik nálunk előbb járnak bármiben is, azok is elkövették azokat a hibákat, amelyekből okulva ma már nálunk előbb járhatnak.
A probléma számomra tehát nem itt van, hanem ott, hogy vannak, akik képesek a saját hibáikból tanulni ( de amúgy általában is TANULNI!) , és vannak, akik nem. Az okosabbja pedig még a másokéból is tud. Na, ez itt a bibi!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 10:32:53

"Ennek a kormányának sem voltak barátai, csak érdekei. "
1. Szerinted melyik kormánynak vannak barátai?
2. Minden érdekviszonyokon alapul, még a barátság, de még a szerelem is! ::))))

Luczifer 2009.09.12. 13:11:21

Az, hogy ők „előbb” vannak, feltételezi, hogy van „előre”, amit tőled s véleményedként hallani meglepő. De ennél is meglepőbb e döbbenetes híren való – akárhogy is nézzük – átsiklás és az én orrom ütögetése egy egészen más piszokba. 100 ezer embert megbüntettek, mert hasonneművel szerelmeskedett, kémiai kasztrációra ítélték, őket mert buzik. (Az ő szavuk!!) Ez el van intézve azzal, hogy egy szerencsétlen miniszterelnök jó ötven évvel később elböfög öt szót? Ezzel rendben van? Viccnek is rossz. Gondoljuk már végig a közöttünk élő autoriter személyiségek - ott és akkor nácik – a kort alakító szerepét. És ha ők vannak, miért kell Őfelsége Kormányának nekik lefeküdni? Náciasodni? Nem ez az ő szégyenük. Innen nem lehet átkötni az enyémre.

ZinczyKa 2009.09.12. 13:25:45

A barátság és a szerelem milyen érdekviszonyon alapul szerinted?

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 14:30:26

@ZinczyKa:
Az önérdek, az életben maradás (érdek)viszonyára. Az érdek fogalom ugyanis önmagában nem értékhordozó. Az értéket mindig az képviseli ebben a viszonyban - mindenféle érdekviszonyban, hogy mit miért, mit mi ellenében és persze hogyan?!!!!

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 14:41:17

@Luczifer:
Előre nincs is! Mert nincs abszolút mérce, hogy mihez képest is! Az előbb kérlek, azt jelenti, hogy hozzánk képes, kvázi relatíve emberségesebb gondolkodásra képesek, mert fejlettebb tudattal rendelkeznek. Mondhatni nagyobb a gyakorlatuk! Úgyhogy semmi meglepőt nem írtam, nem szokásom ugrabugrálni lényegi álláspontok között! és nyilván belém is belém lehet kötni, méghozzá olykor jogosan is - kibe nem - , de ezzel együtt eléggé koherens világképpel, világnézéssel, látásmóddal rendelkezem.
Szóval ez most nem jött be! :::))))

Továbbá, én nem ütögetem az orrodat, az valami más lehet! :)

"Ez el van intézve azzal, hogy egy szerencsétlen miniszterelnök jó ötven évvel később elböfög öt szót? Ezzel rendben van?"

Szerintem meg ez vicces, de nagyon! És annak hangsúlyozása mellett, hogy SOHA és SEMMI NINCS RENDBEN, azt mondom, hogy a te logikáddal akkor a középkori rémségek, a rabszolgatartás és egyebek okán jól le kéne hányni - így visszamenőleg is - mondjuk a fél, ha nem az egész világot! Hát ez a vicces, de nagyon. Már ha nem értettem valamit félre! ::))))

Luczifer 2009.09.12. 14:55:35

A hajdan volt Lipót-mezőn mindenkinek koherens volt a világképe. Minden egyes Napóleonnak.
Amit a felelősség kapcsán elmondasz, azt mondjuk, a Kurucinfó megteszi; Mi közöm hozzá? Régen volt. Minden csoportnak vannak rizikós elemei. Ez nem identitásfüggő. Más kérdés, hogy ezekkel mit kezdenek. Itt, a példán a brit birodalom maradványa bukott.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 15:07:59

Az, hogy a Lipótot emlegeted a világképem koherenciájának okán, az még egy cseppet sem jelenti, hogy őrültségeket beszéltem volna az előzőekben. Ez egy kövér csúsztatás. Ugyanis én nem azt állítottam, hogy azért tartom helyesnek azt, amit leírtam, mert koherens a gondolkodásom. A koherenciát arra hoztam fel, hogy az általad félremagyarázott "előbbre" fogalomról elmondjam, hogy az egyáltalán nem jelenti, hogy valaki hisz a különböző fejlődéselméletekben.

Egyébként is, ennyi idő után azért elvárható egyfajta bizalom egymással szemben. Ha véletlenül te azt írnád, hogy "a majomnak mind a három végtagja fájni kezdett", akkor nem hinném azt, hogy te úgy tudod, te azt hiszed, hogy a majmoknak össz-vissz 3 végtagjuk van! ::))

De visszatérve:

"A brit kormányfő személyesen fogadta a gay pride szervezőit .
A vonuláshoza miniszterelnök felesége, Sarah Brown személyesen is csatlakozott. A nap végére az Oxford Street-től a Trafalgar térig tartó menet több ezer ember szeme láttára táncos partivá alakult át.

Az angol szélsőjobb mozgalmakból mindössze ketten merészkedtek London belvárosába a gay pride idején és talán harminc vallásos tüntető, plakátokat felmutatva demonstrált a parádé ellen."

Na, ez az, ami számít! és az az ominózus "előbb" erre vonatkozott. :)

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 15:11:21

A felelősség kérdését meg te hoztad be, te beszéltél róla. Én ugyan nem! Ez a kurucos hasonlítgatás meg végképp elkeserítő,, ez is megérne egy misét! Ha te is így kommunikálsz, akkor mi várható másoktól::(((

Luczifer 2009.09.12. 15:34:25

Ugyan drága Malvinám! Arról van szó, hogy nagy valószínűséggel 100 ezer palit kasztráltak akkor, amikor a hatalmon lévőknek ez buli volt. Ezzel számoljanak el, és ne a tegnapi bulival. Van politikai osztály. és annak van felelőssége.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 15:48:35

@Luczifer:
Senki nem mondta, hogy nincs! Viszont ami van, az ez:

"szép jövőnk, ne légy ily sivár...
Bizom, hisz mint elődeinket,
karóba nem húznak ma már." -

Ámen. A baj csak az, hogy ezt Auschwitz előtt tíz perccel írta, már-már a sínekre borulva.
/Popper Péter/

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 15:56:28

@Luczifer:
Azt viszont továbbra sem értem, hogy miért most, és miként számoljanak el! A megkövetésen kívül, illetve azon kívül, hogy felülbírálják egykori balfaszságukat (amiről azt gondolom, hogy akkor is, ott is politika volt) és megadják az emberi élethez való jogot mindenkinek (jelen esetben a melegeknek), mi a kutyaszart tehetnének még? Egyébként ez sem abszolút garancia semmire:Erre vonatkozóan írta a József Attilával kapcsolatos Popper-morfondírt!

Luczifer 2009.09.12. 17:09:46

Hanyatt estem! Mert most derült ki! Százezer ember kiherélése elintézve azzal, hogy balfaszság?! Drezda meg egy rosszul sikerült tréfa. A bosszú, a racionalizált gonoszságnak sehol sincs helye. A herélést, a tömegmészárlást óhajtó gnómok óhajait mindenütt ki kell iktatni. Akinek meg ez nem sikerül az számoljon a túlélők megvetésével. Popper szösszenet meg hogy kerül ide? A felemlített dolgok Auschwitz után kilenc évvel történtek. A magát szabadnak, emberinek nevező világban. Ez XX. századi ügy.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 17:21:52

@Luczifer:
A Popper-morfondír Lucifer, általános mondanivalóval szolgál! Nem korhoz kötöttel. Bár nem válaszoltál a kérdésre, hogy mégis mit kellett/ lehetett volna a megkövetésen és a ... de nem is folytatom, mert úgy látszik, te el sem olvasod, amiket írok, akkor ugyanis nem ezekkel reagálnál. Ezért hát én ezt itt és most bevégzem, mert nemigen akaródzik neked azt olvasni (ha egyáltalán), amit írok. Vigyázat! Nem azt gondolni, amit én!!!
:D

Luczifer 2009.09.12. 17:36:30

Viccelsz? Hogy, hogy mit kéne tenni? Például nem ötven évvel később bevallani! Aztán amikor bevallották el kéne mondani, hogy miért volt negyvenkilenc évig kuss. W. Churchill erről hogyan gondolkodott? Mi hogyan gondolkodunk arról, hogy ő hogyan gondolkodott. Hogy kik ennek a felelősei, milyen társadalmi / politikai feltételek segítették a kusst, és akadályozták a szembenézést. Malvina ezek a kérdések, de ha nem értik telefonáljanak át a kontinensre.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 17:45:12

@Luczifer:
Hát ezt már csak nem bírom ki! ::))
1./ Te kérlek a Holdon élsz!
2./ Méghogy a kontinensre??? Oda, ahol még ma is a száz évvel ezelőtti szaros gatyánkat próbáljuk NinaRiccivel szagosítani?
3,/ És szerinted senki nem tudott arról, ami akkor és ott történt? Ugyan már!
4./ Kezd ragályossá válni ez a szlovák-magyar meccs! Mi ez a "telefonáljanak át a kontinensre" gőg????

Luczifer 2009.09.12. 18:06:37

Kinek a telefonszáma kell? A Brandt-é, a Fassbinderé? Meghaltak. A frankfurtiaké? Kié? Itt – nálunk – a gatyás parasztok senkit se heréltek ki. Súlyos bűneik vannak, de spéci ipari módszerekkel nem heréltek. Őfelsége pedig megszólalhatna az ügyben. Mielőtt a Holdra kerül. Nem. Malvina ezt nem lehet elviccelni. Ez élet-halál kérdése. Itt kérdezni kell és a válaszokat meg kell követelni. Nem lehet bliccelni, hogy én szaros vagyok. Ez a tisztesség minimuma.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 18:24:22

Mi ez az "Itt – nálunk – a gatyás parasztok" ? Ezek mind a te belső képeidnek a kivetítődései, már megbocsáss! Gatyás és gatyátlan parasztok mindenhol élnek, mint ahogy itt sem csak azok éltek, és élnek, és fognak élni! Nem tudom miért az az alapállásod, hogy én itt el kívánom tisztességtelenkedni ezt az egészet! Tudod, nekem most ezt az egészet átlengi egyfajta "mérges kismalac" fíling. Ami történt szörnyű volt, senki nem mondja, hogy nem. De ezen most habzó szájjal őrjöngeni, és másba - jelen esetben belém- szánt szándékkal belelátni a rideg érdektelen tisztességtelent, továbbá hát ez az, ami komolytalanná teszi ezt az egészet, már megbocsáss! És csak előre szólok, hogy nehogy meglepődj, mi minden fog még kiderülni! És ha ezen te azt akarod érteni, hogy én szenvtelen vagyok, ám tedd. Szíved joga. Attól még nem fogod tudni azt a különbséget lenullázni, ami az ottani és az itteni állapotok között volt és van mind a mai napig. A jövőről nem tudok nyilatkozni. MÉG! ::)))))))))))))))

Luczifer 2009.09.12. 18:53:02

Malvina! Én neked mindent megbocsátok! :) A gatyás paraszt Ady óta egy tiszta, világos ügy. A barbárság jelzésére használják. A mi barbárságunk jelzésére. Arra a barbárságra, ami ott él London, Manchester, Liverpool, stb. környékén, amit nem tudtak kordában tartani, akiknek lefeküdtek, amiért heréltek. Meg hát az előkelő közönség szórakoztatására is, de ezt most hagyjuk. Rólad egyébként – fájdalom – de egy hang sem volt, leszámítva, ha te vagy Őfelsége. Akkor viszont mond el mi a miniszterelnökeidről a véleményed? Akik alatt lehetett herélni.

MALVINA · http://komedias.blogspot.com 2009.09.12. 20:11:58

::)))) Volt, van,lesz , hogy az embert a tökével , fütykösével együtt a szemétbe, tűzbe dobták, dobják! Mi ahhoz képest két kis húsgolyó! Ez most a miniszterelnökökre, és sleppjeikre vonatkozok. Remélem, nem érted félre! Ebben két flekk (1800 leütés/flekk) benne van. Én tudom, hogy érted! Már nincs kedvem jobban kifejteni!
:::)))))))
süti beállítások módosítása